Joskus alkuvuonna törmäsin jossain vietnamilaiseen pizzaan, ( Banh Trang Nuong) joka näytti enemmänkin piirakalta. Riisipaperista tehdyt piirakat houkuttelivat , koska olivat hyvin helppotekoisia, ja vaikuttivat ihanan rapeilta. Eräänä iltana teinkin sitten näitä, ja pahoittelen huonoja kuvia jotka otin kännykällä illansuussa, sillä oikeasti nämä näyttivät paremmilta kuin kuvissa.
Riisipaperipiirakka
- 1 riisipaperi per piirakka
- 1 kananmuna per piirakka
- täyte voi olla mikä tahansa
Tein näitä muutamalla eri täytteellä, mutta näihin tulee aina kananmuna, joskin vegaanisen version voi tehdä sekoittamalla kikhernejauhoa ja vettä , ja käyttää sitä kananmunan sijaan. Tähän sopii parhaiten pyöreä riisipaperi, ja koska minulla oli vain neliskulmaisia, ei näistä tullut erityisen nättejä, joten ehdottomasti pyöreillä riisipapereilla seuraavan kerran.
Riisipaperi asetellaan keskilämmölle lämmitetylle , kuivalle pannulle.
Vispaa kananmuna kevyesti , ja levittele sitä lusikalla niin että sitä on koko riisipaperin pinnalla. Tähän voi lisätä vaikka juustoa ja kevätsipulin palasia. Minulla oli tomaattikastiketta ja juustoa, ja samalla kun täytteet alkoivat hyytyä, tarkistin että riisipaperin pohja alkaa ruskistua. Kun se oli saanut väriä, käänsin puolet riisipaperista toisen puolen päälle , ja annoin piirakan vielä saada hieman lisää väriä, molemmin puolin. Riisipaperipiirakka oli ihanan rapea, mutta se kannattaa syödä heti, sillä rapeus häviää aika nopeasti.
Tässä odotellaan että riisipaperin pohja ruskistuu... |
Riisipaperin päälle tuli kananmunaa , tomaattikastiketta ja fetajuustoa. Yritin tehdä ilman kananmunaa, laittamalla tomaattikastiketta riisipaperin päälle , mutta se ei onnistunut. Yleensä vietnamilaisen pizzan päälle tulee majoneesia ja Sriracha-kastiketta.
Vasemmalla tuo ylempi riisipaperipiirakka, jonka leikkasin kahteen osaan. Oikealla tosi ruman näköinen piirakka, johon tuli pestoa jota olin tehnyt tummasta basilikasta, sekä juustoa. Seuraavan kerran ostan pyöreitä riisipapereita, joilla saa nätimpää tulosta kuin näillä neliskulmaisilla. Täällä lyhyt ja hyvä video missä tehdään riisipaperi(piirakkaa)pizzaa.
Fetapiirakka näyttää ja kuulostaa sellaiselta, että tekisi kauppansa täälläkin. Rakastan fetaa!
VastaaPoistaAika kiva idea tuo riisipaperin käyttö. Me olemme tehneet vähän vastaavia filotaikinasta.
Herkullista viikonloppua sinulle Jael <3
Det här är spännande och jag kan tänka mig att det är gott! Ha en fin dag!
VastaaPoistaWow, I've never seen anything quite like this before! It's like an omelette, but... Better? I've gotta try it with vegan egg!
VastaaPoistaNo nyt tuli taas ihan uusi juttu & resepti-idea, wow! Maistuisi kyllä ja kiva oli tuo video kun näki paiston livenä. Näihinhän voi hyödyntää kaikki hävikkijämät jääkaapista ja kaapeista : )
VastaaPoista