Nyt Suomessa ollessani sain lahjaksi Lisa Lemken Syödään porukalla-kirjan,tervetuloa kesäpöytään,josta löytyi tämä kiva ohje porkkanoille.Tämän porkkanasalaatin maku tuli ruskistetusta voista, ja ruskistetun voin pähkinäinen maku yhdessä hasselpähkinöiden ja tillin kanssa teki salaatista tosi hyvän:)
Todella helppotekoinen salaatti ja vain 4 ainesta! Tai oikeastaan 5 ,sillä tähän tuli myös suolaa...
Porkkanasalaattia hasselpähkinöillä,tillillä ja ruskistetulla voilla
- 50 gr hasselpähkinöitä
- 400 gr porkkanoita
- 50 gr voita
- 1 dl silputtua tilliä
- sormisuolaa
Paahda hasselpähkinöitä kuivassa paistinpannussa,anna jäähtyä ja rouhi pähkinät karkeaksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi;mieluiten vaikka tuollaisella kuorijalla mikä näkyy kuvassa. Sulata voi kattilassa keskilämmöllä anna sen kuumentua,kunnes se on kullanruskeaa ja alkaa tuoksua hieman pähkinäiseltä. Anna voin hetken jäähtyä ja kaada voi tiheäsilmäisen siivilän läpi,jotta saat poistettua pohjalle kertyneen pohjasakan. Valuta lämmin,ruskistettu voi porkkanoiden päälle ja ripottele pinnalle hasselpähkinöitä,tilliä ja sormisuolaa.
Kirjasta löytyy monia muitakin kivoja ohjeita kesäpöytään ja myös sellaisia ohjeita,joita voi tehdä ympäri vuoden.Ihastuin heti kirjan ulkonäköön,sillä kirja on täynnä hyviä ja houkuttelevan näköisiä kuvia ja merkitsinkin joitakin ohjeita,joita haluaisin tehdä kuten ihanalta kuulostavan pannacottapiirakan,parsapiirakan nokkosricotalla,uunissa paistetut hedelmät kookoksen ja dulce de lechen kanssa.Suurin osa kirjan ohjeista onkin kasvissyöjälle sopivia mutta lihansyöjillekin löytyy jotain.Ohjeiden lisksi Lisa myös jakelee hyviä vinkkejä siitä,miten porukalla syöminen ja kekkerien järjestely sujuu parhaiten.Lisa Lemke on Ruotsin tunnetuimpia ruokakirjoittamisen ammattilaisia.
Leena Lumella on ihana postaus tästä kirjasta täällä
Leena Lumella on ihana postaus tästä kirjasta täällä
Näyttää herkulliselta ja myös minulle, joka en vain ole porkkanan ystävä. Sitä oli PAKKO syödä lapsena ja kai se sitten johtuu siitä. Mutta näin tarjottuna houkuttaa.
VastaaPoistaNuo kulhot...nyt minullakin käytössä ja näkyvillä;)
Porkkanahan on ihanaa,yritäpä päästä pois siitä porkkanainhosta.Minäkin pääsin eroon naurisinhostani;D
PoistaJa sinullahan on tuollainen kulho myös ,ihan unohdin;D
Nam, voi olla hyvää!
VastaaPoistaIsraelissa söin kibbutzilla usein sellaista porkkanaraastetta, joka oli hurjan mehukasta. Olen yrittänyt saada samanlaista aikaan nyt jälkikäteen appelsiinimehulla jne. Mutta sitä aitoa ei koskaan ole tullut. Mitähän siinä oikein oli? Liekkö sulle tuttu?
Oli aika kiva salaatti!Mitäköhän siinä kibbutsisi porkkanaraasteessa oikein olikaan ,en osaa sanoa...
PoistaTädilläni oli tapana pakastaa oikein hienoksi raastettu porkkanaraaste. Kun se suli, se oli todella mehukasta ja herkullista!
PoistaTerv. Suometar
Pitääkin kokeilla!
PoistaTykkään porkkanoista, mulla on niitä aina kotona. Mielenkiintoinen ja yksikertainen salaatti. Heitetään korvantaakse ja kokeillaan...
VastaaPoistaKanapeet:minäkin tykkään porkkanasta ja syön niitä usein :) Tämä oli tosiaankin kivasti helppotekoinen ohje:)
PoistaJuuri tuollainen kiva ohje, jossa raaka-aine pääsee kunniaan. Itse kyllä pidän porkkanoista millä tahansa tavalla valmistettuna. Ruskitettu voi tuntuu nyt olevan kova hitti joka paikassa :)
VastaaPoistaTosi kiva ohje olikin ja helppo:) Porkkanat maistuvat minullekin sellaisenaan tai sitten salaateissa yleensä.Ruskistettu voi antaa kivasti sellaista pähkinäistä makua:)
PoistaNom nom nom!!
VastaaPoistaKrisu;D
PoistaKatse kiinnittyi heti tuohon upeaan kulhoon! harvoin huomaan astian ennen ruokaa, mutta nyt on niin hieno astia että ihastuin heti :)
VastaaPoistaTuo kulho on Jerusalemin armeninialaisten käsintehtyä keramiikkaa,jota tehdään Jerusalemin vanhassa kaupungissa.Pidän noista tosi paljon,ovat nättejä:)
Poistamyös minä olen kaiholla ihaillut noita sun astioitas :-)
PoistaYksinkertaisesti hyvää :) Tällaiset simppelit salaatit ovat usein parhaita. Pian täälläkin porkkana on taas sesongissa!
VastaaPoistaAnni Minerva
Simppelit salaatit ovatkin usein parasta.Ja ihan hyvin voisi tuon voin korvata myös öljyllä niin se on sitten vegaaninen.:)
PoistaPoikani on toivonut porkkanasalaattia ruokapöytään. Olipa kiva, kun sinulta tuli uusi herkullinen ohje :)
VastaaPoistaKIva jos löytyi sopiva ohje:) Tuossa kirjassa on muutenkin kivoja ohjeita:)
Poista