Muutama kuukausi sitten hankkimani Ottolenghin ja Tamamin Jerusalem-kirja on innostanut minua enemmän kuin mikään keittokirja pitkään aikaan, (tosin myös Outin kirja on innostanut tänä kesänä)eikä ihme;kirja on täynnä toinen toistaan ihanempia ohjeita. Kirja on menestynyt maailmalla odotetusti enemmän ja muutama päivä sitten New York Timesissa julkaistiin kirjaa kehuva juttu. Lehden jutun kautta löysin myös kirjalle ja sen ohjeille omistetun FB-sivuston .(sieltä löytyy myös kirjan ohjeisiin liittyviä vinkkejä).Tällä kertaa päätin kokeilla kirjassa olevaa kukkakaaliohjetta;tosin huomasin vasta jälkeenpäin että kirjan ohjeessa oli hasselpähkinöitä ja mintä taas käytin saksanpähkinöitä ,joten tähän tuli pieni oma twist;D Tämä oli kyllä niin hyvää,että tätä on pian saatava lisää! Vaikka Ottolenghi ei olekaan kasvissyöjä ,ovat hänen kasvisohjeensa mitä mahtavimpia.,
Paahdettua kukkakaalia ja saksanpähkinää
- noin 660 gr kukkakaalia (minulla oli jonkun verran enemmän)
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1 suuri lehtisellerin varsi
- 5 rkl saksanpähkinöitä (tai hasselpähkinöitä,kuten alkuperäisessä ohjeessa)
- 1/3 kupillista litteälehtistä persiljaa
- puolikkaan granaattiomenan siemenet
- 1/4 tl kanelia (reilusti laitettuna)
- 1/4 tl maustepippuria
- 1 rkl omenasiiderietikkaa (kirjan ohjeessa oli sherryetikkaa...)
- 1½ tl vaahterasiirappia
- suolaa ja mustapippuria
Lämmintä uuni 220 C-asteeseen.Jaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi,aseta kulhoon ja lisää joukkoon 3 rkl oliiviöljyä,jonkun verran suolaa sekä mustapippuria. Asettele kukkakaalin kukinnot leivinpaperin päälle ja paahda kukkakaalia uunin ylimmällä tasolla noin 25-35 minuuttia tai kunnes kukkakaalin kukinnot ovat saaneet väriä.Laita paahtuneet kukkakaalit kulhoon ja ja laske uunin lämpötilaa 170 C-asteeseen. Levittele saksanpähkinät leivinpaperille ja paahda niitä kunnes ne alkavat saada väriä (ohjeen mukaan hasselpähkinöitä paahdetaan 17 minuuttia mutta saksanpähkinät paahtuvat paljon nopeammin).Anna pähkinöiden hieman jäähtyä ja murskaa niitä jonkun verran. Lisää ne kukkakaalin joukkoon.Leikkaa sellerinvarsi kahtia ja noin puolen puolen sentin ja sentin kokoisiksi palasiksi ja lisää joukkoon.Lisää jäljelle jäänyt öljy,granaattiomenan siemenet,kaneli,maustepippuri,etikka ja vaahterasiirappi .Sekoittele ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Voi että tämä oli hyvää! Ensin mietin että miten raaka selleri sopii kukkakaalin seuraksi mutta se antoi tälle annokselle kivasti suuntuntumaa.
Granaattiomenia kypsymässä kodin lähellä
Näyttää todella herkulliselle :)
VastaaPoistaKukkakali; n niin hyvää ja tässä ohjeessa se oli nami nami:-)
PoistaOnpas herkkullisen näköinen annos ! Meilläkin on ruvettu syömään yhä enemmän kasvisruokaa, joten tätä voisi testata. Tosin meillä on useampikin kukkakaalia vierastava syöjä, mutta jos paahdettuna kelpaisi paremmin.
VastaaPoistaKasvisruuista saa hyvillä ohjeila tosi hyvää:-) toivottavasti uunipaahdettu kukkakaali maistuu myös sitä kammoaville.
PoistaTätähän on pakko tehdä, kun just toissa päivänä syötiin Savoyssa mitä parhaita grillattua kukkakaalia, niin nyt kun näin tämän, niin heti herahti vesi kielelle.
VastaaPoistaJännä tuo maustepippuri näissä, kun miellän sen hassusti jotenkin muka niin suomalaiseksi mausteeksi. Ilmeisesti se on suosittu mauste myös teillä sielläpäin?
Kokeile ihmeessä'tässä oli maut niin kohdallaan:-) kukkakaali grillattuna/paahdettuna on mahtavan hyvää! Maustepipuria olen kyllä joissain ohjeissa tavannut täälä mutta ei se mielestäni ihan kauhean yleinen mauste ole täälläpäin
PoistaTäytynee minunkin laittaa tuo Ottolenghin kirja toivelistalle, niin paljon kehuja on saanut.
VastaaPoistaSuosittelen ehdottomasti;kirja täynnä mahtavia ohjeita:-)
PoistaKirja taitaa tosiaankin olla hankkimisen arvoinen. Vähän kävin Amazonista kurkkimasta kansien väliin ja jo pelkät kuvat ovat mahtavia!
VastaaPoistaOuti,suosittelen.Tätä kirjaa tulen kyllä käyttämään paljonkin:-)
PoistaVaikuttaa ihanalta! Arvaa kävinkö tykkäämässä Fb-sivusta? Ohjeesihan löytyi myös sieltä ja hih, olit He ;)
VastaaPoistaOli tosi hyvää:-) pyysin korjaamaan itseni naispuoliseksi mutta taidan edelleenkin olla "he" siellä.....
Poistaolen kuullut niin paljon ylistystä tuosta kirjasta että hankittava se on! ja sanat eivät riitä kertomaan siitä kateudesta mitä tuo kuva oman kodin lähellä kypsyvistä granaattiomenoista saikaan aikaan :-)
VastaaPoistaEi ole kirjaa turhaan ylistetty...ja olispa tuo granaattiomenapuu minun...no yksi hedelmä onkin kätevästi aidan ulkopuolella joten sen voisi poimia sieltä.....
PoistaIhanan näköistä. Mukavaa perjantaita!
VastaaPoistaKiitos,olikin hyvää:-) och tack det samma:-)
PoistaHerkullisen näköistä. Pitää testata nyt kun kukkakaalikausi on parhaimmillaan!
VastaaPoistaKiitos,oli mahtavan herkullista:-) tääläpäin kukkakaalin paras aika on keväällä ja oma kukkakaalini oli hieman nahistunut mutta lopputulos oli hurjan hyvä:-)
PoistaMahtavan näköinen kukkakaaliruoka – tuoksuu täällä asti :)
VastaaPoistaTuo keittokirja kiinnostaa, joten se on minullakin kirjatoiveena. Minäkin kävin kurkistelemassa siellä fb-sivulla ;)
Tässä olivat maut kyllä niin yhteensopivat:-) hih ,älä usko kun minua siellä väitetäään mieheksi;D
PoistaHyvältä näyttää minukin mielestäni. Granaattiomenat ovat täällä harmittavan usein huonon näköisiä, tykkäisin niistä kovasti.
VastaaPoistaOl,i kyllä tosi hyvää:-) toivottavasti välillä löytyy hyviäkin granaattiomenia.Itse asiassa ne rumemmat ovat yleensä makeampia........
VastaaPoistaTäytyypä kokeilla, varsinkin kun se Ottolenghin bataattisalaatti oli niin mahtavan hyvää.
VastaaPoistaSekin on ihan mahtava salaatti niinkuin tämäkin:)
PoistaJoko olet löytänyt myös Guardianin nettisivut? Ottolenghi kirjoittaa sinnekin. Ihania ohjeita myös siellä.
VastaaPoistaTuossa postauksessani on linkki siihen ja olen aiemmin jotain postannut niiden reseptien pohjalta tekemäsäni annoksesta,en vaan muista mikä se oli,eli tutut sivut jo muutaman vuoden takaa;D
PoistaOma granaattiomenapuu olisi ihana, tai riittäisi jos jossain lähellä edes kasvaisi sellainen ;)
VastaaPoistaOlishan se kiva:-)
VastaaPoistaVoi mitkä jätskit tuossa edellisessä :) ja tämä on ihan herkkuohje, Ukko tykkäisi, minun pitää korvata pähkinät vaan jollain itseäni varten...mukavaa sunnuntaipäivää.
VastaaPoistaTäällä on tosiaankin herkullisia jäätelöpaikkoja:-) Ja kiva kun tykkäsitte.Jos voit syödä siemeniä niin niillä varmaan voisi korvata pähkinät,vaikkapa auringonkukan-tai kurpitsansiemenilä?
PoistaEilen illalla sitten tein tätä. Oli ihan tajuttoman hyvää!
VastaaPoistaIhan samaa mieltä:)
PoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista