maanantai 25. toukokuuta 2009

Seesaminamuset

Seesaminamut 1 Sain yhtenä päivänä maistaa tosi hyviä seesaminamusia eräässä terveyskaupassa.Ne eivät olleet ällöttävän makeita kuten yleensä tällaiset namuset vaan tosi namin makuisia. Teki sitten kotona mieli tehdä samantapaisia:muistin ainekset jotenkuten.

Seesaminamuset

  • 2 dl seesamin siemeniä
  • 2 dl mantelilastuja (tässä voisi yhtä hyvin käyttää vaikka murskattuja saksanpähkinöitä)
  • 2 rkl hunajaa
  • 2½ rkl tahini seesamitahnaa
  • vaniljauutetta tai aitoa vaniljaa maun mukaan
  • hyppysellinen suolaa

SSeesami ennen uuniaekoita kaikki ainekset. Laita uunipellille tai reunalliseen uuniastiaan leivinpaperin päälle ja tasoita lastalla tasaiseki levyksi.Suorista lastalla myös reunat.  Tämä massa muuten on äärettömän paloherkkää, eli se tulee valmistaa nopeasti ja alhaisessa lämpötilassa. Valmistin tämän miniuunissani, 110 C asteessa uuniluukku hieman raollaan, ja jo 10 minuutin kuluttua huomasin reunojen alkaneen ruskistua vähän liikaa, joten poistin sen uunista. Tavallisessa uunissa tämä ei ehkä pala yhtä nopeasti, mutta siis nopeasti ja alhaisessa lämmössä tulee valmistaa, ja on hyvä tarkistaa ettei seos pala. Uunista oton jälkeen annetaan levyn kunnolla jäähtyä, ja sen voisi sen jälkeen vielä laittaa joksikSeesaminamutin aikaa jääkaappiin tai vaikka pakkaseen hetkeksi, jolloin se jähmettyisi kunnolla. Sen jälkeen siitä voikin leikata palasia. Kuten kuvista huomaa, en ollut tarpeeksi kärsivällinen enkä jaksanut odotella että levy jähmettyisi kunnolla, joten paloistani ei tullut kovin kauniita.Olisi pitänyt olla kärsivällisempi.Mutta nämä ovat tosi herkullisia! Nam!

19 kommenttia:

  1. Uskon, että olivat herkullisia! Ei mullakaan olisi varmaan kärsivällisyys riittänyt, että olisin jaksanut odotella tarpeeksi kauan ennen leikkaamista... :-D

    Ilmeisesti tuo seesamitahna ja hunaja riitti pitämään nämä namuset kasassa?

    VastaaPoista
  2. Hippu: On herkullisia ja ei liian makeita. Tuo seesamitahna ja hunaja tosiaankin on se seos joka pitää nämä namuset koossa.NIiden tosiaankin pitää vaan ensin jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista...

    VastaaPoista
  3. Naita pitaa tehda! Mieheni rakastaa seesaminsiemenia!

    VastaaPoista
  4. Susa:-) Varo vaan etteivät pala, eli tarkkana uunin kanssa...

    VastaaPoista
  5. Näyttävät ihan älyttömän hyviltä!

    VastaaPoista
  6. Kuulostaa ja näyttää herkullisilta. Millähän tuon tahini seesamitahnan voisi korvata vai mahtaako sitä löytyä täältäkin ruokakaupasta? En ole koskaan käyttänyt eikä ole silmään pistänyt.

    VastaaPoista
  7. Hannele:kaikki ei tykkää...

    Veera:älyttömän hyviä onkin..

    Susadim: näissä tuota tahinia on vähän vaikeaa korvata kun se on aika olennainen tässä. Kyllä seesamitahnaa pitäis löytyä helposti ihan isoista marketeista ja terveyskaupoista. Helsingissä löytyi ihan lähimarketeistakin.

    VastaaPoista
  8. Mantelia, seesamia ja vaniljaa - nam!

    VastaaPoista
  9. Tata taytyy kokeilla. Allomakeista en minakaan valita.

    VastaaPoista
  10. Mä tykkään seesamista ja pitääkin lähteä etsimään, mistä saisi tuota tahnaa. Ehkä turkkilaisesta kaupasta löytyy.

    VastaaPoista
  11. Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla! Ostan kaupasta usein välipalaksi sellaisia seesami-hunajapatukoita, jotka ovat kyllä aika tyyriitä (0,80€ /kpl), mutta ihania. Nyt voin tehdä nekin itse!

    VastaaPoista
  12. Irene:namia se onkin...

    Tuula: kokeile ihmeessä.Oli mun mielestä just sopivan makeeta, ei liikaa siis.

    Allu:Teiltä pitäisi löytyä helposti kun on niin paljon turkkilaisia..

    Zucchini: Nämä oli tosi hyviä ja helppotekoisia:-)

    VastaaPoista
  13. This looks delicious Yaelin.My husband is a big fan of sesame sweets so thankyou for sharing the recipe! :)

    VastaaPoista
  14. Tiskiharjafeministi29. toukokuuta 2009 klo 1.05

    chag shavuot shameach! ootko kaynyt koskaan elainoikeusfoorumi-nimisilla sivuilla, siella on paljon vegaanille sopivia resepteja.ahkin juuri vatsa taynna juustokakkua, ja etsin kevyita resepteja huomiseksi,eksyin kyseisille sivuille ja ajattelin vinkata sinulle..mutta tata kirjoittaessani huomasin, etta ehka viela yksi pala kakkua mahtuisi jos oikein tukkii, siirrynpa takaisin jaakaapin viereen.(kello muuten on yksi yolla :):):)

    VastaaPoista
  15. Heh, Tiskiharjafeministi, Chag Shavuot Sameah sulle myös ja kiva kun kävit kommentoimassa.On erittäin tuttu tuo eläinoikeusfoorumisivusto ja koko yhdistyskin;kävin siellä pari viikkoa sitten hakemassa heidän infomateriaaliaan meidän kierrätysmessuja varten;heiltä saa ihan reseptivihkosen sekä eläinoikeusmateriaalia,jonka haluan myös olevan messuilla. Joo, juustokakut on hyviä!

    VastaaPoista
  16. Rakastan seesaminamuja :) Olen ostanut niitä aina silloin tällöin paikallisesta etnokaupasta mutta nyt pääsen yrittämään niiden leipomista kotonakin (näyttää muuten tosi hyviltä!)

    VastaaPoista
  17. Cita:Kiva kun kommentoit:-) Olen näitä tehnyt jo pariin otteeseen ja ihmiset pitävät;ovat tosi nameja! Ja helppotekoisia!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...