Olen aika useassa blogin reseptissä käyttänyt taatelisiirappia,joka sopii mainiosti moneen ruokaan,kuten äskettäin postaamaani kukkakaaliohjeeseen. Nykyisessä asuinmaassani myydään tummaa ja kirkasta taatelisiirappia joko sokerilla höystettynä tai ihan vain taateleista tehtynä ja aina välillä ostan pelkistä taateleista tehtyä siirappia,jota käytän esim. piparkakkuihin,sillä Israelissa ei löydy samantapaista siirappia mitä täällä Suomessa käytetään piparkakkuihin. Usein teen raakaversion taatelisiirapista,jossa liotettuja taateleita jauhetaan liotusveden kanssa mutta nyt täällä Helsingissä tein keitetyn version taatelisiirapista.Kotitekoisesta taatelisiirapista ei tule ihan ostetun kaltaista mutta se on silti erinomaisen hyvää ja monikäyttöistä. Valmista taatelisiirappia voi Suomessa ostaa vaikkapa täältä.
Kotitekoinen keitetty taatelisiirappi
- 12 taatelia (makeat medjoulit ovat tähän parhain vaihtoehto)
- 7 dl vettä +1 dl vettä
- 2 rkl ruokosokeria
Poista taateleista siemenet ja pilko taatelit pienemmiksi. Laita kattilaan ja lisää 7 dl vettä.Keitä seosta kiehumapisteeseen ja vähennä lämpöä niin että seos kiehuu hiljalleen,noin 20 minuuttia,kunnes taatelit ovat kunnolla pehmenneet.Laita taatelit ja neste joko tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta. Laita seos siivilään ja siivilöi taatelisose. Jäljelle jäänyttä paksuhkoa taatelisosetta voi käyttää vaikkapa leivontaan.
Laita siivilöity taatelisiirappi kattilaan ja lisää sokeri ja 1 dl vettä. Seos ei ole kovin makea joten lisää sokeriakin voi lisätä jolloin siirapista tulee enemmän siirappimaista. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin puolisen tuntia.Käytin tätä taatelisiirappia taateliseen vinaigretteen ja lisäsin sitä myös maustamattoman jugurtin sekaan.
Asuinmaassani käytän usein nettipohjaisia kuponkitarjouksia ja kun minuun otettiin yhteyttä Cuponationista, ,tarkistinkin heti ruoka-ja juomapuolen sekä keittiötarvikkeiden tarjoukset;D
Kuulostaa hyvältä.
VastaaPoistaKiitos,tämäkin oli ihan hyvää näin tehtynä:)
PoistaVitsit, taateli-vinaigrette kuulostaa herkulliselta.
VastaaPoistaRiitta,taateli antaa tosi kivasti makua vinaigretille:)
PoistaKuulostaa herkulliselta, pitää kokeilla, kun muutenkin noita siirappeja välillä väsäilen, taatelit menee kyllä ihan sellaisenaan...
VastaaPoistaKuulostaa makoisaltalta ja jotenkin (mukamas) suklaiselta.
VastaaPoistaSarppu,tuo siirappi on erityisen hyvää etenkin vinaigrettiin lisättynä:)
VastaaPoistaHiidenuhma,ihan suklaata en tuossa tunnista mutta muuten hyvää:)
VastaaPoistaEntäs viinirypälesiirappi - petimezi tai pekmez - riippuen, missä päin Balkania liikutaan, tai jopa johanneksenleipäpuusiirappi, jota kokeilin Kreetalla. Outoja mutta kiehtovia kaikki!
VastaaPoistaTerveisin Suometar
Johaneksen leipäpuun eli carob-siirappi onkin tuttu ja sitä ostankin aina välillä.Yritin kerran tehdä sitä itsekin kun sain ohjeet mutta tulos oli aika epäonnistunut.....kiehtovia ovatk n nuo siirapit:-)
Poista