keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Kuppi lämmintä teetä...

Viime aikoina ei kiireiden vuoksi ole tullut paljon kokattua,mutta iltojen viilentyessä olen taas ottanut teet esille. Olen kausittainen teejuoja:lämpimällä ilmalla tee maistuu ainoastaan jääteen muodossa,mutta heti kun viilenee ,sitä menee päivittäin montakin pussia.Tosin mitään talvi-ilmaa täällä ei edelleenkään ole: kun Euroopassa on harvinaisen kylmää on täällä taas päivisin harvinaisen lämmintä,mutta iltaisin viilenee kivasti.
Teesuosikkini ovat Celestial Seasoningsin teet. Maut saadaan suoraan luonnosta eikä niihin ole käytetty mitään keinotekoisia aineksia.Ihanat pahvirasiatkin on tehty kierrätyspahvista. Tällä hetkellä kaapistani löytyy nämä 3 kuvassa näkyvää teetä,joista etenkin  tuo Tension Tamer on tosi hyvää;siinä on kivasti lakritsainen maku,ja ainesten joukosta löytyykin lakritsijuurta.Netistä huomasin,että Celestialin teesekoituksia löytyy kivasti Suomestakin.Toinen suosikkimerkkini on Organic India-luomuteet. Tuo kuvassa näkyvä Red Mango on ihana:siinä on roiboosta ,mangoa ja tulsia. Tulsi on samaa kuin holy basil(pyhä basilika?),jota Ayurvedassa pidetään kaikkein tärkeimpänä yrttinä.

13 kommenttia:

 1. Mina kanssa en ole kovinkaan innokas teen juoja,mutta juuri erilaiset hedelmateet ovat hyvia iltajuomana.Vihrea tee myös,jossa on joku hedelmanmaku.
  Taalla on Liptonin mustikkateeta,josta pidan erityisesti.Toinen suosikkini on granaattiomenatee.

  VastaaPoista
 2. Mä olen teenjuoja. Kahvia en ole juonut ikinä. Ainoastaan jos olen tosi väsynyt tai menen kahvilaan niin saatan ottaa herkkucappuccinon paljolla kermalla ja kekseillä :D

  Vihreä minttutee on mun ikuinen suosikki enkä oikeastaan muuta teetä juokaan. Olin aikanaan töissä maustekaupassa missä myytiin myös irtoteetä ja silloin tuli ihan myyntityön kannalta maistettua kaikki teelajit sekä tutustuttua teeihmisiin oikein kunnolla. Yksi kirjailija kävi kerran viikossa ostamassa 2kg savuteetä mitä lipitti kannullisen päivässä kirjoittaen kirjoja samalla :)

  VastaaPoista
 3. Minä olen ihan tavallisen brittiläisen Earl Grey Tean juoja. Joka iltapäivä minussa herää pieni britti ja nauttii ip teen muumimukista. Jos olen kipeä, juon teetä sammioittain hunajalla höystettynä.

  VastaaPoista
 4. Olen aiemmin juonut enemmän teetä kuin kahvia, mutta kuluvan vuoden aikana tee on jäänyt vähemmälle ja mustan kahvin sijaan olen alkanut juoda maitokahvia. Nyt talven tullen voisi koittaa taas siirtyä enemmän teen puolelle. Tee lämmittää ihan eri tavalla kuin kahvi. Ja erilaisia teelaatuja on kaappi täynnä, joten hyvä olisi saada niitäkin taas kulumaan.

  VastaaPoista
 5. Sateenkaari:vihreä tee on minunkin suosikkini.Mustikkatee ,kuulostaa ihanalta,oliskohan täällä...Granaattiomenateetä olenkin juonut.

  Mizyena:Sä oletkin sitten oikein asiantuntija teen suhteen! Vihreä minttutee on kyllä ihanan raikasta ja hyvää etenkin aterian jälkeen.

  Leena:minä taas suosin vihreitä ...mutta kyllä Earl Greykin joskus on tosi hyvää.,pidän sen lievästä sitruksisesta mausta.

  Kmsu:Minä taas lämpimänä kautena juon enemmän kahvia.Olen aika hulluna erilaisiin yrttiteihin esimerkiksi,ja aika monta laatikkoa löytyy kotoa.Nuo Celestial Seasoningsin teet ovat aivan ihania!

  VastaaPoista
 6. Minun huomioni taas kiinnitti heti tuo muki: oma suosikki-teemukini on nimittäin samaa sarjaa. Siinä tosin on kuvassa ketunleipä, eli oxalis acetosella. Olen saanut sen joskus lahjaksi ja tekisi mieli hankkia niitä lisää, mutten ole nähnyt missään.

  VastaaPoista
 7. Kittyfane:mulla oli noita mukeja alunperin neljä.Puolet taisin jättää pojalleni Helsinkiin tänne muuttaessa,ja toinen niistä itselleni jääneistä taas hävisi jonkun muuton yhteydessä...

  VastaaPoista
 8. Ihana uusi ulkoasu blogilla. Samoja teelaatuja löytyy munkin kaapista ja kuumaa juomaa on tullut hörpitty' kovastikin viime päivinä :)

  VastaaPoista
 9. Kivan näköisiä teepakkauksia.
  Suosikkiteeni oli aikaisemmin Keisrinmorsian, mutta nyt olen siirtynyt vihreään teehen. En ole vielä löytänyt suosikkiani. Ei ole tullut mieleeni tutkia nettikauppojen teetarjontaa.
  Tuo alhaalla oikealla oleva on varmaankin hyvää juotavaa, jos sairastaa flunssaa.

  VastaaPoista
 10. Okriina:kiitos! Voin kuvitellakin,että kun siellä on niin kylmää nyt niin tee maistuu.Nuo Celestial Seasoningin teet ovat kyllä tosi hyviä:-)

  Unelma:nuo ovat niin kivoja teepakkauksia,että ihan vaikeaa heittää niitä pois...Muistan sinun aikaisemminkin kehuneet Keisarin Morsianta.Itse pidän tosi paljon vihreästä teestä ja yrttiteestä.Jeps,hunaja-sitruuna-gingeng maistuukin hyvälle ja on varmaan hyvä jos on flunssaa:-)

  VastaaPoista
 11. En ole koskaan oikein tykännyt mustasta perusteestä, mutta jotkut "makuteet" vai mitä ne nyt on nimeltään, ovat kyllä tosi hyviä. Tosin saatan kyllästyä niihin aika äkkiä, kun niiden mausteiden ja hedelmien maku alkaakin yhtäkkiä tökkiä.

  Kaapistasi löytyvät teelaadut kuulostavat tosi hyviltä, erityisesti tuo mangotee. Tulsi-teestä tykkään muutenkin!

  VastaaPoista
 12. Jopas on teevaihtoehtoja - ja ihana kuppi! Makuvaihtoehdot kuulostavat ihanilta ja erilaisilta, etenkin toi Red Mango houkuttais ^^

  VastaaPoista
 13. Hippu:Minäkään en kauheasti ihan perusteestä välitä. Monesti alkaakin tuollaisissa sekoituksissa tökkiä se maku,etenkin,jos siinä on jotain keinotekoista makuainetta mukana.Celestial Seasoningsin teet ovat just sen vuoksi ihania,koska niissä on vain luonnollisia aineksia mukana,eivätkä mitkään esanssit pääse kyllästyttämään.Ajattelinkin,että pidät tulsi-teestä;D

  Ent-tu:viileämpänä vuodenaikana tulee kauhea himo kartuttaa teevalikoimia...;D Tuo Red Mango onkin tosi hyvää:-)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...