tiistai 30. kesäkuuta 2009

Ihan vain pizzaa....

En olekaan pitkään aikaan postaillut täällä ruokapuolella ,sillä täällä Helsingissä ei ole kauheasti tullut kokkailtua. Itse olen syönyt paljon ruisleipää ja salaatteja ja lohta silloin tällöin. Erityisesti kunnon ruisleipää tankkaan nyt kun en sitten saa sellaista pitkään aikaan... Tein yhtenä päivänä vegaanimuffineita,joista tuli superhyviä,mutta niin rumia, etten edes ottanut niistä kuvaa ,joten en laita sitä tänne.Niihin tuli tofua, adjukipaputahnaa ja jonkun verran jauhoa ja tosi hyvän makuisia olivat.En kertonut mistä ne oli tehty mutta hyvin ne upposivat muihin...... Poikani ja tyttöystävänsä tykkäävät pizzasta, joten sitä tein heille yhtenä päivänä.Käytin siihen mannaryynipizzapohjaani,jonka olen muunnellut sellaiseksi,että se on helpoin tietämäni pizzapohja ja myös erittäin herkullinen. Taikinan valmistus on ihan naurettavan helppo ja siitä tulee niin hyvä pohja ,että sitä voisi syödä melkein ihan pelkästään pohjana...Naurettavan helppo ja herkullinen pizzapohja
  • 8 dl vehnäjauhoa
  • 2 dl mannaryynejä
  • 1 tl sokeria
  • suolaa
  • pussi kuivahiivaa tai tuorehiivapala
  • 5-6 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 rkl öljyä taikinaan + pari rkl taikinan käsittelyyn
Kaada jauhot ja ryynit kulhoon, lisää sokeri, suola ,hiiva ja sen jälkeen vesi ja öljy.Tuota veden määrää en tarkalleen muista,mutta taikinan tulee olla löysää ja tarttuvaa. Sekoita ainekset hyvin.Taikinaa ei vaivata ,vaan annetaan seistä ja kohota liinan alla. Jos sitä ei käytetä samana päivänä,voi kulhon siirtää jääkaappiin,mutta kulho pitää vuorata muovikelmulla,ettei siihen tule "kuorta". Kun taikinaa käsitellään, öljytään ensin pellin päälle tuleva leivinpaperi.Taikinasta otetaan öljytyin käsin sopiva pala, joka taputellaan pellille aivan ohuen ohueksi taikinaksi. Itse päällystin taikinan punaisella pestolla,jonka tein Lidlin öljyyn säilötyistä aurinkokuivatuista tomaateista, liotetuista cashewpähkinöistä, valkosipulista, suolasta ja tilkasta sokeria. Päälle laitoin raastettua mozzarellaa ja fetajuustoa ja sitten vielä jonkun verran emmental-juustoa. Juuston päälle leikkasin runsaasti tomaatinviipaleita ja niiden päälle tuli vielä kuivattua oreganoa.Itse olisin voinut syödä tämän pelkällä pestolla, tomaatinviipaleilla ja oreganolla päällystettynä.Paistoin pizzaa 250C asteessa 10-15 minuuttia. Poikani asunnon uuni ei ole ihan priimakunnossa, joten taikinasta ei tullut ihan yhtä hyvää kuin kotikeittiössäni,mutta tosi ihanan rapeaa se kuitenkin oli!

8 kommenttia:

  1. Pizza on aina hyvää, ja varmasti ilman juustoakin, jos on kuvaamasi kaltainen pesto päällä. Blogissani on sulle pieni haaste, ellet pahastu :)

    VastaaPoista
  2. ....ai että nyt alkoi tehdä mieli pitsaa....;D

    VastaaPoista
  3. Se on kumma ettei ruisleipään väsy..

    VastaaPoista
  4. nami nami...otan reseptin talteen...
    Eihan sita oltukaan syoty pitsaa kuin viimeksi toissapaivana... ;D :D

    VastaaPoista
  5. Varmaan huippuhyvää pizzaa! Mulla on vieläkin tämä sun mannaryynipohja kokeilematta...

    VastaaPoista
  6. Okriina:Kävinkin katsomassa sitä haastetta..

    Marke:pizza on aina hyvää!

    Hannele: Näkkäriä saa Israelista mutta kunnon hapanta ruisleipää ei...

    MaaMaa: Pizzaa voiskin syödä usein, ellei olisi niin lihottavaa....

    Hippu: Tuo pohja tulee tuolla tavalla tosi hyväksi! Suosittelen...

    VastaaPoista
  7. Kuulosti tosi helpolta ja maukkaalta.
    Pitää joku ilta kokeilla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...