Harvemmin tulee nykyisin tehtyä pizzaa,mutta toissa viikolla tein tosi herkullisen pannupizzan, jonka herkullinen maku tuli purjosta.💚
Purjopizza
- pizzapohja tällä Valion ohjeella, mutta tavallisen vehnäjauhon sijaan käytin pizzajauhoa
Pizzan päälle
- 1 purjo,pieneksi viipaloituna
- 1 rkl oliiviöljyä
- 100 gr feta-juustoa
- 3 rkl pestotahnaa
- 7-8 kirsikkatomaattia viipaloituna
- 40 g parmesaaniraastetta
- päälle pizzamaustetta ja paprikajahetta
Purjo valmistetaan niin että pieniksi paloiksi leikattua purjoa (valkoinen+vihreä osa) paistetaan pannulla oliiviöljyssä,matalalla lämmöllä, kunnes purjo on aivan pehmeää ja saanut väriä.
Kun olin levittämyt pizzataikinan (ohuesti) leivinpellin peittävän leivinpaperin päälle, levitin ensin tahnaksi sekoittamani feta+pestotahnan. Tämä on ns. valkoinen pizza, johon ei tule tomaattikastiketta. Jäähtynyt purjoseos levitellään tahnan päälle,lisätään kirsikkatomaattipalat ja parmesaaniraaste. Mausteet ripotellaan päälle. Kuvan pizzassa näkyy myös sulanutta juustoa, eli lisäsin päälle muutaman palan keltaista juustoa, Edamin tapaista, mikä oli virhe,sillä tämä pizza ei sellaista tarvitse .
Paistoin pizzan miniuunissani noin 250 asteen lämmössä,11 minuutin ajan, mutta paistoaika riippuu uunista.Purjo on aivan mielettömän ihana täyte tällaiselle pizzalle🍕
Herkullisen näköinen pizza. Minä tein tänään myös pizzaa, mutta se oli kana-mozzarella täytteellä.
VastaaPoistaMukavaa iltaa Jael <3
Kiitos Outi,todella hyvää tämä olikin,ja sinunkin pozzasi kuulostaa herkulta Mukavaa iltaa ja viikonloppua sinullekin Outi❤️
PoistaOj, oj så god den ser ut! Ha en fin dag Jael!
VastaaPoista