sunnuntai 8. elokuuta 2010

Mangolime-tarteletit

Vaikka olin vannonut itselleni pitäväni pienen tauon makeitten juttujen suhteen,teki sellaista niin paljon mieli perjantaina,että tein 3 pientä mangolime-tartelettia.No,ainakin nämä ovat terveellisiä makeita juttuja....Täytteen piti alunperin olla pelkästään mangoista tehty,mutta satuin ostamaan pari todella mautonta mangoa,joten lisäsin limenmehua mukaan.Lime ja mango muutenkin sopivat hyvin yhteen.

Mangolime-tarteletit (3 kpl)
(pohja)
  • 4  1/4 dl kuorittuja manteleita
  • 2 tl hunajaa tai agavea (käytin hunajaa)
  • 2 tl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 4 karvasmantelia+hieman karvasmanteliuutetta
Jauha mantelit monitoimikoneessa,lisää kookosöljy, hunaja tai agave sekä manteliuute( jos ei pidä marsipaanin mausta, voi uutteen jättää pois.Rakastan marsipaanin makua,ja kun 4 karvasmantelin tai oikeastaan aprikoosikiven jälkeen ei ollut tarpeeksi marsipaanin makua,joten lisäsin vielä vähän karvasmanteliuutetta)
Pohjastani ei tullut liian sileää,vaan siinä tuntuivat kivasti mantelipalaset. Sopi pohjaan paremmin näin kuin että se olisi sileää kuin marsipaani.
Täyte:
Täytteeseen minulla ei ole tarkkoja määriä,sillä pakastimessa oli edellisestä tortusta jäänyttä cashew-kooskoskermasekoitusta(noin 1,75 dl)johon lisäsin mangoa, limemehua, agavea ja kookosöljyä. Agavea laitoin muutaman ruokalusikallisen,koska mango oli niin mauton.Samalla pääsin eroon viimeisestä agavepullostani,joita ostin keväällä tarjouksesta muutaman. Olen yrittänyt käyttää muita makeuttajia sen tilalla viime aikoina.

Laitoin muovikelmua tartelettivuokien päälle,johon painoin taikinaa.Vuuat lähtivtä joksikin aikaa pakastimeen jähmettymään,jonka jälkeen täytin ne mangolimetäytteellä. Ripottelin vielä jonkun verran kookoshiutaleita päälle.
Etenkin pohja oli näissä tarteleteissa ihana, koska oli niin marsipaanin makuinen.

8 kommenttia:

  1. Valtavan hauskoja ja erilaisia - ja herkullisia varmasti! Ja kaikenlisäksi gluteenittomiakin :)

    VastaaPoista
  2. Näitä sinun raw-herkkujasi on mukava tutkia, en ole kuitenkaan näitä kokeillut itse valmistaa. Tuntuu, että aina puuttuu jotain ainesosaa kaapista.
    Täällä sinun blogissasi olen kuitenkin tutustunut moneen minulle vieraaseen juttuun. Tällä kerralla puuttuisi tuo karvasmanteli. :)

    No, minä herkuttelen näillä sinun kuvillasi.

    Käynkin nyt ottamassa pienen välipalan, suolakeksin ja päälle laitan hummusta. Hummuksestakaan en ollut aikaisemmin kuullut, enkä tahinista. Suolaa en normaalisti saa käyttää paljoa, mutta nyt helteellä on pikkuisen otettava. Ruususuola on nyt minulle tuttu ja jokapäiväisessä käytössä (taatalle). Suola on niin kaunista, että minua oikein hykerryttää sitä katsellessa. Mitähän uutta vielä opinkaan, kun täällä käyn uteliaana kurkkimassa. :)

    VastaaPoista
  3. Erittäin kauniita ja perinteisen näköisiä - kuin isoäidin leipomia. (Tosin oma mummoni ei ollut keittiöihmisiä:)

    VastaaPoista
  4. Mäkin olen ajatellut, että voisi taas yrittää vähentää noiden raakaherkkujen tekoa ja keskittyä enemmän ruokaisiin resepteihin tai jopa kokonaan muuhun, kuin ruokaan =).
    Ja tosiaan täälläkin harrastetaan noita pienenpiä annoksia leivonnassa jos ei ole paljon syöjiä.

    Nuo leivonnaiset ovat varmasti hyviä ja tuo lautanen on myös mun makuuni!
    Enpä muuten ole tainnut "raaskia" käyttää mangoa kovinkaan monessa jälkkärissä, kun ovat pelkiltäänkin niin hyviä =)

    VastaaPoista
  5. Ent-tu:ovat valtavan hyviä,ja joo,gluteenia ei näissä ole:-)

    Unelma:Kiitos;-)Tuo karvasmanteli ei tässä ole ihan pakollinen juttu,voi käyttää manteliuutetta,jos haluaa marsipaanisen maun. Nam,humus on hyvää ja tahini vielä parempaa,täällä ne ovat erittäin yleisiä,joka puolella.Ja ruususuolaa käytän minäkin;tosiaankin nättiä se on vaaleanpunaisine väreineen..

    Rita:Hih, no aika perinteisen näköisiä torttuja ehkä;D

    MiaLucia:Mulla ihan samat ajatukset,koska jos teen jotain makeanpuolista,tuppaan syödä ne itse ellei ole vieraita tulossa jne.Noista 3 tarteletista mulla tosin on vielä 2 pakkasessa...Tuo lautassarja on tosi vanha ja kaunis,ihan unohdin että mulla sekin on. Mango on täällä nyt sesongissa,ja edullista,joten sitä tulee käytettyä noinkin,

    VastaaPoista
  6. mango ja lime= vesi kielellä

    VastaaPoista
  7. Vaikuttavat todella herkullisilta :)
    Mielenkiintoinen tuo uusi ruokavaliosi! Minulla (sekasyöjällä) on ollut sama vika, että pelkällä salaattikuurillakaan ei paino ole pudonnut. Ehkä itsekin syön liian vähän tai harvoin, voisi olla jännä tutustua tuohon kirjaan.
    Tsemppiä ja onnistumisen hetkiä!

    VastaaPoista
  8. Päivi:Olivat tosiaankin herkullisia. Salaattikuurilla ei minulla millään paino laskenut,mutta nyt kun olen tällä kuurilla tunnen jo pientä edistystä.ehkä se on juuri tuo jaksotteleminen,eli ei pidä syödä liian harvoin(eikä liian vähän...)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...