lauantai 16. toukokuuta 2009

Kuuman ilman pelastus

Kurkkusmoothie Täällä on tänään ihan hurjan kuumaa, ja kuumin on vielä edessä:huomenna kuumenee lisää ja maanantaina pitäisi olla kaikkein kuuminta kun aavikkotuulet taas puhaltelevat kuumia tuuliaan. Tiistaina on sitten luvassa helpotus. Itse kestän kuumuutta aika huonosti ja yli 25 C menevä lämpötila on minulle jo liian kuumaa. Parasta olisi päivällä sellainen 20 C  +- lämpötila, joka illalla laskisi alle 20 asteeseen.Mutta sellaista on täällä vain alkukeväällä;nyt on jo paljon lämpimämpää…

En jaksa häärätä edes keittiössä ja eilen en myöskään löytänyt tuuletintani, minneköhän olin senkin työntänyt….Ilmastointi on vain osassa asuntoa eikä se tule esimerkiksi tähän huoneeseen, missä tietokoneeni on.

Tällaisena päivänä viilentävät smoothiet ovat parhaimpia vilvoittajia. Ja tälläista tuli tähän smoothieen:

Vilvoittava smoothie

 • ½ pitkä kurkku
 • pari sellerinvartta (laitoin myös lehtiä)
 • palanen inkivääriä
 • 1 veri-tai tavallinen greippi (poistin kuoren ja kalvoja mahdollisimman paljon, ja laitoin koko hedelmän tehosekoittimeen)
 • kourallinen minttua
 • loraus kevytmehutiivistettä (laitoin ihan pelkästään omenista tiivistettyä mehua,jossa ei ole mitään muita aineksia)
 • vettä

Kuori kurkku, inkiväärinpalanen, leikkaa sellerinvarret pienemmiksi, kuori greippi ja katso,ettei siinä ole siemeniä ja poista kalvoja mahdollsimman paljon.Laita kaikki tehosekoittimeen, ja lisää myös mintunlehdet. Käytä konetta ensin ilman vettä:hyvä tehosekoitin pystyy hajoittamaan kasvisten soluseinämät ja murskaamaan kasvikset ilman ekstra nesteitä. Lisää tämän jälkeen vettä ja anna koneen käydä kunnes seos on aivan hienontunut. Tästä annoksesta tuli pari isoa lasillista.

7 kommenttia:

 1. Ensi viikoksi luvattu hellettä meillekin, tuossahan on sopiva juoma.

  VastaaPoista
 2. Taytyykin kokeilla! Oletko asunut ennen taalla rannikkoalueella? Nimittain siella Carmielin suunnalla varmaan ainakin kosteusprosentti oli vahan alempi.

  VastaaPoista
 3. Anu>Joo, asuin 80-luvulla Tel Avivissa ihan rannan vieressä. Karmielissa oli vähemmän kosteaa mutta joskus jopa kuumempaa kesällä...

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hauskalta! Tämä sopisi varmasti kuumaan kesäpäivään (joita tosin viime kesänä ei juuri ollut) kuin nenä päähän. :)

  VastaaPoista
 5. Dea: Sopiikin loistavasti kuumaan kesäpäivään ja toivotaan,että tänä kesänä niitä olisi Suomessakin!

  VastaaPoista
 6. Great idea to use cucumber to cool yourself down Yaelin! I must admit I've never tried it in a smoothie but I can really see how it would work :)

  VastaaPoista
 7. Lorraine> You should try using a cucumber in a smoothie, it works out really well!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...