Yksi suosikkitofuruuistani on ns. tofu finger,jonka teen päällystämällä tofupalat maustetulla riisijauholla ja paistamalla ne rapeaksi paistinpannussa.Paistamisen sijaan tofupalat voi tehdä myös uunissa.Tämä on sellainen tofuruoka jota olen tehnyt myös muualla kuin kotona ja siitä ovat aina tykänneet myös sellaiset jotka muuten karsastavat tofua.
Käytin tähän 2 luomutofupakkausta eli yhteensä 600 grammaa tofua
Rapeat ja maustetut tofupalat uunissa
- 500-600 grammaa kiinteää tofua
- 2½ rkl oliiviöljyä
- 1 rkl soijakastiketta (käytin Tamaria)
- 1½ dl riisijauhoa
- mausteita maun mukaan (käytin suuresti rakastamaani berbere-maustesekoitusta)
- suolaa
Kuumenna uunin grillavastusta 225 C- asteeseen.Tofu leikataan palasiksi.1½ rkl öljystä ja soijakastike sekoitetaan ja sitä sivellään tofupalojen pinnoille. Riisijauho sekä mausteet laitetaan kestävään muovipussiin ja sekoitetaan hyvin.Tofupalasia laitetaan pussiin muutama kerrallaan ja pussia ravistellaan kunnes riisijauho peittää tofupalaset kunnolla. Öljyä sivellään leivinpaperin päälle ja tofupalat asetellaan leivinpaperin päälle..Tofupalat öljytään kevyesti myös päältä. Tofua paistetaan 10 minuuttia grillivastuksen alla minkä jälkeen palat käännetään ja niitä grillataan toiseltakin puolelta jonkun aikaa.Pinnan tulee olla rapeaa mutta tofua ei saa kypsentää liikaa;muuten rakenteesta tulee liian kuivaa. Syödään sellaisenaan tai vaikka aasialaistyyppisen dippikastikkeen kanssa. Paistetut tofupalat ovat edelleekin paremmat mutta uunissa tehty versio on hyvä vaihtoehto.
Taas jotain ei ennenkuulumatonta mutta ennenkokematonta ;) siis listalle menee, tofu ei tosiaan kuulu suurimpiin suosikkeihini, mutta tämä vaikuttaa hyvältä.
VastaaPoistaMonet ovat ennakkoluuloisia tofun suhten mutta näin tehtynä tofu saa puolelleen vastustajatkin,etenkin jos noita palasia paistetaan rapeaksi öljyssä:-)
PoistaKiitos tofuvinkistä! Raaka-aine kiehtoo kovasti, mutta kovin usein en ole vielä rohjennut kokata siitä mitään. :)
VastaaPoistaMaija:-) tämä on sen verran hyvää että varmaan yllätyt positiivisesti jos teet tätä
PoistaTässäpä mukava vaihtoehto tofun valmistamiseen. :) Olen niin tottunut tofunpurija, että minulle maistuu maustamatonkin ihan sellaisenaan, vaikka monet eivät pidä ollenkaan.
VastaaPoistaTämä on yksi lemppari tofuruuistani.maustamaton ei kyllä mulle maustu vaikka tofua usein teenkin.
PoistaOnpa hieno idea, kiitos! Minä tykkään tofusta ihan sellaisenaan leivän päällä, mutta perheelle en ole osannut tehdä tofusta mitään heille kelpaavaa. Näitä täytyy kokeilla!
VastaaPoistaOle hyvä vaan:) Tofu on kyllä hyvää monella eri tavalla.Toivottavasti muukin perhe tykästyy jos teet näitä...
PoistaTämähän vois toimia grillattunakin näin kesällä!
VastaaPoistaTotta,kunhan vaan ei noita palasia grillaa liian kauan etteivät ehdi kuivua.Vaativat tosi lyhyen grillausajan.
PoistaKiitos vinkista. edelleen on minulla tarkistamatta, etta saako taalta meilta tofua. Pitaisi kylla saada.
VastaaPoistaToivottavasti löytyy tofua teiltäpäin;nämä ovat minulle herkkua jonkun hyvän kastikkeen kanssa:)
PoistaNo aivan uusi tuttavuus. Kunhan perhe karkaa matkoihinsa, niin testaan =)
VastaaPoistaTestaa ihmeessä Birgitta:-) nämä ovat hyviä:-)
Poistano niin vain löytyi taas korjattavaa ruokarepertuaarissa: minähän en ole koskaan käyttänyt riisijauhoa! Asia siis menee korjattavien listalle :-) Kiitos ihanan näköisestä (ja kuuloisesta) ohjeesta!
VastaaPoistaRiisijauho on kivasti monipuolinen:sopii leivontaan ja tässä panerointiin joten voinkin suositella sitä:-)
Poista