Herkulliset purjopihvit ovat tosi suosittuja täälläpäin, etenkin keväällä, jolloin purjo on parhaimmillaan. Pihveistä on monen monta erilaista versiota, ja useimmiten niissä käytetään jauhelihaa, esim. kanan jauhelihaa. Näissä kasvispihveissä on lihan sijasta perunaa, ja pihveistä tulikin tosi herkullisia, jotka ovat hyviä jonkun kastikkeen kanssa, tai vaikkapa pitaleivän välissä.
Purjoperunapihvit
- 2 purjon vartta
- 2 keskikokoista , kiinteää perunaa
- 1 kananmuna
- 3.5 rkl korppujauhoa (voi korvata esim. kaurahiutaleilla)
- kourallinen yrttejä (minulla oli korianteria ja persiljaa)
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 tl paprikaa
- öljyä paistamiseen
Useimmiten täällä käytetään purjopihveissä vain purjon valkoinen osa, mutta käytin näihin sekä valkoisen että vihreän osan.
Purjo leikataan pieniksi palasiksi, ja purjoa keitetään kunnes se on täysin pehmennyt. Myös perunat kuoritaan, paloitellaan ja keitetään, mutta erikseen,
Kun purjo on kiehunut pehmeäksi, se kaadetaan siivilään. Keitinvettä ei kannata heittää pois; siinä on paljon makua ja sopii vaikka vihanneskeiton tai kastikkeen nesteeksi. Kun purjo on jäähtynyt, siitä puristellaan pois kaikki mahdolliset nesteet. Käytin pihvien tekoon monitoimikonettani, mutta pihvien teko onnistuu varmaan myös sauvasekoittimella. Keitetyt perunat muussataan kevyesti, ja lisätään monitoimikulhon koneeseen, yhdessä purjon , yrttien ja mausteiden kanssa. Tässä kannattaa käyttää koneen pulssitoimintaa, ja sekoittaa niin että ainekset yhdistyvät, mutta ei niin että niistä tulee muussia.
Tämän jälkeen kaadoin massan kulhoon, lisäsin kananmunan ja korppujauhon. Massa sekoitetaan tasaiseksi, ja sen annetaan levähtää jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan.
Näitä paistetaan yleensä suuressa öljymäärässä, mutta minulla oli pannussa öljyä noin sentin korkeudella. Massasta muovaillaan kostutetuin käsin pieniä pallosia, jotka litistetään pihveiksi. Pihvejä paistetaan keskilämmöllä noin 3 minuuttia per puoli, kunnes pihvien pinta on saanut kunnolla väriä. Pihvit voi myös kypsentää uunissa, 180 C lämmössä, niin että pintojen ala-ja yläpinta on sivelty öljyllä.
Purjoperunapihvit ovat hyviä vaikka jugurttipohjaisen kastikkeen kanssa.Olen tehnyt näitä aikaisemmin ilman perunaa, niin että massassa oli suurempi määrä korppujauhoa. Pidin kuitenkin enemmän tuosta ylemmästä versiosta.
Nyt on kyllä kesägrilliin täydellinen ruoka, ihanaa varmasti uusista potuista!
VastaaPoistaHeli :Todellakim ihan täydellinen kesäruoka💚🥔Hyvää viikonloppua ❤️
PoistaDet här gillar jag. Potatis är så gott!
VastaaPoistaKatarina:Tack🥔❤️Potatis är nog så gott, och mångsidig
PoistaNyt tuli vesi kielelle, ihanat perunaletut, pitääkin taas muistaa tehdä.
VastaaPoistaKaikkea hyvää ja nautinnollista kesäkuuta sinulle Jael <3.
Saaranlautasella:Kiitos Sari💚Hyviä olivat. Oikein kaunista kesäkuuta sinullekin🍀💚❤️
PoistaIhanat pihvit ja nämä sopisivat kivasti kasvishampurilaisiinkin.
VastaaPoistaHerkullista keskiviikkoa sinulle Jael <3
Outi:Hampurilaisten väliin ihan mahtava pihvi🥔💚Oikein ihanaa viikonloppua Outi💗
PoistaPakko kokeilla
VastaaPoistaAllu:Toivottavasti tykkäät💚🥔
PoistaBeautiful blog
VastaaPoistaPlease read my post
VastaaPoistaKiitos reseptistä Nämä maistuvat varmasti makoisalle tuoresalaatin kanssa.
VastaaPoistaTarja:Kiitos, ja juu, salaatin kanssa tosi hyviä:)
PoistaNäyttää herkullisilta!
VastaaPoistaSouliina:Kiitos, hyvää olikin:)
PoistaHei, haastan sinut vastaamaan 20 kesäiseen kysymykseen! Kysymykset löytyvät blogipostauksestani!
VastaaPoistaHyvää & aurinkoista kesää!💛
https://jasukuvaa.blogspot.com/2021/06/20-kysymysta-kesasta.html
Jasmin:Kiitos, teen varmaan jossain vaiheessa.
PoistaNäitä pitää tehdä.Usein laitetaan zucchinista mutta kyllä purjo on varmasti myös hyvää. Tai kevätsipulit niitä on usein torilla kolme nippua halvalla. Lämpimät terveiset Tukholmasta ja kaunista rauhallista kesää!
VastaaPoistaMånstråle: Zucchinia minäkin käytän usein, mutta välillä kiva kokeilla muutakin. Tack för hälsningar, och trevlig sommar :)
Poista