lauantai 10. huhtikuuta 2021

Herkulliset munakoisokuutiot uunissa

Tein tosi herkullista munakoisoruokaa,  jossa munakoisokuutioista tuli ihanan pehmeitä ja herkullisia uunissa .    Munakoiso  on yksi lempikasviksiani,  ja siitähän saa tehtyä aina niin hyviä ruokia. Muistakaa aina valita mahdollisimman kevyt munakoiso,  sillä painava munakoiso tarkoittaa sitä että se on täynnä siemeniä.

Herkulliset munakoisokuutiot uunissa
  • 1-2 munakoisoa (minulla oli 2 keskikokoista munakoisoa)
  • 3 valkosipulin kynttä, viipaloituna
  • 1 vihreä chilipippuri, renkaiksi leikattuna, ilman  siemeniä
  • 6 -7 kirsikkatomaattia
  • 1 tl suolaa 
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl yrttimaustetta
  • ripaus  mustapippuria
  • 1 dl öljyä
  • 3 rkl tahinia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl  jäävettä 
  • ripaus suolaa
Munakoisot kuoritaan,  ja leikataan pieniksi kuutioiksi.  Kuutiot laitetaan kulhoon,  ja lisätään mausteet,  viipaloitu  valkosipuli sekä chilipippurirenkaat. Lisätään öljy   , ja munakoisokuutioita sekoitetaan hyvin jotta öljyä tulee kaikille pinnoille.  

Munakoisokuutiot asetellaan  leivinpaperilla vuoratulle  uunipellille,   ja toinen  leivinpaperi laitetaan munakoisojen päälle. ja taitellaan  ikäänkuin paketiksi.  Toisen leivinpaperin sijaan tässä voi käyttää folioarkkia.

Uuni lämmitetään 150 asteeseen,  ja munakoisoa kypsennetään "paketissa"  noin puolen tunnin ajan.  Puolen tunnin kuluttua  nostin uunin lämpötilaa 180 asteeseen, poistin ylemmän leivinpaperin ja paahdoin  munakoisokuutioita vielä  10 minuuttia .

Sillä välin kun  munakoiso on uunissa, valmistetaan tahinikastike:  tahini, sitruunamehu, valkosipuli  ja jäävesi sekoitetaan tasaiseksi ja kuohkeaksi,  esim.  sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.  Jääveden sijaan voi laittaa huoneenlämpöistä vettä ja muutaman jääkuution.   Jäävesi/kuutioiden avulla tahinista tulee kuohkeampaa.  Jos vesi ei riitä ja seos on liian paksua, lisätään hieman vettä.

Kun munakoiso on valmista,  kuutiot asetellaan  tarjoilulautaselle.  3  kirsikkatomaattia raastetaan   munakoison päälle,  ja loput kirsikkatomaatit leikataan pieniksi palasiksi ,  ja lisätään lautaselle.  Tahinia lisätään munakoisojen päälle ja sivuille.
Tosi hyvää:)
Muutama torikuva lopuksi: Tässä  myydään  uzbekistanilaisen keittiön  suolaisia leivonnaisia.

Ihmiset jonottamassa   itämaisia leivonnaisia.
Torin lähistöllä sijaitsevan persialaisen ravintolan  ikkunassa näkyi esimerkiksi persialaista riisiä.

3 kommenttia:

  1. Det ser jättegott ut! Ha en fin söndag!

    VastaaPoista
  2. Mies juuri puhui siitä, että pitäisi joskus tehdä munakoisosta ruokaa. Tätä voitaisiin siis kokeilla. Kiitos tuosta vinkistä, että munakoisojen painoa kannattaa vertailla.
    Kaunista sunnuntaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä, nyt valitsen jatkossa pienikokoisia munakoisoja! Grillattiin viikonloppuna ja oi että oli hyvää - seuraavalla kerralla maistuisi kuutioina tämän ohjeen mukaan!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...