Täällä kuumaa ja kosteaa, ja silloin tekee niin mieli jotain kylmää, kuten vaikka jäätelöä. Näihin vegaanisiin limettijäätelöpuikkoihin tuli vegaanista kondensoitua maitoa, jonka valmistin itse. Tämä vegaaninen kondensoitu maito valmistuu helposti, ja laitan myös sen ohjeen tänne.
Helppo vegaaninen kondensoitu maito
- 1 litra kasvismaitoa ( käytin soijamaitoa,mutta myös manteli/kauramaito hyvät tähän)
- 1/2 kg sokeria
- 3 rkl kookosöljyä
- 4 rkl Maizenaa
- 1/2 dl vettä
Kaada kasvismaito ja sokeri tarpeeksi suureen kattilaan. Keitä keskilämmöllä kunnes seos saavuttaa kiehumispisteen, ja anna seoksen poreilla keskilämmöllä puolen tunnin ajan. Riittää kun tänä aikana sekoittaa seosta muutaman kerran, ja suuren sokerimäärän vuoksi sen ei pitäisi kiehua yli, mutta hyvä välillä tarkkailla seosta puolen tunnin aikana.
Sekoita Maizena ja vesi, Puolen tunnin jälkeen lisää kookosöljy, sekoita hyvin , ja lisää tämän jälkeen Maizena-seos. Hellan lämpö saa nyt olla alhainen , ja seosta keitetään, koko ajan sekoittaen, noin 15 minuutin ajan, kunnes seos paksunee. Jaoin kondensoidun maidon 3 purkkiin, joista laitoin 2 pakastimeen. Vegaaninen kondensoitu maito säilyy pakastimessa noin 3 kk.
Limettijäätelö
- 2 osaa vegaanista kondensoitua maitoa
- 1 osa kookoskermaa
- 2 limetin mehu + 1 limetin kuoriraaste
- Ripaus ksantaania
Kaikki jäätelön ainekset vispataan kuohkeaksi, ja kaadetaan sen jälkeen jäätelömuotteihin tai johonkin pakastimeen sopivaan astiaan. Rakastan limetin makua, mutta samalla ohjeella voi valmistaa kaiken makuisia vegaanisia jäätelöitä.(kahvijäätelö oli myös ihanaa)
P.S. Kun kasvismaidon vaihtaa maidoksi ja kookosöljyn voiksi,syntyy tavallinen helppo kondensoitu maito.Tein sillä mustikkajäätelöä,mutta pidin enemmän vegaanisesta versiosta.
Så fräscht och svalkande!
VastaaPoistaKatarina:Tack❤️ var nog så gott🍨😋
PoistaJeee! Tässä se nyt on!
VastaaPoistaNimittäin kondensoidun maidon laktoositon versio! Olin jo ihan unohtanut, että sitähän voi tietenkin tehdä itse. Joskus jostain olen sellaisen ohjeen aiemminkin napannut, mutta saman tien kadottanut ja asian sitten ihan kokonaan unohtanut. Minulla onkin monta jälkiruokaohjetta, jotka odottavat vain sitä, että löydän kaupasta laktoosittoman kondensoidun maidon. Vegaanisuuskin on suuri plussa. Kiitos taas kerran Jael <3
P.S. Olenkohan kysynyt tämän sinulta joskus aiemminkin... mutta voisiko ksantaanin korvata jollain muulla sakeuttajalla? Muut ainekset löytyisivät kaapista ;)
Leena;Kiva kuulla että löytyi jotain mistä voi olla hyötyä.Siis itse tuossa vegaanisessa kondensoidussa maidossa ei ole ksantaania, vaan sitä lisäsin kun tein siitä jäätelöä ,jossa nestettä,kuten limetin mehua Ksantaani yhdistää nesteen ja rasvan,ja tekee jäätelöstä myös hieman kuohkeamman,joten se on aika must tuossa jäätelössä mutta ei itse kondensoidussa maidossa.Mutta jos teet myös jäätelöä ,,niin esim.S-Marketista olen ennen ostanut sellaisen pienen ksantaanipurkin.
PoistaNo on hyötyä ja iloa! Aion ehdottomasti kokeilla joskus myös tuota lime-jätskiä ja mm. S-Market on ihan lähellä, joten täytyy vain muistaa lisätä kauppalistaan. Kiitos kivasta vegaanisesta ohjeesta!
PoistaLeena ❤️
PoistaTäälläkin pakastimen yksi laatikko puolillaan jäätelöitä... Ei tosin itsetehtyjä niin kuin sinulla. Ihanan näköisiä herkkuja.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua sinulle Jael ❤️
Outi:Jäätelö aina huvää.Kiitos Outi,ja oikein hyvää viikonloppua sinullekin❤️
PoistaNo niimpä, kondensoitua maitoa itsetehden! Itseasiassa olen tainnut "joutua" valmistamaan sitä joskus liki 40-vuotta sitten ravintolakoulussa... ja jotenkin hämärät muistot, ettei oikein onnistunut...
VastaaPoistaWau - SINÄ olet kyllä onnistunut!
Repolainen:No nyt selvisi mistä sinun kokkaustaidot tulleet Nämä kondensoidut maidot onnistui,kiitos pienten lisäysten(Maizena)ja toimivat oikein hyvin jäätelöissäkin.Kiitos❤️
PoistaBeautiful blog
VastaaPoista