lauantai 13. heinäkuuta 2013

Uunipaahdettua kukkakaalia tahinilla ja taatelilla

Tämäkin ohje on Orlyn ihanasta keittokirjasta.Tätä oli tarjolla kirjanjulkistamistilaisuudessa ja kukkakaali hupeni siellä hyvin nopeasti sillä se oli tosi hyvää kaikkien mielestä:) Kukkakaalia paahdetaan ja päälle kaadetaan tahinikastiketta sekä taatelisiirappia;ihana ja täällä hyvin suosittu makuyhdistelmä.Jos ei löydy valmista taatelisiirappia sitä voi tehdä itse.

Paahdettua kukkakaalia tahinilla ja taatelisiirapilla
  • 1 kukkakaali
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • sitruunamehua
  • 3 rkl  tahini seesamitahnaa
  • 3 rkl taatelisiirappia
  • persiljasilppua
  • granaattiomenan siemeniä tai kuivattuja karpaloita
  • paahdettuja pinjansiemeniä
Esilämmitä uuni 200 C-asteeseen. Jaa kukkakaali kukintoihin ja sekoita kukintojen joukkoon oliiviöljyä ja suolaa.Paahda kukkakaalia  noin 15-20 minuuttia tai kunnes kukkakaali on saanut väriä . Ota astia uunista ja anna kukkakaalin jäähtyä hetken.Ripottele päälle tahinia (ei vedellä sekoitettua) ,sitruunamehua ja taatelisiirappia.Koristele granaattiomenan siemenillä tai kuivatuilla karpaloilla ja paahdetuilla pinjansiemenilllä (minulla ei ollut kumpaakaan...)

P.S.tämän ohjeen ehdin tehdä ennen Suomeen tuloani.Täällä en olekaan oikein päässyt kokkaamaan,,,,,

18 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä ihanalle ja ohje makoisalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nelli:) tämä on tosi hyvä kombo:)

      Poista
  2. kukkakaali (ja siihen kohdistuneet antipatiani) ovat myös meidän tämän viikon soppasunnuntain tähtenä. Vinkit tuon kummajaisen hyödyntämisestä vastaisuudessakin ovat todella tervetulleita - etenkin tällaiset juustottomat :-) kiitos siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkakaalista eivät kaikki pidä mutta hyvä että olet lähtenyt tykkäämisen suuntaan;D

      Poista
  3. Jännä ohje. Itse en millään hoksaisi yhdistää kukkakaaliin taatelia ja tahinia. Kukkakaali kyllä maistuu minulle ja koko porukalleni mainiosti, mutta yleensä tulee käytettyä salaatissa tai sitten pikku välipalana ihan sellaisenaan rouskutettua. Ja tietenkin siihen "suosikkiruokaasi" kesäkeitoon laitettuna ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula,tykkään tosi paljon kukkakaalista ja näin tarjottuna tämä oli hurjan hyvää:) Hih,no edelleenkin se kesäkeitto on suosikki inhokkikeittoni;D

      Poista
  4. Ihana Välimerellinen ohje. Tulee varmasti testattua :)

    VastaaPoista
  5. Oi, tämä pitää pistää korvan taakse, kuulostaa niin herkulliselle :) En ole kyllä koskaan syönyt mitään vastaavaa, mutta voin kuvitella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi,kannattaa kokeilla sillä tämä on tosi hyvää:)

      Poista
  6. Kiitos ihanan kuuloisesta ohjeesta, laitan ehdottomasti talteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan ja kerro sitten mitä tykkäsit:)

      Poista
  7. Tässä on niin ohje minun makuuni :) ihanaa kukkakaalia :) nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarppu:) kukkakaali on kyllä mahtavan hyvää:)

      Poista
  8. Hieno resepti! Pitää laittaa muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tulikin yksi uusimmista suosikkiruuistani....

      Poista
  9. Taas niin herkullinen ohje, johon tulee tahinia! Tässähän täytyy alkaa tehdä listaa kaikista ihanista resepteistä ja suunnitelmaa kalenteriin, että saa kaiken tehtyä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps,tahini on kyllä niin mahtava aines niin monenlaiseen herkkuun:) Aina tulee joku uusi käyttötarkoitus sille:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...