lauantai 20. marraskuuta 2010

Piparit(raw)

Tein eilen satsin raakapipareita. Mietin,millaisista aineksista voisi tehdä helposti kaulittavan taikinan,ja jonkinlaisen mietinnän jälkeen syntyi sitten sopiva taikina.Omistan suuren piparimuottikokoelman,ja jo pitkään oli tehnyt mieli käyttää niitä....etenkin noita ihania muumipiparimuotteja:-)

Piparit (raw)
Taikinastakin tuli ihan tavanomaisen piparitaikinan näköistä!
Mitäs me muumit....
  • 2 dl idätetyistä ja kuivatuista tattarinjyvistä jauhettua jauhoa
  • 2 dl mantelijauhoa
  • ½ dl pellavansiemenjauhoa
  • 7 isoa medjoul-taatelia
  • ripaus ruususuolaa
  • reilu rkl piparimaustetta 
  • 2 1/4 dl vettä
Poista siemenet taateleista ja liota niitä vedessä joitakin tunteja,kunnes  ovat pehmenneet.Jauha taateleista  tasainen siirappi liotusnesteen kanssa. Sekoita kuivat ainekset yhteen,ja lisää taatelisiirappi joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi,ja laita taikina pariksi tunniksi jääkaappiin ennen kaulimista.Taikina oli hieman tarttuvaa,joten lisäsin pohjaan ja päälle aina välillä mantelijauhoa.Taikinaa ei kannata kaulia liian ohueksi,tai muuten piparit hajoavat. Tästä satsista tuli sen verran pipareita,että kuivurin 2 pyöreää kerrosta täyttyivät.Kuivatin niitä ensin kunnes yläpinta oli kuivahtanut,jonka jälkeen käänsin piparit ja kuivattelin myös toista puolta. Ihana mausteinen tuoksu levisi keittiön ympärille  näitä kuivattaessa.Nämä piparit eivät olleet kovin makeita,mikä sopi minulle ,mutta jos niistä haluaa makeammat,voi niihin lisätä vaikka agavea,mutta silloin on mantelijauhon määrääkin lisättävä.

16 kommenttia:

  1. Hauskasti nämä ideat menee yksiin. Olen juuri aikeissa tänään tehdä yhden version raakapipareista. Näköjään samoja aineksia on mullakin varattuna :) Kiva kuulla, että sun piparit ainakin onnistui!

    VastaaPoista
  2. Voi kun herttaisen näköisiä! Itsekin olen leiponut jo pipareita uunissa ja ihan raakaversioina. Näitäkin pitää tietenkin testata:)

    VastaaPoista
  3. Piparit. Nam!
    Ehkä kohta meilläkin...

    VastaaPoista
  4. Okriina;kivasti tulikin noista aineksista ihan normipiparitaikinan näköistä ja hyvin pysyi koossakin.Tähän aikaan vuodesta tekeekin mieli tehdä pipareita(vaikka täällä on lämmintä!!)jännää sitten nähdä oma versiosi.

    Kaisu;Mulla on heikkous piparimuotteihin ja niitä on tosi kiva käyttää,Muumimuotit ovat ihania! Tavanomaisiakin teen vielä,koska vien niitä yhteen tilaisuuteen,mutta koska täällä ei ole samanlaista siirappia kuin Suomessa(tai on kamalan kallista molassia)käytän niissä sen tilalla taatelisiirappia,joka toimii hyvin.

    Anne:raakapipareistakin voi tulla ihan kivan näköisiä:-)

    VastaaPoista
  5. Kiitos, tällaista juuri kaipailinkin! Nyt puuttuu vaan muotit... :)

    VastaaPoista
  6. Hauskoja pipareita! Minultakin löytyy nyt muumimuotit eli ei kun vaan leipomaan...

    VastaaPoista
  7. Mikä mantelijauhojen ominaisuuksista on se ratkaiseva? En voi niitä käyttää allergian vuoksi, jotenka pähkäilin millä ne korvais. Kävisköhä soijajauhot, nekin on sovipan heviä kamaa.

    VastaaPoista
  8. Tiia:Toivottavasti löytyy ne muotit...

    Anna;nuo muumimuotit ovat kyllä ihanat!

    Loviisa:oletko allerginen myös siemenille?Ehkä jos jauhaisit esim,auringonkukansiemeniä noiden manteleiden sijaan`.Soijajauhoakin ehkä voisi käyttää,mutta sitten se ei olisi raw vaihtoehto.

    VastaaPoista
  9. Jouluisen värisiä pipareita. Pitäisiköhän minunkin kokeilla, kun aineksiakin löytyy. Taateleita ole noita isoja, mutta jos laittaa useamman pienemmän onnistuu varmaankin.

    VastaaPoista
  10. Mielenkiintoinen resepti, enpa ole koskaan maistanut, mutta kuulostaa kylla tosi hyvalta!

    VastaaPoista
  11. Ei pipareitten tarvitse olla niita "perinteisia".İhana tuo muumi.
    Nama raakareseptit ovat tosi mielenkiintoisia.

    VastaaPoista
  12. Unelma:muutkin taatelit käyvät hyvin;itse vaan olen tottunut käyttämään näitä Medjoul-taateleita,jotka ovat ihania.Näistä pipareista tosin tuli vain hieman makeita,joten sitä makeutta voi lisätä.

    Maria@scandi Foodie:raakareseptit ovat aika erilaisia mutta hyviä:-)

    Sateenkaari:oli ihan kiva tehdä vähän erilaisia pipareita.Ensi viikolla teen yhteen tilaisuuteen tavallisia,mutta niissäkin käytän taateleita.

    VastaaPoista
  13. Ei vitsi, tää kuulostaa kyllä kiinnostavalta! Harmi kun en edelleenkään omista sitä kuivuria, jää monet täältä bongatut houkuttelevat jutut testaamatta.

    Mutta raakaravintojälkkärit sopii musta erinomaisesti tähän vuodenaikaan kun tulee käytettyä just rusinoita, luumuja ja taateleita.

    VastaaPoista
  14. Olet sinä uskomaton näiden reseptientekotaitojesi kanssa! Eipä ole tullut pieneen mieleenikään, että tällaisiakin voisi tehdä. Itse kun menen sillä perinteisellä rasvaa ja sokeria linjalla. ;D

    VastaaPoista
  15. Jytis:-) Voihan näitä uunissakin tehdä,alhaisella lämpötilalla uuniluukun ollessa raollaan.Yllättävän hyviä tuli näistä,hiema olisi makeutta saanut olla lisää;olisin voinut lisätä vaikka steviaa muutamia tippoja.Joulun aikaan todellakin käytetään kivasti kaikenlaista raakakeittiöön liittyvää:-)

    Hanna:Tein tavallisiakin pipareita,tosi suuren satsin,yhdelle lapsijoukolle.Mutta näitä tein itselleni ja yhdelle sokeria hieman välttävälle tutulle,ja tykättiin kovasti.

    VastaaPoista
  16. Blogien piparireseptien määrästä voisi päätellä, että joulu on ovella. Itsekin tuli tehtyä viime viikolla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...