keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Vegaaniset kookospiirakat

Monta vuotta sitten  luin teini-ikäisestä  Hannahista, joka oli juuri kirjoittanut ensimmäisen vegaanisen keittokirjansa. Vuosi oli 2007 ,  ja tilasin Hannahin  My Sweet Vegan- kirjan netin kautta.    Vuosien kuluessa Hannah on ehtinyt kirjoittaa 6 kirjaa,  ja seitsemäs , vegaanijäätelökirja, ilmestyy ensi vuonna. Olen näinä vuosina seurannut myös Hannahin blogia,  josta pidän paljon. Yhtenä päivänä  järjestelin hieman kirjahyllyäni,  josta poimin Hannahin kirjan , jota en ollut avannut todella pitkään aikaan. En muista koskaan postanneeni kirjan  ohjeita, vaikka kirja on täynnä hyviä vegaanisia ohjeita.  Näin kirjassa  kookospiirakan ohjeen, joka näytti houkuttelevalta. Hieman muunsin  ohjetta, paremmin minulle sopivaksi,  ja tein ison piirakan sijaan muutamia pikku  piirakoita.  Näistä tuli todella herkullisia, ja jos pitää kookoksesta , näihin ihastuu takuulla.  Nämä sopivat hyvin myös joulupöytään. 
Hannahin  ensimmäinen kirja, josta tämä resepti (hieman muunneltuna) on.

Vegaaniset kookospiirakat

Pohja:

  • 120 gr vehnäjauhoa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl + vajaa 2 rkl öljyä
  • 60 ml jääkylmää vettä
Täyte:
  • 175 gr  Silken tofua  (jos ei löydy Silken tofua, sen voi korvata pehmeällä tofulla)
  • 2,4 dl kermaista kookosmaitoa
  • 2.4 dl  sokeria
  • 60 ml öljyä  (alkuperäisessä ohjeessa käytettiin margariinia)
  • 2,5 rkl  Maizenaa (alkuperäisessä ohjeessa käytettiin vehnäjauhoa)
  • 3.5 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl vaniljauutetta tai aromia
  • 1 dl paahdettuja kookoshiutaleita torttujen päälle

Pohjaa varten sekoita jauhot, sokeri ja suola. Lisää öljy, ja sekoita murumaiseksi seokseksi,  joko käsin tai vaikka monitoimikoneella. Lisää kylmää vettä sen verran että saat hyvin koossa pysyvän taikinan. Muotoile taikina palloksi, litistä  , peitä elmukelmulla , ja anna taikinan levätä jääkaapissa,  vähintään 30 minuutin ajan. 

Ota taikina jääkaapista,  ja asettele taikina kevyesti jauhotetulle leivinalustalle.  Jos teet kokonaisen piirakan,   kauli pyöreä  levy, joka asetellaan varovasti öljyllä voideltuun piirakkamuottiin. Taputtele taikina  vuoan pohjalle ja reunoille. Minä tein pikku torttuja,   ja sivelin vuuat  öljyllä ja levittelin kookoshiutaleita pohjalle.

Täytettä varten  sekoita  ensin tofu  , joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa,  tasaiseksi. Lisää kookosmaito, Maizena ,  sokeri ja vanilja,  ja sekoita taas tasaiseksi . Lisää sen jälkeen öljy , ja sekoita niin että seos on täysin sileä ja kuohkea.  Lisää tämän jälkeen lusikalla sekoittaen kookoshiutaleet täytteeseen.  Kookoshiutaleet täytteessä pehmenivät uunissa  ja täytteestä tuli tosi hyvä ja täyteläinen:)

Lämmitä uuni 175 C asteeseen. Kaada täyte piirakkapohjan/ pohjien päälle. Jos teet kokonaisen piirakan ,  paistoaika on 45-50 minuuttia, uunista riippuen. Pienet piirakat kypsyvät nopeammin, niiden paistoaika oli puolisen tuntia.

Kun piirakat ovat hieman jäähtyneet,   ripottele päälle  paahdettuja kookoshiutaleita.
Tein nämä muutama kuukaisi sitten mutta olivat niin hyviä että tekee mieli tehdä uudestaan:)

4 kommenttia:

  1. De ser väldigt goda ut! Ha en fin dag Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Tack,de var väldigt goda❤️Ha en fin kväll Katarina

      Poista
  2. Awww, these are amazing, as are you! I can't believe it's been so long. I'm so touched that you've been following, right from the beginning. The tarts are adorable of course. Thank you so much, this really is a gift for me, too!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you,these were delicious, absolutely loved your recipe,which I tweaked a tiny bit,my fulling was firmer becausr used cornstarch instead of flour.You have written so many cookbooks since that first one❤️👋It has been a pleasure following your blog all these years;your writing style is beautiful.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...