Rakastan thaimaalaisia makuja, ja etenkin sellaisia ruokia missä käytetään erilaisia currytahnoja. Viime aikoina olen pariin otteeseen tehnyt ihanaa munakoisocurryä , johon olen käyttänyt itse tehtyä vihreää currytahnaa. Vihreä currytahna valmistuu helposti , mutta tässä voi tietenkin käytttää kaupan valmista vihreää currytahnaa. Itse tehty tuore tahna on vaan niin paljon parempi:)
Munakoisocurry ja itse tehty vihreä currytahna
Vihreä currytahna
- 2 sitruunaruohoa
- 2 vihreää chiliä
- 2 kevätsipulin vartta
- 4 valkosipulinkynttä
- noin sentin pala inkivääriä
- kourallinen korianterin lehtiä
- ½ tl paahdettuja ja jauhettuja juustokuminan siementä tai valmiiksi jauhettua juustokuminaa
- ½ tl korianterin siemeniä paahdettuna ja jauhettuna
- 2 tl ruokosokeria
- 2 rkl soijakastiketta (tai kalakastiketta jos tätä ei tehdä vegaanisena)
- 2 rkl limetin tai sitruunanmehua
Munakoisocurry
- 1 munakoiso
- 1 sipuli
- 1 purkki kookosmaitoa
- aiemmin tehty vihreä currytahna
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- muutama korianterin lehti
Yleensä tällaisissa curryissä käytetään enemmänkin vihanneksia, mutta minulla oli tätä tehdessä vain munakoisoa ja sipulia, ja näillä currystä tuli tosi hyvää:) Tähän voisi lisätä vaikka paprikaa, porkkanaa, ym.
- Leikkaa munakoiso kuutoiksi ja sipuli palasiksi.
- Lämmitä öljy wokissa tai paksupohjaisessa pannussa, ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Anna lämmön olla korkea tässä vaiheessa. Kypsytä munakoisoa ja sipulia , aina välillä käännellen, kunnes munakoisokuutiot ovat saaneet hieman väriä ja pehmentyneet. Munakoisokuutioita voi myös ensin paahtaa kuumalla pannulla , ilman öljyä, ja sen jälkeen lisätä sipulin joukkoon.
- Lisää currytahna, ja anna makujen kypsyä muutaman minuutin ajan, aina välillä sekoitellen.
- Lisää kookosmaito, ja sekoita. Alenna lämpö alhaiseksi , ja anna kastikkeen kiehua jonkin verran kokoon. Maistele, ja lisää suolaisuutta ym. jos siltä tuntuu. Tarjoile vaikka riisin kanssa.
On kyllä tosi hyvää:)
Sillä Sipuli-blogin Merituuli haastoi äskettäin minut käymään läpi villiyrttiarkistojani. Olen täällä silloin tällöin kertonut täkäläisistä, Välimeren alueen yleisimmistä villiyrteistä, mutta en ole pahemmin laittanut mitään ohjeita, koska samoja villiyrttejä ei kasva Suomessa.
Minulle tärkein ja täällä myös yleisin villivihannes on kiiltomalva, jota pitäisi jossain määrin löytyä myös Suomesta. Yleensä paistan sitä suuren sipulimäärän kanssa , ja joskus lisään joukkoon myös fetajuustoa. Superhyvää:)
Kiiltomalvaa. Tässä jo kukkimisvaiheessa , jolloin lehdet vähemmän hyviä.
Villisinapista kelpaavat syötäväksi sekä lehdet että kukat. ja maistuvat kivasti salaateissa. Nyt on Suomessa varmaankin kohta paras villivihannessesonki, joten kannattaa käydä poimimassa niitä .
Sillä Sipuli-blogin Merituuli haastoi äskettäin minut käymään läpi villiyrttiarkistojani. Olen täällä silloin tällöin kertonut täkäläisistä, Välimeren alueen yleisimmistä villiyrteistä, mutta en ole pahemmin laittanut mitään ohjeita, koska samoja villiyrttejä ei kasva Suomessa.
Minulle tärkein ja täällä myös yleisin villivihannes on kiiltomalva, jota pitäisi jossain määrin löytyä myös Suomesta. Yleensä paistan sitä suuren sipulimäärän kanssa , ja joskus lisään joukkoon myös fetajuustoa. Superhyvää:)
Villisinapista kelpaavat syötäväksi sekä lehdet että kukat. ja maistuvat kivasti salaateissa. Nyt on Suomessa varmaankin kohta paras villivihannessesonki, joten kannattaa käydä poimimassa niitä .
Tuota munakoisocurrya pitää tehdä! Täällä aloitellaan villiyrttien sesonkia. Kevät on ihanaa aikaa! Pitää olla silmät tarkkana, kun villiyrttejä alkaa putkahdella kiihtyvällä tahdilla :)
VastaaPoistaTarja:Kiitos,onkin tosi hyvää.Villiyrttiaika on kyllä ihana, ja sitä kannattaa hyödyntää☘️🍀🌿
PoistaVarmasti hyvää tuo munakoisocurry! Kiva kun ollaan menossa kohti kesää ja kohta saadaan tuoreita yrttejä:) Mukavaa viikon jatkoa❤️
VastaaPoistaPäden Paja:Tosi hyvää onkin🍆Kesä on ihanaa, ja toivottavasti saatte hyvän kesän 🍀🌿Täällä nyt tosi kuumaa,ja villiyrttien aika ohi. Mukavaa iltaa Päivikki ❤
PoistaKiiltomalva on mulle uusi! Ihanaa että yhdistit haasteessa kaksi yhteistä lemppariamme: villiyrtit ja munakoison ❤️.
VastaaPoistaMerituuli:Wikipedian mukaan kiiltomalvaa pitäisi löytyä Suomestakin. Tulikin mieleen tuo
Poistamunakoisorakkautesi kun tein tätä postausta 🍆😏Kävin lukemassa peltokanankaalista, muistuttaa tosiaankin villisinappia, mutta täysin erilainen latinalainen nimi. Villisinapissa tuntuu kivasti sinapin maku💚
Tuo villisinappi näyttää äkkiselti samalta kuin peltokanankaali. Voiko olla sama?
VastaaPoistaCurryrätter är också min favorit och din maträtt ser så god ut! Ha en fin fredag!
VastaaPoistaCurrytahna näyttikin ihanan paljon vihreämmältä ja raikkaammalta kuin kaupan purkissa. Pistin reseptin korvan taa. Maltillisia helteitä sinne! mk
VastaaPoistaThat formula for green curry paste is worth its weight in gold! I'll have to double the recipe and freeze it for easy meals in the future.
VastaaPoistaCurry is one of my favorites, I usually eat chicken curry. I should try eggplant curry.
VastaaPoistaThank you for your recipe