Hieman yli vuosi sitten, karanteenin ja ulkonaliikkumiskiellon aikana, televisiossa pyöri ohjelma, jossa täkäläiset kokit kokkasivat ruokaa livenä, omista kotikeittiöistään. Kun oli pakotettu olemaan lähes koko ajan kotona, livekokkaukset televisiossa olivat hyvää viihdettä. Eräänä päivänä eräs täkäläinen lempikokkini teki täytettyjä pannuleipiä, jotka näyttivät tosi herkullisilta. Tein täytettyjä pannuleipiä hänen ohjeellaan, mutta eri täytteellä, eli sillä mitä silloin sattui keittiössä olemaan. Nämä ovat tosi hyviä ja helppotekoisia, ja kun ei viitsi lämmittää uunia niin tällaisia tekee helposti pannulla.
Täytetty pannuleipä (1-2 kpl)
Taikina:
- 400 gr vehnäjauhoa
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl kuivahiivaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 3.6 dl kädenlämpöistä vettä
Kaikki ainekset , vettä lukuunottamatta, sekoitetaan yleiskoneessa. Jos ei ole yleiskonetta, tässä voi käyttää käsivatkaimen taikinakoukkuja. Tämän jälkeen vettä lisätään vähän kerrallaan. Taikinaa vaivataan noin 10 minuutin ajan, minkä jälkeen sen pitäisi olla ihan pikkuisen tarttuvaa.
Taikina siirretään jauhotetulle alustalle, ja siitä muovaillaan tanko. Jos taikina vielä tarttuu käsiin, lisätään hieman jauhoa. Oma taikinani oli kivan elastista koostumukseltaan, ja sitä oli helppo käsitellä.
Tanko jaetaan 2 osaan , jotka pyöritellään palloiksi. Pallot saavat levätä keittiöpyyhkeen välissä 5 minuutin ajan, minkä jälkeen niistä muotoillaan käsin 2 litteähköä taikinalevyä. Taikinasta saa tehtyä yhden ison täytetyn pannuleivän, 26 cm pannussa, mutta taikina riittää myös 2 pienempään pannuleipään. Taikinalevyjen annetaan levätä keittiöpyyhkeellä peitettynä 30 minuutin ajan.
Alkuperäisessä ohjeessa täytteessä oli pinaattia, tuoretta zaatar-yrttiä (jonka voi korvata tuoreella oreganolla) , sumakkia, mozzarellaa ja punasipulia. Minulla oli kirsikkatomaatteja, oliiveja, yrttimaustetta, fetajuustoa ja parmesaania. Täyte voi olla mikä vain. Täyte levitellään taikinalevylle. niin että reunat jäävät paljaiksi. Ennen täytteen lisäämistä taikinalevy asetellaan paistinpannuun, ilman lisättyä öljyä. Reunoja voi kostutella hieman vedellä. ja toinen taikinalevy asetellaan päälle, ja reunat yhdistetään .Leipää paistellaan keskilämmöllä noin 3 minuutin ajan, jonka jälkeen leipä käännetään.
Myös toisen puolen annetaan saada kunnolla väriä. Leivän annetaan hieman jäähtyä , jonka jälkeen leivän voi leikata 2 tai 4 osaan.
Nyt on kyllä sellainen herkkuleipä, että on kokeiltava - ihanat täytteetkin!
VastaaPoistaDet här låter så gott och ser gott ut också, förstås.
VastaaPoistaI don't think I've ever seen a stuffed bread quite like the before, and now I need to make up for that lost time! It sounds and looks absolutely delicious.
VastaaPoistaJopas on maukkaan näköinen leipä! Tuollaista en ole muistanutkaan vielä. Kiitos herkullisesta reseptistä!
VastaaPoistaOnpas maukkaan näköinen leipä! Tähän pitää joskus kokeilla jossain vaiheessa.
VastaaPoistaMinulle tuli nälkä jo kuvien perusteella. Kiitos Jael reseptistä <3