perjantai 30. elokuuta 2013

Kuva viikonlopulle-pitaleivän tekijä

Tässä ihan lähelläni on leipomo,josta en oikeastaan koskaan osta mitään,paitsi ehkä joskus kun on   vieraita. Tänään aamulla huomasin leipomon laajentuneen ja pitojen  valmistusta pystyi seuraamaan kadun puolelta.Kuvassa näyttää siltä kuin mies valmistelisi noita pitoja hyvin hitaasti ja hartaasti,mutta itse asiassa hän teki niitä ennätysnopeaa vauhtia ja onnistuin vain nappaamaan kuvan sellaisesta hetkestä.Leipomossa tehdään ihan koneellakin valmistettuja pitaleipiä,mutta eniten menekkiä on käsintehdyillä,paksuhkoilla pitaleivillä,jotka melkein aina ovat vielä lämpimiä ostettaessa.
Vain perjantai-aamuisin leipomossa myydään myös etualalla näkyviä uppopaistettuja,täytettyjä filotaikinapiirakoita,pasteles.(step-by step-ohje löytyy täältä)

18 kommenttia:

 1. Such nice photos! Shabbat shalom.

  VastaaPoista
 2. Ihanat leipomotunnelmat, voi kun saisi hiukkasen maistella :)

  VastaaPoista
 3. Tuolta filopiirakoiden linkista loytyi kaikkea muutakin kivaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu,seurasin tuota Burekaboyn blogia joskus kauan sitten ja harmi ,kun se ei jatkunut mutta onneksi ne ohjeet ovat vieläkin siellä tallessa:)

   Poista
 4. Hieno tunnelmakuva tuo ensimmäinen!

  VastaaPoista
 5. Nyt iski kyllä leipomokateus. Tahtoo kanssa tuollaisen pitaleipomon kotinurkille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ankerias,kieltämättä mukavaa kun on tuollainen paikka kotinurkilla;D

   Poista
 6. Kyllä se vaan tuore pitakin on joskus poikaa! Tänä aamuna sainkin kunnon kotiaamiaisen äiskän valmistamana <3 Ah, osas olla ruisleipä hyvää ! :) Ikävä tuli jo nyt, oli super kesä, ja oli superia tutustua sinuun. Olet mahtava nainen ! PS. Sait mut uudelleen miettimään 'Kello viiden kahvin' jatkamista, ja tod. näköisesti nostan blogin kuolleista kunhan palaan Britteihin. Palaillaan asiaan ja halataan kun tavataan !

  Kaikkea hyvää elämääsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria ihanainen,kiva kuulla että pääsit hyvin kotiin ja voin kuvitella että ruisleipä maistui:-)kiitos,sinäkin olet sellainen mahtava ihanan positiivinen persoonallisuus,jota ei helpolla unohda,oli tosi kivaa tutustua ja jäänkin kaipailemaan meidän jutusteluita Sugarissa:-) ja oliskin kiva josnostat klo 5 kahvin kuolleista:-) Iso hali:-)

   Poista
 7. Hei! Vähän blogin aiheen ulkopuolinen kysymys, mutta olen matkustamassa Tel Aviviin 2.9-7.9.... Moni ystävä täällä Suomessa kehoitti perumaan matkan turvallisuussyistä....en edes ajatellut matkan peruuttamista. Olisiko sinulla tähän joku mielipide?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonymi,en näe mitään syytä peruuttaa tuota lentoa sillä se,että tain tapahtuisi on aika epätodennäköistä joten tervetuloa vaan tänne:-)

   Poista
 8. Kiitos, Sitä minäkin :))
  Odotamme Tel Avivin reissua kovasti!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...