lauantai 8. toukokuuta 2021

Hyvin simppeli salaatti

Rakastan salaatteja,  ja  suuri salaatti kuuluukin jokapäiväiseen ruokavaliooni.  Olin juuri leikkaamassa kasviksia päivän salaattiin,  kun  hetken mielijohteesta jaoin  kasvikset kahteen osaan. Mitä siitä seurasi,  selviää ohjeesta. Salaatti on tosi yksinkertainen,  sillä siihen  tuli vain 4 kasvista.

Hyvin simppeli salaatti
  • 1 kerä roomansalaattia
  • 1 punainen paprika
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 50 gr fetajuustoa
Vinaigratte -kastike salaatille
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl  Dijon-sinappia
  • vajaa 1 tl hunajaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • muutama chilihiutale
  • suolaa maun mukaan
Tähän salaattiin tulee käyttää  roomansalaattia , muut salaatit eivät käy. Roomansalaatti on muuten täälläpäin se yleisin salaattilajike. Roomansalaatti kestää myös hyvin kuumentamista.

Leikkaa tai revi  puhdistetut salaattilehdet  suikaleiksi.  Pilko paprika  kuutioiksi.  Leikkaa kevätsipulit  renkaiksi, mutta säilytä erikseen  kevätsipulin vihreät varret.

Leikkaa kirsikkatomaatit 4 osaan.

Yhdistä ja sekoita kasvikset,  mutta jaa salaatti kahteen osaan. Valmista vinaigrette.
Lämmitä 1 rkl oliiviöljyä  paistinpannussa,  ja lisää  toinen puolikas salaatista (sekä kevätsipulin vihreät varsiosat) pannulle.  Paista kasviksia keskilämmöllä,  kunnes ne alkavat hieman karamellisoitua. Sekoita välillä.

Kun kasvikset ovat karamellisoituneet ,  ota pannu liedeltä,  ja anna kasvisten jäähtyä. Kun kasvikset ovat jäähtyneet , yhdistä paistettu salaatti sekä  salaatti jota ei paistettu. Kaada vinaigrette päälle,  ja sekoita.  Raasta päälle  fetajuustoa,  ja tarjoile heti.
Pieni kierros lähiseutuni  megamarketissa.  On aikainen sunnuntai-aamu, ja viikon ensimmäinen päivä täällä.  Se on aika jolloin tuolla yleensä on tyhjää.
Viikon kuluttua on Shavuot-juhla,    joka on  sadonkorjuujuhla , kesän alkamisjuhla, ja pyhiinvaellusjuhla.   Shavuot osuu yleensä lähelle  kristillistä helluntaita,  jonka alkuperä on tässä shavuot-juhlassa.   Shavuot-pyhään kuuluvat juustokakut,  sekä kaikenlaiset herkut missä taikinaa ja juustoa, oli se sitten suolaista tai makeaa.  Supermarketissa oli  valtava määrä erilaisia leivontavuokia tarjouksessa,  sekä silikonisia että tavallisia.  Ennen shavuottia juustot , pastat  sekä kaikenlaiset leipomiseen liittyvät ainekset  ym. ovat yleensä tarjouksessa.
Pastaruokia syödään paljon shavuotin aikana,  ja  erilaisia pastoja oli tarjouksessa ja näyttävästi esillä merketissa.
Sama juttu leipomiseen liittyvien tuotteiden kanssa.

Lisää pastaa....
Ja kun pastaa,  niin myös pastakastikkeita..
Hyvää Äitienpäivää huomenna kaikille sitä viettäville . Täällä Israelissa  äitien-eikä isienpäivää ole vietetty aikoihin,  sillä muutama vuosikymmen sitten se korvattiin perhepäivällä, joka on aika huomaamaton.

6 kommenttia:

  1. Fräscht och gott! Ha en fin söndag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Tack snälla du, 💗Ha en fin slndag du också

      Poista
  2. Ihanan värikäs ja herkullisen näköinen salaatti!
    Leppoisaa äitienpäivää sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  3. Lämpimät salaatit jotenkin pitävät nälkää kauemmin poissa : ) Voi pääsisinpä sinne joku päivä ruokaostoksille, kaupat ja niidne tarjonta näyttävät niin runsailta!

    VastaaPoista
  4. Näyttää herkulliselta! Ja vau, megamarket kiinnostavalta! Olisipa mukava päästä tutustumaan tuon megamarketin tuotteisiin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...