lauantai 9. maaliskuuta 2013

Juuriselleriraaste verigreipillä ja hunajalla sekä vahingossa syntynyt maissipannari

Kun jääkaapista löytyi kovin nuutuneen näköinen juuriselleri eikä omeniakaan löytynyt Waldorfin salaattia varten piti miettiä mitä muuta voisi yhdistää juuriselleriraasteen kanssa.Löytyi myös muutama jo hieman väsähtäneen näköinen  verigreippi ja toinen niistä  pääsikin raasteen joukkoon,tuoreen korianterin ja hunajan kanssa.Yhdistelmä voi kuulostaa hieman oudolta,mutta tästä tulikin tosi raikkaan makuinen salaatti. Kun keittiöstä löytyy jo paremmat päivänsä päättäneitä  kasviksia voi niitä kokeilla hieman erilaisemmissakin  salaateissa.

Juuriselleriraaste verigreipillä ja hunajalla
  • 1 juuriselleri raastettuna
  • 1 verigreipin kalvottomat lohkot
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • greipin käsittelystä syntynyttä mehua 1 rkl
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl juoksevaa  hunajaa
  • suolaa,pippuria maun mukaan
Raasta juuriselleri,sekoita joukkoon greippilohkojen palasia ja säästä pari siistiä palaa koristeeksi. Silppua korianteri ja lisää joukkoon.Lisää suola ja pippuri.Sekoita greippimehu,hunaja ja oliiviöljy kastikkeksi ja sekoita raasteen joukkoon. 
Maissipannari syntyi ihan vahingossa kun olin tekemässä jotain muuta ,josta ei tullut sellaista kuin siitä piti tulla,ja mietin mitä voisi tehdä jäljelle jääneestä maissipuurosta.
Maissipuuron tein tästä kullankeltaisesta maissijauhosta,tai olisiko se polentajauhoa...itse asiassa sama asia; kaikki riippuu jauhatuksesta. Tämän karkean maissijauhon olin ostanut luomumarketista irtopainosta ja väri oli ihanan keltainen! Joskus polentajauho saattaa olla esikeitetty mutta tämä jauho oli suoraan keltaisista maissinjyvistä jauhettu.
Lempparikahvilassani tehdään usein appelsiinista polentakakkua ja kahvin kanssa tarjotaan aina kaupan päälle pikkuleipä,joka joskus saattaa olla ihana rakeisen tuntuinen polentapikkuleipä.Mutta niissä polenta/maissijauhot on lisätty ilman keittämistä,joka tuntuu myös rakenteessa ja minulla oli puuroa....Ajattelin että siitä voisi kuitenkin tehdä jonkinlaisen kakun ja päätin tehdä vegaanisen ja gluteenittoman maissikakun.Tuloksena oli kuitenkin kakun näköinen pannukakku mutta erittäin herkullinen sellainen,joten ei se mitään vaikka siitä tulikin pannukakku eikä kakku;D

Sitruunainen maissipannari (gluteeniton ja vegaaninen)
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl psylliumkuitua +noin 3 dl vettä
  • 1 rkl sitruunan kuoriraastetta
  • 1 dl sitruunamehua
  • 2 dl karkeista maissijauhoista keitettyä puuroa
  • 2 dl mantelijauhoa
  • 1½ tl leivinjauhetta
Vispaa öljy ja sokeri jonkinlaiseksi vaahdoksi.Sekoita psylliumkuitu veden joukkoon ja anna seoksen seistä kunnes se turpoaa.Lisää turvonnut psylliumseos öljy-sokeriseoksen joukkoon.Lisää sekaan kuoriraaste sekä sitruunamehu.Lisää joukkoon nyt maissipuuro ,mantelijauho sekä leivinjauhe.
Kaada taikina öljyttyyn uuniastiaan ja paista 200 C-asteessa 45 minuuttia tai kunnes pannarikakku on jähmettynyt ja pinta saanut hieman väriä.
Oli kyllä tosi herkullinen pannari!

25 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja, ihastuin erityisesti tuohon raikkaaseen raastesalaattiin :)

    VastaaPoista
  2. Aika lurpsis toi alin kuva :) Juurisellerisalaattia olen itsekin aina silloin tällöin testaillut ja yllättävän hyväähän se on. Greippi on kiva lisä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi;D Juuriselleri onkin hyvää muutenkin kuin Waldorfin salaatissa. Ja greippi ihana lisä salaatteihin:)

      Poista
  3. Voi miten ihanan keltaista jauhoa! Kovin näyttävät herkullisilta niin salaatti kuin pannarikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo maissijauhojen keltainen väri on kyllä upea! Ja kiitos,herkullisia olivat molemmat:)

      Poista
  4. Nuo vahingot on niitä jolloin usein keksitään jotain uutta, takuulla hyvä pannari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin silloin tulee usein keksittyä ihan vahingossa jotain uutta;D Pannasri olikin tosi hyvää:)

      Poista
  5. Korianteria ja verigreippiä, ei voi olla kun hyvää, tämä salaatti, aivan maistan sen raikkauden kielelläni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIvan raikas olikin:) Korianteri ja verigreipit kuuluvatkin suosikkeihini!

      Poista
  6. Selleri on yksi minun suosikkivihanneksistani!

    VastaaPoista
  7. Greipit ovat ihania salaateissa ! Ja tuo maissipannari on huikean herkullisen näköinen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Greipit ovat salaateissa tosiaankin ihania ja etenkin kaunis verigreippi! Maissipannari oli yllättävän hyvää:)

      Poista
  8. Hienot ainekset tuossa salaatissa.. Varmasti mukavan raikasta ja verigreippi on mun sitrussuosikkeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin suosikkejani on tuo verigreippi,nätti ja hyvä:) Ja salaatti oli kivan raikas!

      Poista
  9. Greetings!
    I really love your website!! Impressive job on the
    concept of your website.
    Cheers

    Here is my blog post learn2speak.eu
    My webpage > Suggested Website

    VastaaPoista
  10. mutta tuli kyllä upeita annoksia, varsinkin toi maissipannarin pohja on hurmaavan kauniiksi paahtunut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuli,vähän vahingossa;D en yleensä laita pannareita nykyään mutta tästä tuli tarkoittamatta sellainen ja oli hyvää:)

      Poista
  11. Kauniille ja äärettömän mielenkiintoiselle blogillesi tunustusta; http://misluck.blogspot.fi/2013/03/kaunis-blogi-tunnustus.html#comment-form

    VastaaPoista
  12. Tuota pannaria kokeilen heti kotona. :-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...