lauantai 10. elokuuta 2013

Porkkanasalaattia hasselpähkinöillä ,tillillä ja ruskistetulla voilla

Nyt Suomessa ollessani sain lahjaksi Lisa Lemken  Syödään porukalla-kirjan,tervetuloa kesäpöytään,josta löytyi tämä kiva ohje porkkanoille.Tämän porkkanasalaatin maku tuli ruskistetusta voista, ja ruskistetun voin pähkinäinen maku yhdessä hasselpähkinöiden ja tillin kanssa teki salaatista tosi hyvän:)  
Todella helppotekoinen salaatti ja vain 4 ainesta! Tai oikeastaan 5 ,sillä tähän tuli myös suolaa...

Porkkanasalaattia hasselpähkinöillä,tillillä ja ruskistetulla voilla
  • 50 gr hasselpähkinöitä
  • 400 gr porkkanoita
  • 50 gr voita
  • 1 dl silputtua tilliä 
  • sormisuolaa


Paahda hasselpähkinöitä kuivassa paistinpannussa,anna jäähtyä ja rouhi pähkinät karkeaksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi;mieluiten  vaikka tuollaisella kuorijalla mikä näkyy kuvassa. Sulata voi kattilassa keskilämmöllä anna sen kuumentua,kunnes se on kullanruskeaa ja alkaa tuoksua hieman pähkinäiseltä. Anna voin hetken jäähtyä ja kaada voi tiheäsilmäisen siivilän läpi,jotta saat poistettua  pohjalle kertyneen pohjasakan.  Valuta lämmin,ruskistettu voi porkkanoiden päälle ja ripottele pinnalle hasselpähkinöitä,tilliä ja sormisuolaa.
Kirjasta löytyy monia muitakin kivoja ohjeita kesäpöytään ja myös sellaisia ohjeita,joita voi tehdä ympäri vuoden.Ihastuin heti kirjan ulkonäköön,sillä kirja on täynnä hyviä ja houkuttelevan näköisiä kuvia ja merkitsinkin joitakin ohjeita,joita haluaisin tehdä kuten ihanalta kuulostavan pannacottapiirakan,parsapiirakan nokkosricotalla,uunissa paistetut hedelmät kookoksen ja dulce de lechen kanssa.Suurin osa kirjan ohjeista onkin kasvissyöjälle sopivia mutta lihansyöjillekin löytyy jotain.Ohjeiden lisksi Lisa myös jakelee hyviä vinkkejä siitä,miten porukalla syöminen ja kekkerien järjestely  sujuu parhaiten.Lisa Lemke on Ruotsin tunnetuimpia ruokakirjoittamisen ammattilaisia.
Leena Lumella on ihana postaus tästä kirjasta täällä

19 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta ja myös minulle, joka en vain ole porkkanan ystävä. Sitä oli PAKKO syödä lapsena ja kai se sitten johtuu siitä. Mutta näin tarjottuna houkuttaa.

    Nuo kulhot...nyt minullakin käytössä ja näkyvillä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanahan on ihanaa,yritäpä päästä pois siitä porkkanainhosta.Minäkin pääsin eroon naurisinhostani;D
      Ja sinullahan on tuollainen kulho myös ,ihan unohdin;D

      Poista
  2. Nam, voi olla hyvää!

    Israelissa söin kibbutzilla usein sellaista porkkanaraastetta, joka oli hurjan mehukasta. Olen yrittänyt saada samanlaista aikaan nyt jälkikäteen appelsiinimehulla jne. Mutta sitä aitoa ei koskaan ole tullut. Mitähän siinä oikein oli? Liekkö sulle tuttu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli aika kiva salaatti!Mitäköhän siinä kibbutsisi porkkanaraasteessa oikein olikaan ,en osaa sanoa...

      Poista
    2. Tädilläni oli tapana pakastaa oikein hienoksi raastettu porkkanaraaste. Kun se suli, se oli todella mehukasta ja herkullista!
      Terv. Suometar

      Poista
  3. Tykkään porkkanoista, mulla on niitä aina kotona. Mielenkiintoinen ja yksikertainen salaatti. Heitetään korvantaakse ja kokeillaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanapeet:minäkin tykkään porkkanasta ja syön niitä usein :) Tämä oli tosiaankin kivasti helppotekoinen ohje:)

      Poista
  4. Juuri tuollainen kiva ohje, jossa raaka-aine pääsee kunniaan. Itse kyllä pidän porkkanoista millä tahansa tavalla valmistettuna. Ruskitettu voi tuntuu nyt olevan kova hitti joka paikassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva ohje olikin ja helppo:) Porkkanat maistuvat minullekin sellaisenaan tai sitten salaateissa yleensä.Ruskistettu voi antaa kivasti sellaista pähkinäistä makua:)

      Poista
  5. Katse kiinnittyi heti tuohon upeaan kulhoon! harvoin huomaan astian ennen ruokaa, mutta nyt on niin hieno astia että ihastuin heti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kulho on Jerusalemin armeninialaisten käsintehtyä keramiikkaa,jota tehdään Jerusalemin vanhassa kaupungissa.Pidän noista tosi paljon,ovat nättejä:)

      Poista
    2. myös minä olen kaiholla ihaillut noita sun astioitas :-)

      Poista
  6. Yksinkertaisesti hyvää :) Tällaiset simppelit salaatit ovat usein parhaita. Pian täälläkin porkkana on taas sesongissa!

    Anni Minerva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simppelit salaatit ovatkin usein parasta.Ja ihan hyvin voisi tuon voin korvata myös öljyllä niin se on sitten vegaaninen.:)

      Poista
  7. Poikani on toivonut porkkanasalaattia ruokapöytään. Olipa kiva, kun sinulta tuli uusi herkullinen ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIva jos löytyi sopiva ohje:) Tuossa kirjassa on muutenkin kivoja ohjeita:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...