maanantai 20. kesäkuuta 2022

Munakoisomuffinssit

Nämä suolaiset ja ihanan herkulliset muffinssit tein  kuukausi sitten, hieman ennen tämän vuoden Shavuot-juhlaa. Muffinssien herkullisuus tulee viime postauksen  munakoisosuikaleista,  jotka niin sopivat näihin .  Hyvä että  ehdin silloin leipoa nämä ,  sillä tämän jälkeen  iso, 65 litran kokoinen   toaster oven-uunini (miniuuni) hajosi. Olen tottunut leipomaan ja kypsentämään kaiken tuossa suuressa miniuunissa,   ja varsinainen uunini  on toiminut  lähinnä keittiötavaroiden varastona. Kun sitten  pitkästä aikaa  laitoin varsinaisen uunini päälle,  niin se aiheutti oikosulun asuntoon,  samoin kuin toinen kerta kun yritin tehdä sillä jotain,  jotain leipominen ei nyt lähiaikoina onnistu.

Munakoisomuffinssit 
  • 3 kananmunaa
  • 6 rkl vehnäjauhoa
  • vajaa 1 tl leivinjauhetta
  • 1.5 dl fetamuruja
  • 3 rkl  raejuustoa
  • 3 rkl rahkaa
  • 6 kirsikkatomaattia, pilkottuna
  • edellisen ohjeen munakoisosuikaleita 
  • muutama rkl tuoreen oregaanon lehtiä,  tai kuivattua oregaanoa
  • 1 tl paprikaa, 2 tl yrttimaustetta,   1 tl suolaa, ripaus mustapippuria
  • öljyä vuokiin
Kananmunat  jauhot, leivinjauhe sekä mausteet (tuoretta oregaanoa lukuunottamatta)  vispataan tasaiseksi,  ja joukkoon lisätään raejuusto sekä rahka .  Lopuksi lisätään  kirsikkatomaattipalaset, tuore oregaano sekä fetamurut, ja seos sekoitetaan tasaiseksi.

Valmistin nämä  silikonisessa muffinssivuoassa, jonka pinnat öljysin  ensin oliiviöljyllä.
Edellisen  postauksen munakoisosuikaleita lisätään muffinssien keskelle.

Muffinssit paistetaan uunin keskitasolla  , 200 asteen lämmössä,  noin 30 minuutin ajan, tai kunnes muffinssien pinta on saanut kauniisti väriä. 
Munakoisomuffinssien annetaan jäähtyä jonkun verran ennenkuin ne poistetaan  vuoasta.
Tosi hyviä:)

6 kommenttia:

  1. Jättefina muffins! Ser så saftiga ut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Tack så mycket, de här var nog jätte goda💙🍆

      Poista
  2. Tällaiset suolaiset muffinit sopisivat vaikka juhlatarjottaviksi - aivan ihana resepti ja tuo suolainen fetajuusto myös makua antamassa! Kaunista heinäkuun jatkoa sinne kauas <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli: Itse tykkään enemmän tällaisista suolaisista kuin makeista muffineista, vaikka tykkään leipoa ja keksiä uusia versioita molempiin. KIitos: Fetajuusto tosiaankin tuo kivasti suolaista makua, ja sulaa kivasti paistettaessa.- Kaunista heinäkuun jatkoa sinullekin ja perheellesi.

      Poista
  3. Eggplant muffins! Now that's something I never considered before. I do love both eggplant and muffins, so... Why not? :)

    VastaaPoista
  4. Eggplant muffins! Now that's something I never considered before. I do love both eggplant and muffins, so... Why not? :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...