lauantai 4. heinäkuuta 2009

Suklaakakku (vegaaninen)

Poikani tyttöystävä piti viimeksi tekemistäni vegaanisista suklaamuffineista,joten tein ihan häntä varten vegaanisen suklaakakun.Kakkupalan kuvasta tuli aika surkea, sillä pikkukamerani näyttää lopahtamisen merkkejä ja käyttäytyy arvaamattomasti.Kakusta tuli kuvasta huolimatta tosi herkullista.
Suklaakakku (vegaaninen)
  • 350-400 gr silken tofua
  • 4 kypsää banaania
  • 3½ dl sokeria
  • 3 dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl instant kahvipulveria (ei välttämätön)
  • 3½ dl vehnäjauhoa
  • ripaus suolaa
  • 1 tl leivinsoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,25 dl rypsiöljyä
Sekoita ensin tofu ja banaanit hienoksi seokseksi.Lisää sokeri, kaakaojauhe, kahvi, suola ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot, leivinjauhe sekä leivinsooda.Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakku-tai piirakkavuokaan. Paista 180 C asteessa 50 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu painettaessa valmiilta. Päällystin kakun suklaaganachella (tummaa sulatettua suklaata sekoitettuna kookoskermaan).Kakkutaikinan sisälle sinne tänne tökkäsin myös muutamia lusikallisia maapähkinävoita.

17 kommenttia:

  1. Voi, miten hyvännäköistä! Meillä ei vain oikein makeita ruokia tehdä, kun kumpikaan ei ole niin makean perään. Joskus juhliin voisi kyllä kokeilla tätä; vegaaneja kuuluu tuttavapiiriin. :)

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa just sellaiselta mun suosikkisuklaakakulta. Esteettisyys on vähän sivuseikka, jos maku on kohdallaan :)

    VastaaPoista
  3. Herkulta vaikuttaa eikä kovin syntiseltä reseptiltä :)

    Tykkään että semmoinen hiukan plösähtäneen näköinen kakkupala voi maistua paremmalta kuin kaupan kakkuvitriinin tärkätty viritelmä.

    VastaaPoista
  4. Dea:kiitos:-) Voi kun itsekin ei olisi niin makean perään.....

    Okriina;niin maku oli kyllä ihan kohdallaan,oikein suklainen sellainen.

    Rita; Vähän terveellisempihän tämä resepti oli ja noinkin voi olla,kuten sanot ;-)

    VastaaPoista
  5. Wow, that looks delicious Yaelin! I think that could convince even non vegans :D

    VastaaPoista
  6. Uijui, näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  7. Lorraine:Thanks:-)

    Elina:kiitos, oli hyvää....

    VastaaPoista
  8. Mielenkiintoinen ohje! Ai tofua voi käyttää kakuissakin... :-O

    Tuosta kuvasta muuten; minusta se on vallan hieno. :-) Tuli ihan joku italialainen postikortti mieleen.

    VastaaPoista
  9. Hippu: Juu tofua voi hyvin käyttää kakuissakin ja vegaanijuustokakuissa se on tosi hyvää. TUosta kuvasta tuli aika epäselvä,vanha kamerani käyttäytyy miten sattuu ja hankinkin jo uuden pikku kameran.

    VastaaPoista
  10. Wow! Now that looks like a slice of purely fudgey heaven!

    VastaaPoista
  11. Aika jämäkän näköinen kaakku. Vaikuttaa ihanalta.

    VastaaPoista
  12. Nemo:Maistui tosi hyvältä, ihanan suklaiselta...

    VastaaPoista
  13. Blogipalkinto sinulle tämänaamuisessa
    postauksessani,

    http://ritamentor.blogspot.com/

    (mutta sitä ei missään nimessä ole pakko jakaa eteenpäin, linkittämisessä on hirveä homma ainakin minun mielestäni :)))

    VastaaPoista
  14. Voi että, nälkä tuli kyllä kuvaa katsellessa!

    VastaaPoista
  15. Hannele>oli tosi hyvää!

    Rita;voi että, tulenkin katsomaan!


    Noora.Kiitos:-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...