perjantai 18. elokuuta 2023

Peruna-kesäkurpitsapihvit

Olen tasan vuoden ajan auttanut 2 talon päässä omasta asuintalostani asuvaa , ensi kuussa 90 vuotta täyttävää Anitaa .Usein leivomme yhdessä, ja blogissa onkin ennestään kaksi Anitalta oppimaani pikkuleipäohjetta   Usein paistan Anitan luona myös peruna&kesäkurpitsapihvejä,jotka ovat tosi herkullisia. Tein myös kotona sellaisia, mutta vehnäjauhojen sijaan käytin  kikhernejauhoa, joten nämä ovat gluteenittomat. Kikhernejauho onkin tosi hyvä gluteeniton  vaihtoehto tällaisiin.

Peruna&kesäkurpitsapihvit
  • 3 keskikoista perunaa,kuorittuna
  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 valkosipulin kynsi, hienonnettuna
  • 2 kevätsipulin vihreää vartta,paloiteltuna
  • 3.5 rkl kikhernejauhoa
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikaa
  • 1/2 tl yrttimaustetta
  • ripaus mustapippuria
  • 3-4 rkl öljyä
Raasta perunat sekä kesäkurpitsat, ja purista raasteesta liika neste pois. Laita raaste kulhoon, lisää ensin kananmunat ja sekoita hyvin. Lisää tämän jälkeen suola ja mausteet, hienonnettu valkosipuli sekä paloitellut kevätsipulit (käytän tähän keittiösaksia..). Lisää lopuksi kikhernejauho ja sekoita se hyvin muiden ainesten joukkoon.

Anna massan levätä  hetken aikaa, ja lämmitä sen jälkeen osa öljystä paistinpannulla. Pannu saa olla aika kuuma. Ota massasta vajaa ruokalusikallinen per pihvi, ja paista pihvejä muutaman minuutin ajan, kunnes alapinta on saanut kunnolla väriä. Käännä pihvit  , ja anna toisenkin puolen ruskistua. Pihvit imevät aika paljon öljyä paiston aikana, ja sitä lisätään pannulle tarpeen mukaan.

Pihvit voi myös valmistaa uunissa, niin että ne asetellaan öljyllä  voidellun leivinpaperin päälle, ja kypsennetään 180 asteen lämmössä, noin 10-15 minuuttia per .puoli. Myös pihvien yläpintaan sivellään öljyä. Pihvitaikinaan voi lisätä myös juustoa,mutta nämä olivat laktoosittomat.
Tosi hyviä.Parhaita juuri paistettuina.

6 kommenttia:

  1. Olipas kivan helppo ohje. Kesä kun on, niin täällä onkin hyvin saatavilla kesäkurpitsaa. Testailen joku päivä uuniversioita. Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:Kiitos❤️Nämä tosiaankin valmistuvat nopeasti ja ovat tosi herkullisia.Toivottavasti tykkäät jos teet näitä.Kivaa viikonloppua sinullekin

      Poista
  2. Jag gillar sådana här biffar. Jag brukar göra på zucchini och morot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Samma här,och biffar med morot låter också goda

      Poista
  3. Nyt eletään kyllä parhainta sadonkorjuu aikaa... kaikenlaista yllinkyllin (siis edullistakin)
    kumpa saisi enemmän talteen talveksi(kin)
    Pihvejäkin pitäisi pyöräyttää... herkullisen näköisiä olet loihtinut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Repolainen:Teillä tosiaankin nyt se ihana sadonkorjuuaika ,täällä sitten talvella sellainen.Kiitos,nämä ovatkin tosi hyviä💚

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...