Täålläpäin alkoi viime viikonloppuna Pesah eli juutalainen pääsiäinen, josta kristitty pääsiäinen on alkanut, mutta jonka sisältö on muuttunut erilaiseksi. Pesah-aattoa vietettiin tasan viikko sitten lauantaina, ja olin kutsuttu yläkerran naapuripariskunnan luokse juhla-aterialle. Toin heille näitä suklaisia ja gluteenittomia muffineitani, joista aina tykätään, ja niinpä hekin halusivat heti ohjeen. Muffinit bataatilla ja tummalla suklaalla ovat hurjan hyviä, mutta minulla oli kaapissa muutama valkosuklaalevy, ja niinpä päätin kehitellä vaaleamman version tummista suklaamuffineistani bataatilla. Näihin tuli hieman eri makuja kuin tummiin muffineihin, mutta maku oli superherkullinen näissäkin:)
Valkosuklaiset muffinit bataatilla (15 kpl)
- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 1.5 dl mantelijauhoa
- 1.5 dl perunajauhoa
- 6 dl kookoshiutaleita
- 10 gr leivinjauhetta
- 150 gr valkosuklaata
- 1.5 dl oliiviöljyä
- 1 appelsiinin kuoriraaste
- 1 dl appelsiinimehua
- 350 gr hienoksi raastettua bataattia
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Raasta bataatti ja lisää se munaseokseen.
Sulata valkosuklaa yhdessä öljyn kanssa (näin sen saa helpommin lisättyä taikinaan). Lisää sula suklaa-öljyseos kananmuna-bataattiseokseen. Lisää myös appelsiinimehu.
Sekoita kuivat ainekset sekä appelsiinin kuoriraaste. Yhdistä kuivat ja märät ainekset tasaiseksi seokseksi.
Taikinasta voi leipoa joko muffineita tai brownies-tyyppistä kakkua. Tein näitä muffineita. Täytin muffinivuoat hieman yli puoliväliin taikinalla. Käytin silikonista muffinivuokaa, jonka koloihin laitoin paperiset muffinivuoat.
Uuni lämmitetään 180 C-asteeseen , ja muffineita paistetaan 30 minuutin ajan, tai kunnes muffinin keskelle laitettu tikku tulee kuivana ulos.
Päälle levittelin valkosuklaista kuorrutusta, johon tuli 150 gr valkosuklaata ja 1 tl maapähkinävoita. Maapähkinävoin sijaan voi lisätä teelusikallisen öljyä.
Muffinit saavat jäähtyä huoneenlämmössä, jonka jälkeen ne siirretään jääkaappiin. Muffinit jähmettyvät jääkaapissa.
Ihanan mehevät muffinit:)Ajattelin viedä näitä yläkerran naapureille kun pitivät niin paljon tummasta versiosta, niin miksei myös näistä.
Iloista Pääsiäistä💚🐇🐥
Bataatti sopiikin makeutensa puolesta täydellisesti leivontaan.
VastaaPoistaHerkullista pääsiäisen aikaa sinulle Jael <3
Outi:Totta, bataatista tulee eksra makeutta ja mehevyyttä 🍠. Kiitos, ja oikein hyvää viikkoa Outi💗
PoistaNo nyt on sellaiset ainekset, että noista ei voi tulla muuta kuin herkullista :) Aurinkoista pääsiäistä sinnekin.
VastaaPoistaTuplaespresso :Oikeassa olet, tosi hyviå, ja näistä tykättiinkin🍠Kiitos, ja oikein hyvää viikkoa sinulle🌺
PoistaMmmmm, säkert så saftiga och goda!
VastaaPoistaGlad påsk!
Katarina:Tack, de var nog så goda🍠Tack, ha en fin vecka 💗
PoistaOi,miten näyttää herkulliselle ❤ Bstaaattia en ole leivonnassa käyttänyt. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaTarja:Kiitos💗Bataatilla 🍠ja muilla kasviksilla saa tehtyä tosi ihania leivonnaisia, joten tykkään lisätä niitä. Kaunista keskiviikkoa sinulle🌺
PoistaNäyttää taas niin hyvältä kahvileivältä! Raastatko raa'an bataattin taikinaan vai kypsennätkö sitä ensin? Pitäisi kokeilla kyllä leivonnassa!
VastaaPoistaHeli:Kiitos ihanainen 💗Raastan ihan raakana, ohutta raastetta. Bataatti on kyllå niin mahtava aines leivonnassa🍠💗Kaunista keskiviikkoa Heli
Poista