perjantai 30. huhtikuuta 2021

Sitruunaiset juustokakkuset mannaryyneillä

Löysin lähihevi-kaupasta nättejä sitruunoita,   joista osa päätyi näihin pieniin  sitruunaisiin juustokakkusiin,  joihin tuli myös mannaryyniä.  Tarkoitus oli ensin tehdä tämä kakkumuodossa, mutta  niistä tulikin pieniä kakkusia muffinssimuoteissa.  Mannaryynit antavat kivasti rakennetta näille,  ja sitruunahan sopii niin loistavasti juustokakkuihin.

Sitruunaiset juustokakkuset  mannaryyneillä
  • 2 kananmunaa
  • 2.5 dl sokeria
  • 500 gr rahkaa  *
  • ½ dl öljyä
  • ripaus vaniljauutetta 
  • 1 sitruunan kuoriraaste + 4 rkl sitruunamehua
  • 1  dl mannaryynejä
  • 1 dl  kookoshiutaleita
  • ½ dl perunajauhoa
  • 2 rkl Maizenaa
  • 2 tl leivinjauhetta
* Käytin täkäläistä 5 % juustoa, joka on rahkaa pehmeämpi.  Tässä voisi käyttää  400 gr  tavallista rahkaa tai pehmeää rahkaa,  ja 100 gr kermarahkaa,  jotta rahkasta tulisi hieman  täyteläisempi.

Vispaa  kananmunat ja sokeri. Lisää  seokseen rahka,  sitruunamehu ,  vaniljauute sekä  öljy. Sekoita hyvin.

Sekoita toisessa astiassa  mannaryynit, kookoshiutaleet,  perunajauho , Maizena, leivinjauhe sekä  sitruunan kuoriraaste,  ja yhdistä   kuivat ja kosteat ainekset tasaiseksi taikinaksi.

Käytin keskikokoisia  , paperisia muffinssivuokia, jotka asettelin  silikoniseen  muffinivuokaani.   Paperiset muffinssivuoat on hyvä sivellä kevyesti öljyllä ennenkuin niihin kaadetaan taikinaa.

Paistoin  muffinsseja   180  C lämmössä , noin 18 minuutin ajan.  Paistoaika riippuu muffinssivuokien koosta,  sekä uunista,  ja omani olivat valmiita kun pinta alkoi saada väriä.

Muffinssien annetaan jäähtyä huoneenlämmössä, minkä jälkeen ne siirretään   jääkaappiin.   Taikinaa voi paistaa myös  matalassa  kakkuvuoassa,   jolloin paistoaika on pidempi.
 
Oikein hauskaa Vappua teille.  Karnevaalimaista Vappua , kuten sitä vietetään  Suomessa ja Ruotsissa, ei taideta muualla viettää samalla tavalla,  vaan muualla se on vain  työläisten päivä.  Täällä omalla suunallani  hyvin pienimuotoista  on ollut viime vuosien aikana.

10 kommenttia:

  1. Sitruuna antaa leivonnaisille aivan ihanan maun. Jo pelkkä tuoksukin on uunista tulvahtaessaan niin aisteja hivelevä, että vesi nousee valmiiksi kielelle. Ja maustaahan se sitruuna myös monet suolaiset ruoat. Kala ja kana erityisesti tarvitsevat muutaman pisaran sitruunaa.
    Uskon, että näissä leivonnaisissa tekstuuri on hauska noiden mannaryynien ansiosta. Taidan laittaa ohjeen talteen ja leipoa kakkusia joskus vaikkapa teepöytään.

    Iloista vappua myös sinulle Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Totta, sitruuna on ihana maustaja, ja hieman kateellisena olen katsonut lähiseudun omakotitalojen pihojen hedelmiä notkuvia sitruunapuita🍋🍋Täällä Lähi-idän seudulla sitruuna maustaakin monta ruokaa, ja sitä köytetää reilusti. Mannaryyni tosiaankin antaa kivasti tekstuuria näille kakkusille🍋Kiitos Leena, ja oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle💗

      Poista
  2. What a treat! Sounds like a good compromise between muffins and cheesecakes. Perfect for breakfast,right? ;)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköisiä kakkusia! Hauskaa vappua sinulle Jael ystäväiseni <3

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköisiä kakkusia! Sitruuna on yksi lempparimauistani ja tykkään sitruunan pirtsakasta tuoksusta. Juustokakut muffinikoossa ovat kivoj. Hyvää vappua!

    VastaaPoista
  5. Jag tycker om konsistensen mannagryn ger till bakverk. Fräscht med citron i. Glada vappen!

    VastaaPoista
  6. Onpas herkullisen näköiset sitruunakakkuset, sopivia juuri tähän vapun aikaan. Me pidimme kaksistaan kotona eilen vapputanssit, siinä serpentiinit heiluivat ja mieli piristyi.

    Suloista sunnuntaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  7. Sitruuna on kyllä ihan loistava mauste melkein mihin tahansa ruokaan.
    Vappu on Suomessa muodostunut karnevaaliksi varmaan käytännössä siksi, että se on suunnilleen ensimmäinen ajanjakso, jolloin ulkona tarkenee juhlia. Siis useimmiten, joskushan vappunakin on ollut vielä lunta maassa. Laskiaisena ollaan kuitenkin vielä kääriytyneenä paksuihin talvitoppauksiin toisin kuin vaikka Brasiliassa, jossa helmikuussakin voi keikistellä ulkona bikineissä ja strutsinsulkapuuhkassa :)

    VastaaPoista
  8. Suvi:Kiitos paljon🍋Toivottelen sinulle oikein hyvää tulevaa viikkoa💗

    VastaaPoista
  9. Sitruuna ja rahka, voin kuvitella, että ovat hyviä! Nyt jotenkin kaipaa raikkita leivonnaisia, tätä voisi kokeilla. Kaunista viikkoa sinne!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...