lauantai 13. helmikuuta 2010

Suklaaleivoksia ja omena-taatelipikkuleipiä

Okriina Kahvila Vegaanista  teki vähän aikaa sitten ihania raw-leivoksia,jotka herättivät suuren halun tehdä samanlaisia leivoksia,mutta loppujen lopuksi omista leivoksista tulikin täysin erilaisia.Ensi kerralla sitten ehkä kokeilenkin Okriinan kivan värisiä karnevaali-leivoksia.Nämä leivokset syntyivät oikeastaan sen takia,että pakastimessa oli pari erimakuista cashew-pohjaista tahnaa, jotka halusin käyttää loppuun,ja samalla tehdä lisää tilaa pieneen pakastimeeni. Koska  olin tehnyt tahnat etukäteen jo joku aika sitten,en millään muista määriä,joten laitan tänne vain ainekset näihin leivoksiin.
Leivokset  tein kesällä Suomesta hankkimassani ihanassa Iloleipurin Runeberg-torttu-silikonitorttuvuossa.
Kuvassa  näkyvät leivokset ennen suklaalla kuorruttamista. Pakastimessa oli sekä Meyer-sitruunan makuista cashewtahnaa (Meyer-sitruuna on kuin sitruunan ja mandariinin sekoitus),sekä mustikkacashewtahnaa. Tahnat oli tehty cashewpähkinöistä, kookosmaidosta, agavesta ja sitruunamehusta sekä mustikoista.  Sulattelin tahnat ja lisäsin molempiin hiukan kaakaovoita. Laitoin tahnaa vuoan pohjalle (sitruunatahnaa oli enemmän) ja laitoin pakastimeen jähmettymään. Kun se oli jähmettynyt ,lisäsin sen päälle suklaasosetta,joka oli tehty avokaadosta, kaakaovoista, taateleista, luomukaakaosta sekä ripauksesta ruususuolaa. Tämänkin annoin jähmettyä pakastimessa. Lopuksi tein pohjan manteleista,kookoksesta, kaurajyväjauhosta sekä tilkasta agavea.
Painoin taikinanaa jäätyneen suklaapohjan päälle ja painoin lasimukilla ne tasaiseksi- Lasimuki jätti samalla kivat jäljet pohjaan:-)

Leivokset menivät vielä hetkeksi pakastimeen jähmettymään,ja samalla valmistin kuorrutuksen,eli luomukaakaojauhetta, ruususuolaa, kookosöljyä ja hieman kaakaovoita. Poistin leivokset muotista (miten helppoa se onkaan silikonivuokien kanssa!), laitoin leivokset ritilälle ja kuorrutin ne sulalla suklaaseokselle,ja taas pakastimeen.  Päälle ripottelin hieman kuivatuista limenkuorista tehdyllä jauheella.
Eilen löysin edullisia omenia (pari eri lajiketta) ,jotka mehustin mehuksi mehulingolla. Nam,tuorepuristettu omenamehu on kyllä ihanaa! Tästäkin jäi sivutuotteena omenamassaa,jota käytin näihin pikkuleipiin. 
Omena-taatelipikkuleivät
  • 3½ dl omenamassaa (mehustin noin puolitoista kiloa omenoita,kuorineen,ja tämä määrä jäi siitä massaa) Jos ei käytä mehulinkoa,voi omenaa raastaa ja puristaa siitä ylimääräinen mehu pois.
  • 1 tl piparimaustetta
  • ½ dl kauranjyviä jauhoksi jauhettuna
  • 1 rkl kookosöljyä
  • ½ dl liotettuja,jauhettuja auringonkukansiemeniä
  • ½ dl parapähkinöitä jauhettuna (en liottanut)
  • 5 isoa Medjoul-taatelia + 1 dl taatelien liotusvettä
Jauha jyvät ,siemenet ,pähkinät ;ja jauha liotetut taatelit soseeksi. Yhdistä kaikki ainekset ja kuivaa kuivurissa tai uunissa matalimmalla lämpötilalla. Kuivatin näitä,kunnes ulkokuori oli kuivaa ja sisus pehmeähköä.Hyviä ja kivoja energiapaloja!

28 kommenttia:

  1. Taas saivat leivonnaisesi veden herahtamaan kielelle.

    VastaaPoista
  2. Havaintoa miksi tälle sivulle tuleminen aiheuttaa hälytyksen, että bellavanilla sivustosta voi tarttua troijalainen??

    Tämä hälytys on tullut nyt ehkä tässä kuussa eka kertaa vasta, mutta aina kun siirryn tälle sivulle tulee ilmoitus. Kyseisellä sivustolla vierailen todella harvoin. Onko tämä nyt minun virustorjunnan oma ongelma vai onko muilla samanlaista ilmoitusta??

    VastaaPoista
  3. Unelma:-)

    Anonyymi: Ohoh,tuollaiseen en olekaan törmännyt.Bella Vanilla-blogihan on muutenkin ollut passiivinen jo kauan.

    VastaaPoista
  4. Minulle on alkanut nyt kanssa tulemaan ilmoitus viruksesta sinun sivullasi.Muilla sivuilla sita ei tule.Mutta kun keskeytan yhteyden,niin normaalisti virustorjunta pistaa ohjelman poikki,niin nain ei kay tassa blogissa.Yhteys sailyy,eika uutta ilmoitusta tule.Mutta seuraavalla kerralla taas sama juttu.On ollut nyt muutaman kerran.

    İhania ja herkullisen kuuloisia taas nuo tekemasi jutut.
    Ja kuulostaa monet ohjeet monimutkaisilta ja suuritöisilta.
    HERKULLİSTA YSTAVANPAİVAA.

    VastaaPoista
  5. Sateenkaari:En ymmärrä mistä se tulee.Koneessani on hyvä virusohjelma(NOD32)jonka lisenssin uusin joka vuosi ,ja mitään hälyttävää se ei ole mulle tästä tiedottanut.
    Hyvää ystävänpäivää myös sinulle Sateenkaari!

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näköisiä ja kuuloisia mutta olen liian laiska keittiöstä tehdäkseni itse :D

    VastaaPoista
  7. Mizyéna vei sanat suustani;-) Minä olen laiska leipomaan, mutta kyllä aina näitä ihailen ja mietin miltä maistuisivat. Tosin nyt täytyy kerätä voimia, sillä olen päättänyt TÄNÄ VUONNA (sic!) toteuttaa sen kantarellimunakoisopaistoksen. Ostin muuten tänään persiljan siemeniä ja laitan huhtikuulla itämään, sillä hyvin monissa ohjeissa oli munakoison kumppnanina persilja. Basilikaa minulla kasvaa aina ruukussa keittiön ikkunalaudalla.

    Makoisaa Ystävänpäivää, Jael ja kiitos muistamisesta♥

    (Toivun parhaillaan filmistä Frances.)

    VastaaPoista
  8. Hannele:Kiitos:-)

    Mizyena:Kiitos:-) Vähän aikaa vieviähän nämä ovat,mutta eivät hirveän vaikeatekoisia.

    Leena:
    Erittäin yvältä maistuvat,mutta eivät ihan jokamiehen leivoksia olekaan.Nam,kanttarellit ovat aina ihania,en olekaan vielä käyttänyt kuivattuja kanttarellejani.Minäkin laitoin viime viikolla luomubasilikan siemeniä itämään.Leena,Francesista pitääkin toipua hetken,sen verran raskas aihe siinä on.Mutta 5 kertaa olen sen nähnyt..

    VastaaPoista
  9. Upeita leivoksia nämäkin! Aika usein minullekin käy niin, että innostun jonkun blogin reseptistä, mutta loppujen lopuksi päädyn ihan eri lopputulokseen. Mutta sehän tässä kokkausharrastuksessa onkin hauskaa! Mahtavan luovaa puuhaa. Ihanaa ystävänpäivää sinulle!

    VastaaPoista
  10. Okriina:kiitos ja samoin sinulle hyvää ystävänpäivää! Totta, blogit ovat tosi inspiroivia:-)

    VastaaPoista
  11. Oi miten herkullisen näköisiä. Pitäisi varmaan munkin hankkia sellaiset silikonivuoat, kun ne vissiin ovat niin käteviä... Tulee vaan niin harvoin leivottua mitään, että en ole viitsinyt satsata niihin.

    Oikein hyvää ystävänpäivää sinulle!

    VastaaPoista
  12. Hyvää ystävänpäivää Yaelian!
    Blogisi tekee (jo viivästyneestä) herkkujen vähentämisestä mahdottoman ;). Tosi näyttävän näköisiä nuo korkeat suklaaleivokset!

    VastaaPoista
  13. Oih, onpa ihanan näköisiä noi leivokset!

    VastaaPoista
  14. Hippu:Aika herkullisia nämä ovatkin,yksi vielä jäljellä pakastimessa. Tosin suklaakuorrutuksesta ei tullut niin tasaista kuin halusin..Silikonivuoat ovat tosi käteviä,mulla on ollut jonkinlainen heikkous niihin,nyt olen rauhoittunut sen suhteen.Mahtavan hyvää ystävänpäivää sinullekin:-)

    Mia Lucia:kiitos ja sinullekin hyvää ystäväpäivää.Aika korkeathan noista leivoksista tuli;jos teen uudelleen,niin varmaan jätän vähän matalemmiksi.

    Elina:Kiitos:-)

    VastaaPoista
  15. Hi Yael,
    I try reading your blog sometimes in google translate -- but it's not always so successful. If I understood correctly those chocolate towers are frozen or semi-frozen? They are stunning! Reminds me of gourmet "crembo" -- but I'm sure it's not even a good comparison.

    VastaaPoista
  16. Oi miten hyvän näköisiä leivoksia!
    Kunpa tuollaista tahnaa osaisikin tehdä (tai saako sitä valmiina jostain). Suklaa ja pähkinät yhdessä on ihan parasta herkkua :)

    VastaaPoista
  17. Kääkssss... mitä ihania herkkuja!! Namskis ja slurps!!!

    VastaaPoista
  18. Irene:Yeah, I guess the google translator can't really compare with a human translation, but I guess one can get some sort of a picture of the text.The problem with the translation from Finnish is that most words are not in their basic form,and that is when google does not really understand them...can you blame it, it is a software after all and not human....Thanks:-)When taking those pictures these "towers" were frozen. They are raw desserts and in order to "build" the different layers I needed to freeze them in between,but they are best eaten semi-frozen.

    Päivi:kiitos:-)Cashewtahnaa pitäisi kyllä saada valmiina(ainakin täällä saa)mutta valmistan ne aina itse.Suklaa ja pähkinät ovatkin loistoyhdistelmä!

    Kirsi:Kiitos:-)

    VastaaPoista
  19. Todella herkullisen näköisiä!
    Oikein ihanaa ystävänpäivän loppua sinulle! =)

    VastaaPoista
  20. no need to say. men jag skriver ändå, ser SÅ gott ut!!!! yaelian, du måste vara kökets gudinna...

    VastaaPoista
  21. Ihanan näköisiä leivoksia, ja pikkuleivätkin varmasti maistuvia, kun taatelit on herkkua. Niitä tulee usein popsittua ihan sellaisenaan.

    VastaaPoista
  22. Minulla on samanlaiset silikonivuoat, ja ne ovat olleet harmillisen vähällä käytöllä. Täytyykin testailla leivosreseptiä, kun ovat niin herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista
  23. Hanna:Kiitos:-)Olivat oikeastaan älyttömän hyviä...

    Sara:Tack:-)De här råbakelserna var faktiskt jättegoda!

    Kmsu:Leivokset olivat tosi hyviä,etenkin sitruunaiset,mustikkainen oli vähän mautonta.Taatelit ovatkin herkkua,luonnon omaa karkkia:-)

    Taru:Tuo torttuvuoka onkin tosi kiva!

    VastaaPoista
  24. Olipas taas silmänruokaa monenlaista sulla täällä! Nämä jälkkärit eritoten oli makoisan näköisiä.

    Hyvää viikkoa!

    VastaaPoista
  25. Niin paljon kuin tykkäänkin Runebergin tortuista, nämä ovat varmaan vieläkin parempia! Pakko kokeilla, tykkään älyttömästi elävän ravinnon jälkkäreistä ja leivonnaisista.

    VastaaPoista
  26. Timo:Kiitos:-) Elävän ruuan jälkkärit ovatkin tosi hyviä! Samoin sinulle hyvää loppuviikkoa!

    Maija:Nämä olivatkin tosi hyviä,tekee mieli tehdä lisää! Ihan samaa mieltä,elävän ravinnon jälkkärit ovat tosi herkullisia!

    VastaaPoista
  27. This is the first site I've come across that has so many great looking receipes. Trust me I have some of them saved, and will visit here again. Thanks!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...