lauantai 8. heinäkuuta 2023

Kalaa ja herkullista tomaattikastiketta

🍅🐟🐟🍅

Tämä on sellainen kalaruoka mitä teen aina välillä, etenkin silloin kun lähiseudun jättimarketissa on kalaa tarjouksessa. Kala,tuore sellainen, on kallista täällä, mutta  pakastekala on hyvä vaihtoehto, ja minulla se on yleensä tilapiaa eli kirjoahventa. Tähän ruokaan käyvät  muutkin kalat, tuoreet tai pakasteena, eikä niiden tarvitse olla kalafileinä, kuten minulla.

Kalaa herkullisessa tomaattikastikkeessa
  • 300-400 gr kalaa,fileinä tai paloina (minulla oli tilapiaa)
  • 1 .5 rkl oliiviöljyä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 vihreä chili 
  • 3 kaltattua tomaattia
  • 7 dl valmista tomaattikastiketta
  • mausteita:1 tl paprikaa,1/2 tl chilihiutaleita, 1 tl yrttimaustetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
Tein tämän niin että ensin paloittelin kaltatut tomaatit , minkä jälkeen lämmitin öljyä kattilassa. Tomaattipaloja kuullotetaan öljyssä , kunnes ne ovat pehmenneet.

Seuraavaksi  lisäsin pieneksi paloitellut  valkosipulit ja vihreän chilin sekä.mausteet. Seosta paistetaan keskilämmöllä 6-7 minuutin ajan.

Kun seos oli paistunut ,lisäsin tomaattikastikkeen. Käytin kotitekoista tomaattikastikettani,mutta tähän voisi käyttää myös  kaupan valmista tomaattikastiketta. Kastikkeen annetaan poreilla kannen alla  noin 7-8 minuutin ajan ,miedolla lämmöllä . Tämän jälkeen kannattaa maistaa kastiketta, ja lisätä mausteita/ suolaa tarpeen mukaan.

Seuraavaksi lisätään kala, kattila  peitetään kannella,ja kalapadan annetaan kiehua noin 10.minuutin ajan, (riippuen kalasta) kunnes kala on kypsää.
Valmista on..
Koska pidän pikantista ruuasta, tähän tuli sekä tuoretta vihreää chiliä että chilihiutaleita, jotka voi jättää pois jos ei tykkää  hieman tulisesta ruuasta. 
Hyvää oli...🍅🐟

11 kommenttia:

  1. Nami! Tuo voisi toimia myös meillä.
    Laitan ohjeen muistiin seuraavalle mökkireissulle, sillä varsinkin valmista tomaattikastiketta käyttäen ainekset on helppo varata mökillekin. Pitää vain muistaa ottaa maustearsenaali mukaan. Kalaahan siellä voi hyvällä tuurilla saada tosi tuoreena ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Varmasti toimisi,olisikin ihanaa tehdä tätä itse pyydystetyllä kalalla🐟Mukavaa viikkoa Leena.

      Poista
  2. Ihanan värikäs ja kaunis annos. Minäkin tein perheen miehille lohta uunissa ja itsetehtyjä lohkoperunoita. Hauskaa laittaa ruokaa, jota ei voi maistaa, mutta onneksi on maustaminen hallussa :)
    Ihanaa heinäkuuta sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi: Kiitos 😍 Muistanko oikein että sulla oli kala -allergia?Hienoa että voit tehdä onnistuneesti ruokaa vaikket itse voi siitä nauttia Kiitos samoin sinulle oikein hyvää heinäkuun jatkoa

      Poista
  3. Det ser så gott ut! Ha en fin dag Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Tack så mycket,faktiskt gott.Ha en fin kväll

      Poista
  4. Me saadaan onneksi tukkuliikkeestä suhtkoht edulliseen hintaan tuoretta kalaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännää että vaikka Välimeren äärellä niin kala kuitenkin kallista

      Poista
  5. Olen lukenut toista blogiasi muutaman vuoden, mutta vasta nyt löysin tämän ruokablogin ja mikä ihana aarreaitta se näyttää olevan! Tekisi heti mieli testata useampaa reseptiä, niin herkullisen kuuloisia ruokia ja leivonnaisia! Terveisin Tiina Helsingistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tiina,ja onpa kiva kuulla että löysit tänne❤️Ruokablogi tosiaankin ollut jo kohta 15 vuotta,mutta viime aikoina on tullut harvemmin postattua,ajanpuutteen vuoksi.Terveisiä Helsinkiin

      Poista
  6. Tämäkin resepti on niin ihanan oloinen, että laitan muistiin <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...