sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Yubaa eli tofukuorta wokattuna

Viime viikolla tutustuin itselleni uudenlaiseen ruoka-ainekseen,eli yubaan. Yubaa-eli tofukuorta käytetään sekä kiinalaisessa että japanilaisessa keittiössä.Sitä saa joko tuoreena tai kuivattuna,mutta täällä olen nähnyt sitä vain kuivattuna.
Ostamani kuivattu yuba tuli kuvassa näkyvinä tankoina.Sitä liotetaan noin tunti lämpimässä vedessä,jonka jälkeen sitä voidaan valmistaa eri tavoilla.Yuba sopii wokkiruokiin,salaatteihin ja kuoret voi täyttää rulliksi ja uppopaistaa.Tosin omat yuba-kuoreni eivät millään avautuneet menemättä rikki,joten rullien sijaan nämä yubat menivät wokkiin. Yubassa on hieman kumimainen rakenne,ja kuten tofu,sekin on mautonta ja saa makunsa siihen lisätyistä mausteista ja kastikkeista.Pidin tuosta rakenteesta ja sen antamasta suun tuntumasta.Tofukuorta löytyy esim.Helsingin  Vii Voanista,kaupasta ja verkkokaupasta.

Liottamisen jälkeen leikkasin yuban palasiksi,ja wokkasin sitä yhdessä kevätsipulin ja punaisen paprikan kanssa.Lisäsin tamari-soijakastiketta,seesamiöljyä,hieman chilihiutaleita,kiinalaista Five Spice-sekoitusta sekä pikkuriikkisen palmusokeria. Yuba oli kiva uusi tuttavuus.

8 kommenttia:

  1. Namskis! Hei onks toi yuba samaa mihin tehään inari sushi? Eli ne tofutaskut? Siinä tapauksessa täytyy nimittäin rientää oikopäätä Vii Voaniin :P Slurps

    VastaaPoista
  2. Katja;mun piti ihan googlettaa ja katsoa onko kyseessä sama juttu,mutta ei taida ihan sama olla.Inari on paistettua ohutta tofua ja tämä yuba taas tofumaitoon tulluttta kuorta.Mutta netistä löytyi myös näistä tehtyjä,uppopaistettuja rullia,joten varmaankin jotain samaa on.Joka tapauksessa pidin tästä paljon,ja aion jatkossakin käyttää.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen annos. Taas tuli uusi ruoka-aines esittelyyn.

    VastaaPoista
  4. Tuore yuba on ihanaa! Miedon makuista, mutta ei missään tapauksessa mautonta. Hyvää esim. raastetun inkiväärin ja soijakastikkeen kanssa. Se on se kuori, joka muodostuu soijamaidon päälle. Pehmeää ja samettista, tykkäisit varmasti! :) Me ollaan käytetty myös tuota kuivattua yubaa kotikeittiössä, lähinnä nitsuke"padassa".
      Täällä on video yuban valmistuksesta, jos jotakuta kiinnostaa (tädit vierailevat tofun tekijän luona, kannattaa skrollata vähän eteenpäin, niin päästään asiaan...).

    VastaaPoista
  5. Unelma:minullekin se oli ennen viime viikkoa uusi aines mutta tämä jäi kyllä minun keittiööni tästä lähtien..

    Pinea;Arvasinkin,että sinä tästä tiedät:-) Näinkin googlatessa paljon ohjeita tuoreesta yubasta;mullahan on soijamaitokeitin,jota en nyt vähään aikaan ole käyttänyt,mutten muista tuleeko siihen sitä kuorta päälle.Ihan noin kuivattunakin oli hyvää ,liotuksen jälkeen,mutta ei siinä mielestäni mitenkään paljon makua ollut;tuoreessa varmaan sitten enemmän.Tykkäsin tuosta kuivatetusta ja olisi kiva kokeilla myös tuoretta,joten taidanpa joku päivä tehdä soijamaitoa ja ottaa sen kuoren talteen,jos sellaista syntyy.Kiitos tuosta linkistä:-)

    VastaaPoista
  6. Pinea:ihan uskomatonta miten ne yuba-levyt nousivat sieltä soijamaidon seasta!

    VastaaPoista
  7. yum yum! känner du till den kinesiska restaurangen på rechov salame? precis bakom centralstationen?
    dom har otroligt god och billig mat...

    VastaaPoista
  8. Sara:nej det känner jag inte men har nog hört om det.Var precis ligger det`där`och vad heter den? Har läst om restaurangen men hade helt glömt det.Kanske kan vi gå dit tillsammans någon dag?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...