sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Aurinkoiset kookoskeksit

Lähistöllä olevan jättimarketin hevi-puolella on aina kiva kärry täynnä kookospähkinöitä,jotka yleensä ovat tarjouksessa(3 pähkinää noin 2 eurolla). Joten niitä tulee sitten välillä ostettua.Harmittaa vaan,kun täällä ei saa tuoreita,nuoria kookospähkinöitä,vaan ainoastaan näitä karvaisia, jo kovettuneita pähkinöitä. Viime vuonna sitten toisesta marketista vielä löytyi pakastettuja nuoria kookospähkinöitä,mutta eivät niitä enään myy siellä.Siinä puhdistamisessa ja halkaisemisessa se karvaisuus on se hankalin puoli,kun pitää löytää ne "silmät" sieltä niiden alta. Kokeilen nimittäin aina,että kookospähkinöissä on vielä nestettä sisällä,täysin kuivia en osta. Ne "silmät" sitten tarvitaan,jotta saan sen kookosnesteen sieltä ulos ennen halkaisemista.

Nyt sitten olikin aika paljon kookosraastetta,josta olin puristanut ensin kookosmaidon pois. Raastetta olin jonkun verran sitten kuivattanut kuivurissa.
Tuli mieleen,että niistä voisi tehdä keksejä, tai pikkuleipiä,ja päätin käyttää niihin tuttavan appelsiinipuusta poimittuja appelsiineja.Mielettömän mehukkaita ja ihania!
Aurinkoiset kookoskeksit
  • 2 dl kookosraastetta
  • 1½ appelsiinia (jos ei käytä kovin mehukkaita appelsiineja,voi lisätä hieman appelsiinimehua joukkoon)
  • 1 rkl agavesiirappia
  • 1 rkl keltaisia rusinoita,liotettuna
  • 3/4 dl liotettuja auringonkukansiemeniä
  • ½ dl jauhettua mantelia
  • ½ dl jauhettuja vehnänjyviä
Kuori appelsiinit.Jauha 1 appelsiini ja 1 dl kookosraastetta hienoksi tahnaksi. Jauha erikseen auringonkukansiemenet,rusinat ja puolikas appelsiini. Yhdistä tahnat ja lisää siihen jauhetut mantelit ja vehnänjyväjauho. Levitä massa joko kuivurin kiinteälle alustalle tai uunipellille.
Taikina oli tosin nätin keltainen! Appelsiinit sekä näkyivät että tuntuivat tässä taikinassa. Kuivasin seosta yli yön(noin 7 tuntia) alhaisimmalla asetuksella ja aamulla käänsin levyn,ja kuivasin vielä tunnin,jotta myös toinen puoli kuivuisi. Osa meni hieman rikki,mutta suurimmasta osasta onnistuin leikkaamaan pieniä keksejä.Maistuvat ihanan kookoksiselle ja aurinkoiselle! 

28 kommenttia:

  1. Haha piti miettiä hetki että mikä ihmeen hevi-puoli, ennenku tajusin että hedelmä-vihannes -puoltahan se tarkoittaa (ellen ihan väärässä ole) :D

    Ihanan näköisiä keksejä<3 Varmasti hyviä!

    VastaaPoista
  2. Tintsu:Juu sitä se tarkoittaa,eikös yleensä käytetäkin tuota termiä;-)
    Kiitos,keksit ovat tosi nameja!

    VastaaPoista
  3. Tätä on melkein pakko kokeilla.Tosin rusinat eivät uppoa, joten taidan jättää ne pois.

    VastaaPoista
  4. Varmaan tosi hyvia nuo keksit.
    Eilen ja tanaan ei tullut tasta blogistasi virusilmoitusta.
    İhanaa sunnuntaita

    VastaaPoista
  5. Hannele:Niin,kookos on namia!

    Leena;kookos on tosi hyvää!

    Pikkujutut:Laitoin ne makeuttajaksi.Jauhoin ne niin,etteivät enään rusinoita muistuttaneetkaan...

    Sateenkaari:Muutin blogipohjaa ja tein muitakin muutoksia. Ehkä siinä vanhassa pohjassa oli joku bugi.

    VastaaPoista
  6. Mietin pari sekuntia, tulinko väärään blogiin. :) Kellertävä pohja kyllä sopii näin aurinkoisiin kokkailuihin mainiosti.

    VastaaPoista
  7. This is very interesting Yaelin! I've never seen coconut done like this! :)

    VastaaPoista
  8. Kiinnostava ohje ja varmaankin maistuvia sinun keksisi.

    VastaaPoista
  9. Tässä ohjeessa varmaan tiivistyy kaikki se, mitä ollaan tällä hetkellä täällä Suomessa vailla. Aurinko ja lämpö. Nimimerkillä: Lumimyrsky Helsingissä

    - Muuten noista nuorista kookospähkinöistä, joita en ole koskaan täällä havainnnut, niitähän on tosi monissa raw food-resepteissä. Olen jotenkin päätellyt, että niiden ominaisuudet ovat ihan omaa luokkaansa ja saavat aikaan jonkun tietyn koostumuksen ruokaan. Mitkä on sun kokemukset ja voiko niitä mitenkään verrata noihin ruskeisiin kuiviin kookoksiin?

    VastaaPoista
  10. Malitsu;Niin,blogi muutti vähän muotoaan;-)

    Lorraine;coconut is quite versatile!

    Unelma:maistuvia ovat,kuin nameja!

    Okriina:Luinkin teidän lumimyrskystä,yrittäkää kestää!
    Nuorissa kookospähkinöissä se valkoinen osa on kuin valkoista hyytelöä,ja sitä on tosi vähän,siis tosi ohut kerros per pähkinä,koska nestettä on vielä paljon. Vanhoissa pähkinöissähän se neste on kuivunut osaksi hedelmälihaa. Ei se mun mielestä nyt mikään kauhean erikoinen juttu ole,lähinnä sen vuoksi,että pitäisi olla aika monta kookospähkinää,jos jotain siitä haluaisi tehdä,Raakaresepteissä tosiaankin käytetään sitä paljon;esimerkiksi Matthew Kenneyn kirjassa melkein joka toinen resepti vaatii sitä,minkä vuoksi kirja on paras niille,jotka asuvat tropiikissa:D Mun muistaakseni ViiVoanissa joskus on nuoria kookospähkinöitä,kerran ostin sieltä pakastetun.

    VastaaPoista
  11. Kuulostipa tutulta tuo kookospähkinän kanssa "taistelu". On tosiaankin tärkeää kokeilla, että kookoksessa on nestettä vielä jäljellä - täältä Suomesta saa aika usein vain kuivahtaneita tapauksia, jos ei ole tarkkana.

    Keksit näyttävät ihanilta! Aiemmin en tykännyt kookoksesta leivonnaisissa yms. yhtään, mutta nyt se jo menettelee ja on joskus ihan hyvääkin. :-)

    VastaaPoista
  12. Hippu;näissä täällä suurimmassa osassa on nestettä vielä sisällä,muttei kaikissa.Noi keksit olivat hyviä,koska niissä tuntui sekä appelsiinin että kookoksen maku.

    Sara:Tack,jag är ganska nöjd med bloggens nya look:-)

    VastaaPoista
  13. Hienon ilmeen olet saanut aikaan. Itse on osaa/uskalla juuri mitään vaihtaa, kun ymmärrän näistä asioista niin vähän. Tämä sun on kyllä nyt oikein sophisticated.

    VastaaPoista
  14. Krisu:kiitos,nyt olen tyytyväinen:-)

    Allu:Kiitos.Ei se loppujen lopuksi vaikeaa ole,mutta täytyy kyllä jotain ymmärtämystä olla,ennenkuin vaihtaa kunnolla blogin ilmettä.

    VastaaPoista
  15. Kivalta näyttää uusi ilme!!

    Onkos sulla täällä shakshukan ohjetta?? Haluaisin tietää miten se siellä tehdään.

    VastaaPoista
  16. Mizyena:kiitos:-) Mulla ei täällä ole shakshukan ohjetta,enkä itse käytä munia,ellen tee sitä muille,mutta kesällä tein pojalleni ja tyttöystävälleen,kun olivat täällä.Tein sen näin:tuoretta tomaattia lohkoina, pari valkosipulin kynttä paloina, suolaa, paprikajauhetta,chilijauhetta,ja hieman jeeraa, hieman tomaattisosetta, öljyä paistamiseen. Eli tomaatit , valkosipuli, paprika ja tomaattisose paistetaan öljyssä,matalalla lämmöllä,välillä sekoittaen,kunnes se paksunee.Sitten rikotaan munat vihannesten päälle,kansi päälle,ja annetaan kypsyä vielä joitakin minuutteja,kunnes munat ovat hyytyneet.Näin olen tehnyt mulle annettujen ohjeiden mukaan.Joskus olen laittanut mukaan punaista tuoretta paprikaakin,vaikkei se kai kuulua asiaan. Täällä on joitakin ihan melkein vaan shakshukaan keskittyneitä ruokapaikkoja,joissa se paistinpannu missä se on laitetu ,tuodaan pöytään.Mites teilläpäin se tehdään?

    VastaaPoista
  17. Ihana, erilainen ruokablogi! Tosi kiinnostavia juttuja.

    Noudatatko jotain tiettya ruokavaliota? Raw food tms....?

    VastaaPoista
  18. Satu;kiitos ja kiva kun kävit. Vähän sekalaista ruokavaliota;en syö lihaa,mutta kalaa kylläkin joskus, vältän prosessoitua ruokaa ja yritän tehdä kaiken alusta saakka,luomua kun vaan on mahdollista,maitotuotteita joskus harvoin ja niin edelleen.Olin joitakin vuosia sitten puoli vuotta kokonaan raw food -linjalla,mutten enään,tosin syön suurimman osan ruuastani kypsymättömänä,ja raw food jutut,etenkin kakut ja jälkkärit,ovat vaan kertakaikkiaan hyviä!

    VastaaPoista
  19. Huomasin jo eilen uuden ja kivan blogipohjasi,mutta unohdin mainita siita.Tosi mukavan naköista taalla.

    VastaaPoista
  20. Kyllä sinä olet sitten viitseliäs ja aikaansaava! Onnittelut uudesta blogi-ilmeestä ja ihanasta reseptistä :)

    VastaaPoista
  21. Sateenkaari:-)Kiitos!

    Rita:kiitos, nyt olenkin tähän tosi tyytyväinen:-)

    VastaaPoista
  22. Ihana ja raikas ulkoasu blogillasi - houkuttaa lukemaan! Tagien avulla eri kategoriat löytyvät hienosti.

    VastaaPoista
  23. Kookoskeksit, kookospallot ja kookossuklaat ovat aina olleet mieliherkkujani!

    VastaaPoista
  24. Lumiomena;kiitos:-) Minusta blogin ulkonäkö onkin nyt selkeämpi.

    Tuure:Kookos on hyvää!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...