Kasvispihvejä taas vaihteeksi, ja tällä kertaa kaalista. Nämä ovat helppotekoisia, vegaanisia ja tietenkin herkullisia.
Kaalipihvit
- n. 400 gr hienoksi raastettua kaalia
- 1 pilkottu kevätsipulin varsi
- kourallinen korianterin lehtiä , pilkottuna (jos ei pidä korianterista , vaihda persiljaan)
- 2 valkosipulin kynttä, murskattuna
- 1 tl suolaa
- 1 tl chilijauhetta
- ripaus mustapippuria
- 1 tl paprikaa
- noin 1 tl ruokasoodaa
- 4 rkl riisijauhoa
- 4 rkl kikhernejauhoa
- 2 tl sitruunamehua
- 1 rkl öljyä + öljyä paistamiseen
Sekoita kaali, korianterin lehdet , kevätsipuli, valkosipuli , sitruunamehu ja öljy ,
Sekoita toisessa astiassa jauhot ja mausteet. Yhdistä ainekset ja sekoita käsin , kuin taikinaa, niin että kaikki ainekset yhdistyvät hyvin. Anna kaalipihvitaikinan levätä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan ennen paistamista. En laittanut erityisen paljon suolaa, joten lisää suolaa tarvittaessa.
Kaada pannulle noin sentin verran öljyä, ja lämmitä se kiehumispisteeseen. Muovaile taikinasta käsin pallosia, ja litistä ne pihveiksi. Paista pihvejä keskilämmöllä noin 2-3 minuuttia per puoli, kunnes pinta on rapeaa.
Tarjoile vaikka jugurttisen kastikkeen tai tahinin kanssa. Näitä kannattaa paistaa sen verran kuin niitä syö, sillä rapeus häviää kun ne laitetaan jääkaappiiin.
Nam, tosi hyviä juuri paistettuna. Näitä voisi tietysti tehdä uunissakin, mutta en ole varma tuleeko niistä siellä rapeita.
I've never met a cabbage I didn't like! What a fabulous twist, turning it into crispy snacks. They're almost like potato-less latkes.
VastaaPoistaBittersweet:Hannah, I so love cabbages:) And these fritters really remind latkses, only with a version with less carbs;D
PoistaKål är så gott och dessa ser så goda ut! Ha en fin dag!
VastaaPoistaKatarina: Kål är så gott och dessutom så hälsosamt:) Tack, de här var riktigt goda. Ha en fin dag du också.
PoistaOnpa erikoista - pihvit kaalista. Pakko kokeilla 💚
VastaaPoistaAi että miten ihana palata takaisin katsomaan mitä jännää hyvää olet postannut. Kaalia on täälläkin nyt riittävästi, eli pistän taas reseptin kokeiluun. Kiitos ihana Jael <3
VastaaPoista