Ulkosuomalaisen pitää tehdä tortut ihan alusta lähtien itse. Täällä kyllä on valmistaikinoita, mutta omasta mielestäni itse tehty on paras, eikä itse tehdyssä ole E-sitä eikä tätä. Valmista luumusosetta ei myöskään löydy kaupasta , joten sekin pitää tehdä itse. Lempitorttutaikinani on rahkavoitaikina, joka taipuu sekä suolaiseen että makeaan leivontaan, ja käytin tähän tätä ohjetta. joka aina toimii. Käyttämäni rahka oli rasvaprosentiltaan hieman korkeampi kuin ohjeen rahka. Kaulin taikinaa 3x3, joten sain siitä myös lehtevän. Sosetta varten keitin noin 200 grammaa kivettömiä luumuja ja appelsiinimehua, ja lisäsin hieman sitruunamehua, sokeria, vaniljaa sekä kanelia. Kun sose oli valmis, lisäsin siihen 75 grammaa valkosuklaata, ja luumu-valkosuklaasoseesta tuli torttujeni täyte.
Torttuja tehdessä tuli mieleen että niitä voisi tehdä myös pyöreinä. En tiedä voiko näitä kutsua joulutortuiksi muotonsa vuoksi, mutta lopputulos oli oikein herkullinen.
Pyöreitä torttuja varten leikkasin taikinaleikkurilla pitkiä ja kapeita taikinaliuskoja, jotka päällystin luumutäytteellä, ja käärin rulliksi. Pyöreisiin torttuihin mahtuu enemmän täytettä kuin tähtitorttuihin. Valmiit rullat asettelin pystysuuntaan muffinivuokaan, ja voitelin päältä kananmuna-vesi-seoksella.
Näiden torttujen paistoaika on pidempi, vähintään 20 minuuttia .
Mukavaa Joulun odotusta
Mitä luinkaan, valkosuklaa-luumutäyte, ihan varmasti sellaista jota voisi sellaisenaan lusikoida : )
VastaaPoistaTortuissa pitää olla kunnolla täytettä, noissa pyöreissä sitä on varmasti jokaisella puraisulla!
Mukavia joulun valmisteluita sinne!
Heli:Tuosta luumu-valkosuklaatäytteestä tuli kyllä tosi namia💗Totta, nitä on tortut ilman kunnon täytettä. Noihin rullattuihin torttuohin mahtuikin sitä reilusti 💗Oikein hyvää joulun odotusta sinullekin🎄🎅❄
PoistaSå gott och fina!
VastaaPoistaKiva idea tehdä pyöreitä torttuja. Nykyäänhän torttuset voivat olla vaikka minkä mallisia. Tänäänkin tein kukkasen näköisiä torttuja.
VastaaPoistaHerkullista viikkoa sinulle Jael <3
Such lovely little pastries! They're so festive; they remind me of poinsettia.
VastaaPoista