perjantai 1. toukokuuta 2009

Syrnikit eli venäläiset rahkalettuset

Syrnikit Menneellä viikolla Siskot kokkaa blogissa tehtiin rahkalettuja ja Tsajut-blogissa tehtiin taas raejuustolettusia. Eilen ollessani pohjoisessa entisessä kotikaupungissani sain nauttia syrnikeistä, eli venäläisistä rahkaletuista,jotka hieman erosivat yllämainituista letuista. Näitä valmisti Marina, ystäväni D:n ukrainalainen tuontivaimo. Olivat hurjan hyviä ja niinpä laitan tänne reseptin.Ihan tarkkoja määriä ei minulla ole, mutta eiköhän tästä tule selville miten näitä tehdään.

Marinan syrnikit eli venäläiset rahkaletut

 • 250 gr kuivaa rahkaa tai rahkaa ja pienirakeista raejuustoa sekoitettuna (tässä käytettiin tvorog-juustoa, jota saa täällä venäläisten kaupoista.Tvorogia kutsutaan Yhdysvalloissa Farmer¨s Cheeseksi, ja se on venäläisten keskuudessa erittäin suosittua.Sitä saa täällä naturellina tai makeutettuna rusinoiden kanssa. Sitä on helppo myös valmistaa kotona )
 • 2 rkl lämpimässä vedessä pehmennettyjä rusinoita
 • pari tl vaniljasokeria tai vanilja uutetta
 • 1 muna
 • 3-4 rkl jauhoa
 • jauhoja leivittämiseen
 • sokeria maun mukaan
 • öljyä paistamiseen

SSyrnikien valmistusekoita ainekset massaksi.Marinan mielestä mitä vähemmän jauhoja massaan laittaa, sitä parempia syrnikit ovat. Laita jauhoa lautaselle ja ota massasta lusikalla palasia,joita kieritellään jauhoissa ympäriinsä.Tämän jälkeen niitä voi muotoilla käsin pyöreiksi. Paista öljyssä keskilämmöllä kunnes molemmat puolet ovat kullanruskeita. Marina tarjosi lettuja hillon kanssa,mutta minusta ne olivat hyviä ihan yksinään.

Kuvassa Marina laittaa lusikallisen massaa jauhojen joukkoon ja leivittää sen ympäriinsä sekä muotoilee siitä sitten pyöreän paksuhkon lettusen.

13 kommenttia:

 1. Luuletko etta tuo tvorog juusto kavisi rahkasta muissakin ruokaohjeissa? En ole koskaan kokeillut.

  VastaaPoista
 2. Anu:Tuo tvorog, jota saa TivTaamista, voi mun mielestä käyttää esim. juustokakkuihin ja sellaiseen.Rahkapulliinkin se on just se passeli tuorejuusto.

  VastaaPoista
 3. Jael, tätä täytyy kokeilla, sillä olen ihan hulluna rahkaan ja tämä resepti tuntui helpolta jopa mulle, joka olen enempi ruoka- kuin leipomuspuolen tyyppiä. Teen näitä huomenna!

  VastaaPoista
 4. Varmasti kivan makuisia kun on tuollaiset aineet. =)
  Paloittelitko rusinoita vai laitoitko kokonaisina?

  VastaaPoista
 5. Leena;no siinä tapauksessa sun täytyy ehdottomasti näitä kokeilla! Oli nimittäin TOSI herkullisia!Katso vain että se rahka on sellaista kuivahkoa, ei valuvaa.

  Hanna:Rusinat tuli mukaan ihan kokonaisina.

  VastaaPoista
 6. Minäkin olen useint tehnyt syrnikkejä ja tarjoillut vadelmahillon kanssa.

  VastaaPoista
 7. joo, nämäkään eivät voi olla pahoja. Rakenne on varmaan leivosmaisempi kun noissa meidän letuissa jotka ovat minusta parhaimmillaan suolaisella täytteellä :)

  VastaaPoista
 8. Hippu:oli hyviä..

  Nelle: Näissä oli rapea pinta ja pehmeämpi sisus.Maistuivat tosi hyville, tuntui se vanilja siellä ja rusinatkin oli kiva lisä niissä. Suolaisiakin voisi joskus kokeilla.

  VastaaPoista
 9. Jael, mitä on KUIVA rahka? Ja jos rahkaa on 250 grammaa, pajonko laitan sitten pienirakeista raejuustoa?

  VastaaPoista
 10. Juu, kiitos!, sun vastaus oli jo aiemmin ja tajsuin itse jo tuon määräasian;-)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...