perjantai 24. heinäkuuta 2009

Salaattia paahdetuista vihanneksista

munakoisoa ja vihanneksia Munakoiso on suosikkirehujani, ja erittäin suosittua täällä,kuten ilmenee myös tällä viikolla uudelleen tapaamani blogiystäväni Mimin blogissa . Seuraava salaatti on herkullinen lisäke, mutta kaikkein paras siitä tulee ,jos vihannekset paahdetaan joko kaasuliedellä tai ulkogrillissä. Uunin grillivastuksen alla paahdetut vihannekset ovat myös sopivia tähän salaattiin, mutta silloin niistä jää puuttumaan se ihana “savuinen” maku,joka tekee tästä salaatista niin herkullisen.

vihannekset grillissa Itselläni on tälläinen grillipannu,jossa on reikiä pohjassa ,ja sitten tuo ritilä päällä.Kaasuliekki pääsee näin reikien kautta paahtamaan vihanneksia.

Salaatti paahdetuista vihanneksista

  • 1 iso munakoiso
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 iso sipuli
  • 1-2 chilipippuria
  • 2 isoa tomaattia
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl jeeraa (juustokuminaa)
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • oliiviöljyä pari ruokalusikallista

Paahda vihannekset joko uunissa grillivastuksen alla, kaasuliekillä tai ulkogrillissä. Paahda niitä,kunnes ne saavat väriä  ja alkavat mustua. Munakoison tulee olla pehmeä sisältä. Tuo grillipannuni on aika pieni, joten siihen ei mahtunut tomaatteja, joten lisäsin salaattiin tuoreita kirsikkatomaatin palasia.

Laita paprikat ja chilipippurit pariksi minuutiksi  muovipussiin,niin saat kuoret helpommin irrotettua. Poista munakoisosta hedelmäliha, poista uloin kerros sipulista. Leikkaa tomaatit, sipuli, paprikat ja chilipipuri palasiksi. Lisää murskattu valkosipuli, mausteet ja öljy. Anna vetäytyä parisen tuntia.Tarjoile kylmänä.

munakoiso Käyttämäni grillipannu on tosi tehokas erityisesti munakoison paahtamiseen. Jos tätä käyttää kaasuliekin kanssa, pitää muistaa vuorata hella pannun kohdalta foliolla, sillä munakoisosta irtoaa paahtamisen aikana nestettä, joka voi helposti jäädä kiinni hellan pintaan.

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa superhyvältä salaatilta! Paahdetut vihannekset ovat niiin ihania.. :-)

    En tiennytkään, että kaasuliedelläkin voi paahtaa vihanneksia. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Yaelian
    Mulla on nyt sellainen kuntoilu ja hyvan olon kausi paalla, ja huomasin, etta taa sun blogis on ihan taydellinen ideoiden lahde mulle nyt.

    Mulla on ollut vaikeuksia kaasulieden kanssa, ja siinakin mielessa sun ohjeet osuu ihan nappiin. Meilla ei ole valitettavasti kunnon uunia.

    Mutta ainakin musta loytyy tsemppia, kiinnostus itsekin ruuanlaitosta. Olen tosi noviisi, mutta nama sun ohjeet innostaa ja kannustaa opettelemaan.

    Kiitos aivan mielettomasti sinulle tasta blogista.

    VastaaPoista
  3. Hippu>Kiitos!Kaasuliedellä voi hyvinkin paahtaa vihanneksia,jos on tuollainen juttu kuin mulla.Ennen tuota juttua,pistin vain suoraan munakoison kaasuliekin päälle;tuli hyvää mutta kamalaa sotkua...

    Itkupilli:kiitos kauniista sanoistanisi ja kiva jos tästä blogista on sulle jotain hyötyä!Ja tsemppiä sun kuntoilulle ja hyvän olon saavuttamiselle!

    Hannele:-)

    VastaaPoista
  4. Yaelian, ihan oikeasti olisi ihana tulla luoksesi syömään näitä kaikkia kasvisherkkuja, joita meille täällä tarjoilet.

    Kiitos vinkeistä, jotain tarttuu aina omaankin keittiöön. Mutta voi kuinka olenkaan ollut laiska kokkailija viime aikoina. Söisin joka päivä ravintolassa jos siihen olisi rahallisesti mahdollisuus..

    VastaaPoista
  5. Sooloilija>Kiitos:-) Eikös niin että kesällä ei tee mieli olla keittiössä samalla tavalla kuin talvella....

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...