tiistai 30. heinäkuuta 2013

Erikoisia jäätelömakuja

Kotiin paluuni jälkeen en ole vielä paljon viihtynyt keittiössä ja kaapit muutenkin huusivat tyhjyyttään palattuani joten on pitänyt hieman täydentää ruokavarastoja. Tänään kuitenkin sairastunut ystävä,jota olen auttanut,tarjosi jäätelöt ihanassa Sicialiana-jäätelökaupassa. Jäätelö siellä on tosi hyvää ja tehty parhaista raaka-aineista ja makujen joukossa on myös erikoisempiakin makuyhdistelmiä,kuten suosikkini (jota otin tänäänkin) edessä vasemmalla näkyvä verigreippi-camparijäätelö,joka on aivan hurmaavan hyvää.Kunhan verigreipit taas kypsyvät aion itsekin kokeilla tuollaista kotona. Toinen kiinnostava maku tuolla on taaempana näkyvä violettiin vivahtava päärynät viinissä ja kanelissa-makuinen jäätelö.Myös hunajainen jäätelö banaanilla,kanelilla ja saksanpähkinöillä kuulostaa hyvältä.Oikean alareunan pina coladakin on hyvää,joskin ehkä hieman liian makeaa mielestäni.Samasta paikasta saa myös soijapohjaista jäätelöä 4 eri maulla sekä sokeritonta jäätelöä.

Valitsemisen vaikeutta.....tuossa vasta puolet jäätelöiden määrästä


Kuulin myös huhuja todella hurjan makuisesta jäätelöstä----humusjäätelöstä!
Ennen jäätelöä kävimme syömässä falafelit Hippo-luomufalafelipaikassa,jossa vapaavalintaisten soosien määrä on ihana:) Kaksi viimeistä kuvaa olen ottanut tabletillani,ja tämä olikin ensimmäinen kerta kun tabletilta tuli kuvia tänne blogiin....

26 kommenttia:

  1. Onneksi minun lähelläni ei ole tuollaista jätskipaikkaa. Ramppaisin sielä varmaan jatkuvasti herkuttelemassa ja lihoaisin tuhatkiloiseksi.

    VastaaPoista
  2. Ja onneksi minulla on jonkin verran tahdonhalua,muuten lihoaisin vieläkin enemmän;vaikeaa on mennä tuollaisten paikkojen ohi ja tuollaisia on täällä montakin.

    VastaaPoista
  3. Oi vitsit kun näyttää herkulliselta! Vaatii kyllä itsekuria kävellä tuollaisen tiskin ohi valitsematta mitään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla on kyllä niin monta herkullista makua.,Itse pidän sellaisista,joissa on vähän kirpeyttä,kuten tuossa verigreippi-camparissa.

      Poista
    2. Aih! Niistä tehtiin kotijätskiä joitain vuosia sitten ja se oli kerrassaan ihanaa, vaikka muuten en olekaan camparin ystävä. On sulla siellä naapurissa niin herkullisen näköinen jäätelötiski, että omassa pakkasessa oleva paketti vaniljaa ei houkuttele yhtään. Tuollaista pitäisi olla... ;)

      Poista
    3. En minäkään camparista sellaisenaan välitä mutta tässä jätskissä se maistui,hyvä kombo:) Juu aika hyvät jäätelöt täälläpäin ja ilmastokin sellaisia vaatii.Mutta maistoin Helsingissä siinä kioskikahvilassa joka on Kolmen sepän patsaan kohdalla tosi hyvää Cafe Latte-makuista jätskiä:)

      Poista
  4. Minun itsekurillani ei tuollaisten valikoimien ohi käveltäisi. Mahtava määrä eri jätskilaatuja ja mielenkiintoisia nuo mainitsemasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikeaa kyllä on tuollaisten paikkojen ohi kulkea...Ja tuolla on aika kivoja hieman erilaisia makuyhdistelmiä,tosin muutamassa muussa paikassa täällä sellaisia on vieläkin enemmän..

      Poista
  5. Me tulimme eilen Stockan kautta, sillä yrtin jaksaa hakea uusia aurinkolaseja. En löytänyt, mutta sen sijaan ostimme elämämme ensimmäiset rommirusinatöttöröt ja ne kädessä vaelsimme sitten osastojen läpi. Se oli hyvää!

    Banaani ja kaneli jäätelössä kuulostaa hyvältä. Lapsena suosikkini oli basnaanitöttörö.

    (Kohta on pakko lopettaa koko jääteläherkuttelu;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusinajäätelö onkin vanha klassikko ja täälläpäin taisi olla ihan ykkösenäkin joskus,en tiedä mikä tänään on sellainen..Bansku ja kaneli tosiaankin sopivat yhteen.Mun suosikki lapsena oli tiikerijäätelö.. Joo käy vyötärölle liika jätskin syönti....

      Poista
  6. Miten vietteleviä jätskimakuja!

    VastaaPoista
  7. Mikä ihana määrä jäätelöä, voisin sukeltaa tuonne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih,hauskasti sanottu;D Sitten joskus jos todellakin tulette tänne niinkuin oli tarkoitus niin tuonne vaan....

      Poista
  8. Voi mitä ihania jäätelöitä! Helsingissäkin saisi olla vähän laajemmat nämä erikoisjäätelövalikoimat ;) tuo verigreippi-camparijäätelö kuulostaa todella mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa ilmastokin vähän vaikuttaa siihen että ei ihan tällaisia jätskivalintoja ole Helsingissä vaikka ihan kivasti sielläkin löytyy hyviä makuja. Mutta täällä ollaan joissan paikoissa tosi mielikuvituksellisia jätskien suhteen,pitääkin tehdä rundi parissa muussakin paikassa. Kerran maiston porkkanajäätelöä mutta mieluummin juon porkkanamehua....

      Poista
  9. Verigreippi-campari olisi varmasti hyvä suun "puhdistaja" pitkän kaavan illallisella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti:)Rakastan tuossa jätskissä olevaa kivaa kirpeyttä:)

      Poista
  10. Hei Jael, vitsi miten en oo taas tajunnut aiemmin edes kommentoida sun blogiin : ) Nyt kommentoin kun iski himo: HIPPOFALAFELEILLE HOI !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletkos siellä ollut? Luomufalafelia,täysjyväpitaa tai gluteenitonta pitaa,mahtavat salaatit ja kastikkeet:)Sinne vaan! Voidaan mennä vaikka yhdessä joku päivä?

      Poista
    2. En ole ollut ! Siksipäs innostuinkin, niin herkulta näyttää ja kuulostaa ! :) Mennään, mennään !

      Poista
  11. Nuo jäätelöt kuulostavat ja näyttävät hurmaavilta. Nam! Myös falafel-paikan soosivalikoima on kunnioitettavan suuri. Niin ja niistäkin vesi herahtaa kielelle – nälkä tulee pelkästään kuiva katsellessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäätelöt tuossa ja muissakin paikoissa ihania:) Ja tuon falafel-paikan kastikkeet ovat kyllä ihan ainutlaatuisia muihin falafelpaikkoihin verrattuna:)

      Poista
  12. Helsingissä ei meinaa saada hyvää jäätelöä muualta kuin Helsingin Jäätelötehtaalta niiltä Magin hepuilta. Siellä suosikkini on Maraschino - Nam!

    Tuolle israelilaiselle jäätelöpuodin pitäjälle voisi joku vihjaista, että voisi kansainvälistää yritystoimintaansa ja aloittaa pystyttämällä tuollaisen jätskipaikan tänne meidän stadiin :)

    VastaaPoista
  13. Juu eikö just Magilla ollut se ihana pyöreä kermajäätelöpuikko jota ei enään saa siitä Seurasaaren sillan alusta? Se kun on niin hyvää:)= Itse asiassa Nykissä onkin jäätelöpaikkaketju,jossa tehdään jätskejä myös israelilaiseen tyyliin.

    http://screme.com/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...