tiistai 8. joulukuuta 2009

Ihanat kikherneet


Kikherneet ovat ihania! Piti itseasiassa idättää kikherneitä,mutta kun niihin ei yli vuorokauden idättämisen jälkeen ollutkaan ilmestynyt mitään häntien tapaista (sisällä on ollut viime päivinä 17-18 astetta,ehkä vähän liian kylmää ja olisi pitänyt odottaa vielä päivän...) ,päätinkin keittää ne ja tehdä niistä lempikikherneruokaani.
Tällä tavalla tehtynä ne ovat olleet herkkua siitä lähtien kun söin sellaista Miamin alueella Taverna Opassa . Siellä tarjoilija tuli pöydän ääreen ja murskasi kuumat kikherneet syöjien edessä ja oli hurjan hyvää. Ja tosi yksinkertaista tehdä:-)
Herkulliset murskatut kikherneet

  • puoli kiloa kikherneita (liotettu yön yli tai yli päivän ,kuten minä;-)
  • pari rkl hyvää  oliiviöljyä
  • suolaa
  • paljon valkosipulia
  • hieman sitruunamehua


 Keitä kikherneet kunnes ovat pehmeitä. Lisää kuumien kikherneiden joukkoon valkosipulia,oliiviöljyä, suolaa,sitruunamehua ja murskaa herneet,mutta jätä kuitenkin osa kokonaisiksi. Pieni loraus oliiviöljyä päälle tekee tämän vielä herkullisemmaksi.Tämä on parasta lämpimänä mutta kylmänäkin voi tätä syödä.

25 kommenttia:

  1. Mm, nam nam. Mä olen ihan kikhernekoukussa parhaillaan! Oon huomannut että papujen ja linssien kanssa se on tosi kausiluontoista, välillä tulee överit, sitten vähän taukoa ja taas mennään :) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Toinen kikherne-fani ilmoittautuu :) Mä tosin keitän ja paistan ne sitten uunissa suhteellisen rapeiksi cayennen ja curryn kanssa :)

    VastaaPoista
  3. Jytis;on ne vaan niin hyviä ja monipuolisiakin.! Ihan sama juttu,välillä tekee kauheasti mieli ja sitten taas ei....


    Chaos:-) Mä olenkin kuullut tuosta uunista paistamisesta mutten ole kokeillut.Ensi kerralla sitten....

    VastaaPoista
  4. Hyvältä kuulostaa..kikherneet on ihania myös salaatissa oliiviöljyllä ja sitruunalla maustettuina!

    VastaaPoista
  5. Meilla syödaan kikherneita tosi paljon.Laitan niita sosekeittoihin,keitetyn riisin joukkoon.Teen kikhernepihveja jne.Mutta tama ohje oli uusi.Kiitos siita,ja pitaa kokeilla.Kuulosti ainakin hyvalta.

    VastaaPoista
  6. Namsku! Meilläkin syödään kik-herneitä. Ja hei, haastetta pukkaa Pink Pionies-blogissani!

    VastaaPoista
  7. Itselläni sattuu olemaan tuossa oikein komealla hännällä varustettuja kikherneitä ja mietinkin juuri, mitä niillä tekisin :)

    Mites muuten on: tarvitseeko idätyksen jälkeen enää keittää? Olen kuullut sekä ehdotonta kyllää että eitä asian tiimoilta...

    VastaaPoista
  8. Tytär:kiva kun kommentoit! Olenkin käyttänyt niitä paljon salaateissa.

    Sari:Kikherneet ovat hyviä:-) Yritän tehdä sen haasteen lähiaikoina.

    Daily Eko:Yleensä on tullut hännät täälläkin,mutta alhainen sisälämpötila vaatii pidemmän idätysajan enkä jaksanut odottaa.Olen lukenut monesta lähteestä,että idätettyjä kikherneitä ei olisi ihan hyvä syödä silleen,niinpä olen kaatanut lämmintä vettä päälle,mutta lävikössä.Olen tehnyt pari kertaa raakaa humusta,joka on hyvää sekin.Ja salaateissahan nuo idätetyt ovat tosi kivoja.

    VastaaPoista
  9. Tuollaista kikherneruokaa taidan kokeilla sitten, kun kasvissyöjä lapsenlapsi tulee käymään.
    Kyselin aikaisemmin mitä ruususuola on. Sain silloin vastauksen ja nyt olen sitä ostanut meillekin.

    VastaaPoista
  10. Unelma:Lapsenlapsesi varmaan tykkäisi kikherneistä tällä tavoin,ovat hyviä! Ja kiva,kun selityksestäni oli jotain hyötyä:-)

    VastaaPoista
  11. Tein juuri tänään raakahumusta idätetyistä kikherneistä. Oli ihan ok, mutta pidän enenmmän ihan perinteisestä. Mitään vatsavaivoja tms. ei ole idätetyistäkään tullut, kun olen idättänyt riittävä pitkään. Eli kuulun koulukuntaan, ei tarvitse kypsentää.

    VastaaPoista
  12. Okriina;Olen pari kertaa tehnyt raakahumusta ja kyllä tykkäsin,mutta totta,perinteinen maistuu paremmalle.Ensi kerralla pitää sen idättämisen kanssa olla kärsivällisempi;kesällä itävät tosi nopeasti,näin talvella hitaasti...

    VastaaPoista
  13. Voi miten ihanalta kuulostava eväs! Parhaat asiat ovat usein niitä kaikkein yksinkertaisimpia.

    VastaaPoista
  14. Oi mitä herkkua! Itse Rakastan kikherneitä, mutta hra Patalintu ei niistä valitettavasti oikein välitä. Joskus saan niitä johonkin ruokaan ujutettua, jos siinä on paljon muutakin, mutta esim tämä ei varmaan menisi vaikka kuinka tarjoaisin. Pitääkin tehdä itselle lounaalle, kun saan syödä kaiken ihan rauhassa yksinään =)

    Siitä mausteseoksesta. Käytiin lopultakin Stockalla väijymässä, eikä siellä sitä samaa ollut edelleenkään. Löysin kuitenkin toisen, jossa on melko samanlaiset ainekset - chiliä vaan vähän enemmän. Kokeilin sitä sosekeittoon jossa toimi hyvin, mutta vielä on napostelusiemenissä seos testaamatta. Luulen kuitenkin, että on ihan toimiva. Kiitos vielä hurjasti ihanasta tarjouksesta, mutta taidetaan tällä erää pärjätä näin! :)

    VastaaPoista
  15. Välispiikki:Niinhän se on;-)

    Rouva Patalintu: Harmi että hra Patalintu ei kikherneistä tykkää,muttaa tätähän voi tehdä pienen annoksen,niin ei tule ongelmaa.Kiva,että Stockalta kuitenkin löytyi joku vastaava mauste:-)

    VastaaPoista
  16. Mulla on hautunut ajatus idättämisestä jo jonkin aikaa ja joulun jälkeen aion vihdoin hankkia kipot ja kupit itujen idättämiseen. Mutta mitä mitä, siis itääkö kikherneet jos niitä vaan liottaa tarpeeksi kauan kulhossa, vai ymmärsinkö ihan väärin nyt?

    Lainasin juuri Aurinkoista ruokaa kirjan, jossa on kyllä erilaisia idätysohjeita, mutta en ole vielä perehtynyt asiaan sen syvemmin.

    Blogisi on ihana ja täältä löytää aina inspiroivan reseptin, kun ei tiedä mitä söisi :)

    VastaaPoista
  17. Kikherneet on ihania! Pitää kokeilla tällä ohjeella heti joulun jälkeen.

    VastaaPoista
  18. Katja:kiitos ja kiva kun
    kommentoit:-)Siis noita kikherneitä liotin yön yli,mutta sitten laitoin lävikköön ja huuhtelin parisen kertaa päivässä,mutta kylmän sisälämpötilan vuoksi kestää täällä talvella paljon kauemmin idätellä kuin lämpimällä säällä.Minulla on sellainen 3-kerroksinen idätyslaatikko,mutta ihan lasipurkillakin pärjää tai läviköllä.

    Kmsu:Ihania ovatkin ja tällä tavalla tosi hyviä,etenkin lämpiminä....

    VastaaPoista
  19. Mikäs on sen parempaa kuin kikherneet ja hyvä rapea kuorinen leipä siinä rinnalla.. oi kun saisi hummusta taas joskus. Dubaissa asuessani söin sitä joka päivä lounaan yhteydessä.. oi niitä aikoja :) Täällä teen harvemmin mutta voi että se on hyvää!

    VastaaPoista
  20. Ella:thank you and same to you:-)

    Risulinna:Niinpä,hyvää se onkin! Mutta aika helppo tehdä valmiiksi keitetyistä kikherneistä,ei siihen paljon aikaa mene...On se vaan niin hyvää!

    VastaaPoista
  21. Kiitos vinkistä! Minäkin rakastan kikherneitä, mutta kun ei oikein keksi mitä niistä voisi tehdä.... nytpä tiedän!

    VastaaPoista
  22. Virvatuli:Kiva jos löytyi joku sopiva resepti:-)

    VastaaPoista
  23. Oops sorry I hit publish before I finished :P Yaelin I hope you and your famiyl and friends have a wonderful Christmas full of fun and frivolity! I look forward to reading more wonderful recipes in 2010 :D xxx

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...