perjantai 5. maaliskuuta 2021

3 aineksen herkkutahna

Banaanini alkoivat olla ylikypsiä, ja sain idean käyttää niitä tahnassa,  josta tuli todella namia. Tähän tahnaan tulee vain 3 ainesta, tai 3 ainesta ja muutama apuaines;D , ja se syntyy nopeasti ja helposti. Tahnaa voi syödä ihan lusikalla (nam:) tai laittaa vaikka kakuntäytteeksi .

3 aineksen  herkkutahna 
  • 3 kypsää banaania
  • 10 taatelia, liotettuna
  • 2.5  rkl maapähkinävoita (käytän sellaista jossa ei lisättyä sokeria eikä suolaa)
  • ripaus suolaa
  • pieni tilkka öljyä
Liota taatelit  lämpimässä vedessä , jolloin ne pehmenevät nopeammin.

Kuori banaanit, ja  leikkaa palasiksi. Lämmitä pieni öljytilkka pannulla ,  ja paista banaaneja, kunnes ne alkavat karamellisoitua ja ovat täysin pehmeitä. Anna banaanien jäähtyä.

Poista kivet taateleista,   ja jauha    taatelit, karamellisoituneet banaanit,   maapähkinävoi ja ripaus suolaa  sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai muilla laitteilla tasaiseksi tahnaksi. Säilytä jääkaapissa.
Tosi hyvää:)

Yli kahden vuoden tauon jälkeen olen jälleen alkanut tehdä tätä ihanaa, gluteenitonta leipääni, joka on kertakaikkiaan hyvää:)   Leipä on päältäpäin tummempi kuin alkuperäisessä ohjeessani,  sillä  toisin kuin silloin,  öljysin leivinpaperilla vuoratun vuuan pohjan ja reunat,  jonka ansiosta kuoresta tuli ruskea ja rapea.

Satuin kertomaan leivästä  yläkerran naapurille,  jonka mies  ei voi syödä  mitään vehnäpitoista.   Käänsin hänelle ohjeen hepreaksi ,  ja lupasin vielä tulla  hänen luokseen auttamaan leivonnassa. Olin korostanut  että  tähän tulee vihreää eikä  paahdettua tattaria,  mutta naapuri olikin mennyt ostamaan paahdettua tattaria, jonka hän oli jauhanut jauhoksi.   No paahdetulla tattarilla  leivästä tuli pannukakku,  ja naapuri heitti sen roskakoriin.  Toin hänelle vihreää  tattaria, jonka hän jauhoi jauhoksi (naapurilla on kunnon jauhomylly kotonaan). Eilen sitten autoin häntä tekemään leivän niinkuin pitäisi, ja se onnistui,  ja seuraavalla kerralla naapuri toivottavasti pärjää ilman apuani;D

12 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä! Tätä reseptiä kokeilen, kun on ylikypsiä banskuja. Leipä näyttää hyvälle! Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarja;Kiitos, ja toivottavasti tykkäät jos kokeilet. Kiitos, tuo leipä onkin tosi hyvää, ja oikein hyvää viikkoa sinulle:)

      Poista
  2. Mmm, I love it! This is such a great alternative to banana bread when I'm too tired (or it's too hot) to bake. Definitely filing away this formula for later!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah:Thank you:) Yes, this you can make in minutes, no ovens involved;D

      Poista
  3. Tuo herkkutahna kuulostaa suussasulavalta.
    Sinä olet ihana, kun naapuria autat leivän teossa. Leipä näyttää hyvälle. Vihreää tattaria! Enpä ole koskaan käyttänyt.Pitäisikö nyt kokeilla?
    Mukavaa viikonloppua Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula:Kiitos, tosi hyvää onkin:)
      No hyviä naapureita on kiva autella:) Leipä on tosi hyvää, ja vihreä tattari on tosi kätevä aines, kakuissakin tosi hyvää, Suosittelen kokeilemaan, tässä blogissa on mm. appelsiininen kakku jossa käytetty tattaria. Oikein hyvää viikkoa sinulle Tuula.

      Poista
  4. Åh, så gott och vad snällt av dig att hjälpa grannen. Ha en fin dag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina: Mycket gott, och speciellt med jornötssmör;D Tack, det var kul att hjälpa grannen. Ha en fin veck Katarina:)

      Poista
  5. Nam, tuo tahna maistuu varmasti taivaallisen hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:Kiitos, oli kyllä tosi hyvää:) Hyvää viikkoa sinulle.

      Poista
  6. Tuota tahnaa voisi syödä sellaisenaankin, täytyypä testata kun banaanit pöydällä hieman tummenevat : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:Hih,no mulla se menikin sellaisenaan;D Testaa ihmeessä , on hyvää ja sellainen terveellisempi namitahna:) Hyvää alkanutta viikkoa sinulle.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...