keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Hurrrjan hyvää uunipaahdettua kukkakaalia tahinilla ja chilillä ja Disco soup-tapahtuma

Olen täällä blogissa aiemminkin laittanut kukkakaaliohjetta tahinilla,mutta viimeksi tahini lisättiin valmiin kukkakaalin päälle,mutta nyt paahdoin kukkakaalin yhdessä tahinin kanssa, ja oi oi miten hyvää tästä tuli! 

Uunipaahdettua kukkaalia tahinilla ja chilillä
  • 1 kukkakaali
  • 2 rkl tahinia
  • 1 rkl soijakastiketta (tamaria)
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • chilijauhetta tai hiutaleita
  • suolaa
Erottele kukkaalin isot kukinnot toisistaan ja kiehauta ne joitakin minuutteja ,kunnes kukkakaali on  "al dente". Laita kukkakaali kulhoon ja kaada päälle tahini,soijakastike ja öljyt.Asettele kukkakaalikukinnot uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle chiliä ja hieman suolaa. Paahda kukkakaalia 200 C-asteessa 20-30 minuuttia,kunnes kukkakaalikukintojen pinnat ovat saaneet väriä.Tarjoa lämpimänä.
Namskis!
Tel Avivin satama-alueella vietettin viime viikon keskiviikko-iltana Disco soup-tapahtumaa,ja kävinkin siellä ystävän kanssa. Disco soup-(Schnippel Disco)tapahtumaa vietettin ensimmäistä kertaa Saksassa;Slow food-liikkeen nuoriso-osaston järjestämänä,ja sen jälkeen samanlaista tapahtumaa onkin vietetty eri puolilla maailmaa.Täällä sitä vietettiin nyt ensimmäistä kertaa ja toivottavasti jatkossakin. Disco-soup tapahtumassa ihmiset kokoontuvat ja valmistavat ruokaa eri paikoista (tukkutoreilta,kaupoista,ym) kerätyistä vihanneksista ja muista jo hävikkiin tarkoitetuista elintarvikkeista,aina musiikin tahdissa,ja valmistettua ruokaa jaetaan sitten kaikille. Sataman Disco soup-tapahtumassa oli myös ammattikokkeja salaatteja leikkaamassa.
Jokaisessa pöydässä valmistettiin hieman erilaisia salaatteja. Ihmisiä tuolla oli hurjan paljon ja musiikki (siellä oli tiskijukka) pauhasi liiankin kovaa.On hyvä jos tällainen tapahtuma saa ihmiset tajuamaan,että myös jo hieman nuutuneet vihannekset ja muut ainekset kelpaavat ruoanlaittoon.Täällä,kuten monessa muussakin maassa ,heitetään aivan paljon ruokaa roskiin. Suurin osa tuolla olleista vihanneksista oli saatu tukkutorilta.Ne olisivat muuten menneet roskiin....
Parsakaali on ihan hyvää vaikka kukinnot ovatkin jo kellastuneet
Väsähtäneet appelsiinit ja passionhedelmät kelpaavat hyvin mehuksi
Mehutiskille olikin jonoa...
Joka pöydässä oli monen monta leipää,jotka olivat kuivuneet kivikoviksi.Mutta kun niistä leikattin palasia,jotka kostutettin jo viimeisen päiväyksen yli menneellä oliiiviöljyllä,kelpasivat ne hyvin panzanella-tyyliseen salaattiin. 
Poislähtiessämme huomasimme,että viimeisessä pöydässä olisi ollut  tarjolla paahdetuista paprikoista ja juustosta tehtyjä rullia,,mutta jono oli aivan liian pitkä.......

32 kommenttia:

  1. Oi oi kun näyttää hyvältä tuo kukkakaali!

    VastaaPoista
  2. Pitäisi saada tämä paahdettu kukkakaalikin joskus kokeiltua. Kuulostaa niin hyvältä. Mutta taas hätäpäissäni ennen reissuulähtöä, kun piti saada kukkakaali jääkaapista käytettyä, turvauduin vanhaan tuttuun tapaan. Noh, ehkä ensi kerralla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula,suosittelen kyllä seuraavan kerran kokeilemaan;paahdettu kukkakaali on niin hyvää ja tuosta tahinista tuli ihana kuorrute sille ,mausteineen:)

      Poista
  3. Hieno ja tärkeä tuo tapahtuma! Muistan hyvin kuinka paljon Israelissa silloin aikanaan heitettiin ruokaa roskiin. Mutta sama on täälläkin. Olikohan se nyt 50kg ihan syötävää ruokaa menee vuodessa roskiin jokaisella norjalaisella... Olen oppinut ainakin sen, että nahistuneet vihannekset piristyvät päästessään kylmään veteen lillumaan. Ja päiväykset eivät aina tarkoita roskiinheittämispäivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula,todellakin tärkeä! Muistat kai miten täkäläiset täyttävät supermarketin vaunut ihan ääriään myöten ja sitten menee paljon ruokaa hukkaan.Tämä tapahtuma toivottavasti saa joissan aikaiseksi muutoksia ja muutenkin on paljon kirjoitettu aiheesta lehdissä. Totta,hävikkituotteet ovat ihan hyviä käytettäviä vielä pitkään:)

      Poista
  4. Så gott det låter och vilket trevligt event!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Jättegott med tahini.Och ett viktigt event;för många slänger mat bort fast det fortfarande går att användas.

      Poista
  5. Näyttää tosi herkulta ja tiedän että myös maistuu, sillä kukkakaali paranee paahtaessa! Hienoa että tuollaisia (Disco-soup) tapahtumia järjestetään, sillä totta - liian paljon heitetään hyvää ja syömäkuntoista ruokaa roskiin, jota ei saisi koskaan tapahtua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta,paahdettu kukkakaali on todellakin hyvää,ja eri variaatioilla kokeiltuna aina hyvää:) Todellakin hyödyllinen tapahtuma tuo DiscoSoup -tapahtuma,ja toivottavasti mahdollisimman moni ei tullut vain ilmaisen ruuan vaan uusien ideoiden tähden. Aivan liian paljon ruokaa joutuukin helposti roskiin. Onko sinulle tuttu Hävikistä Herkuksi-sivusto?

      Poista
    2. Juu, kyllä Facebook Hävikistä Herkuksi sivustosta tykätty.:)

      Poista
  6. Omnom tuota kukkakaalia on ihan pakko tehdä! Näyttää herkulliselle :) Ja kiva kokeilla jotain uutta, mihin voi käyttää tahinia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi,tahini on kyllä mahtava raaka-aine,sopii hyvin niin moneen,kuten nyt tähänkin:)

      Poista
  7. Mahtavaa, kun sulta löytyy näitä vinkkejä mihin kaikkeen tahinia voi käyttää. Mä en ole vielä oppinut omassa keittiössä laittamaan sitä oikein muuhun, kuin hummukseen ja baba ghanoushiin. Seikkailin täällä sun blogissa ja huomasin monen monta ohjetta, jossa olet monipuolisesti käyttänyt tahinia. Pitääkin kokeilla näistä jotain, kun kaapiin on jäänyt puoliksi täysi purnukka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia,täällä kun tahinia on niin joka paikassa niin sitä tulee sitten käytettyäkin vähän monipuolisemmin ,ja kiva jos ohjeista on muillekin iloa:) Tahini on todellakin monipuolinen aines:)

      Poista
  8. Sinulla on kyllä parhaat kukkakaalireseptit :) miten hauskalta tuo Disco soup-tapahtuma kuulostaakaan, Suomeenkin pitäisi saada sellainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:kiitos kehuista:;) Kukkakaali kuuluu suosikkeihini ja kun sitä ei oikein kesällä täällä saa niin käytän sitä ahkerasti tähän aikaan vuodesta ja kylmänä kautena. Disco Soup oli mahtava tapahtuma;musiikki vain olisi voinut olla pienemmällä,mutten kehdannut valittaa tiskijukalle;D

      Poista
  9. Asiaa...!!! hienosti järkätty juttu !!!! Mutta saiko siellä tanssia,,,nimimerkillä "vanha" discohai ;) ja kukkakaali,njammm...leppoisia pääsiäispäiviä sinne Jael !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli,juu hienosti järjätty juttu ja kiva jos on toistekin:) Menimme aikaisin pois mutta luulen,että siellä sitten tanssittiin aamuun saakka,olihan siellä tiskijukkakin;D Kiitos,ihanaa pääisiäisen aikaa sinulle!

      Poista
  10. Oijoi, tuollaiseen tapahtumaan haluaisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmi-Maaria: ehkä teilläkin päin on niitä kun Saksasta ovat kotoisinkin nämä schnippel discot;D

      Poista
  11. Aivan loistava tapahtuma! tuollaisia Suomeenkin lisää. Olen itsekin tehnyt jotain tahinilla kuorrutettuja uunikasviksia ja tahini vain toimii (missä vain... :). Samoin kuin paahdettu kukkakaali. Iso kukinto kököttääkin jääkaapissa valmiina pääsiäisen viettoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,aivan mahtava ja opettavainen:) Toivon että ensikin vuonna olisi tuo. Voisin itsekin mennä salaatteja pilkkomaan;D Tahinilla olen aiemmin täällä tehnyt paistoksia myös ,blogissakin on ohjeita mutta tämä oli hieman erilainen ja todella hyvää:) Kaunista pääsiäistä Outi!

      Poista
  12. I absolutely love roasted cauliflower! Sometimes I buy a massive one and cook it for dinner just by itself :) The Disco Soup event sounds so interesting!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lorraine;so do I! Disco Soup happenin was very cool and hopefully affects some people...

      Poista
  13. Ai ai ai, miten houkutteleva resepti. Olen menossa vihdoin mökkeilemään, joten otan tämän ohjeen mukaan ja herkuttelen reissullani. Teillä on siellä aivan upeita tapahtumia, valokuvia katsellessa tulee ruuan himo ;-)

    Oikein ihanaa viikonloppua sinulle =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:kukkakaalia ei koskaan voi olla liikaa! Tämä oli hurjan hyvää! Mukavaa pääsiäistä mökillä Birgitta!

      Poista
  14. Hyvä vinkki! Itsellä tulee aika harvoin käytettyä tahinia... kukkakaalit paahdan usein intialaisittain - ja hyvää on sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla,tahini käy niin moneen:) Kukkakaali on hyvää myös intialaisilla mausteilla;olenkin kokeillut:)

      Poista
  15. Teen tätä herkkua nyt toistamiseen ja mulle tuli yksi kysymys sinulle. Kaupassa oli vain iso purkki tahinia ja tietysti ostin sitten sen kun herkuttelutarve oli kova. Purkissa lukee säilytyksestä vain: kuivassa, mutta ei liian kuumassa. No kuivaan tilaan mä osaan tuon laittaa, mutta ajattelin kysäistä sulta, että miten pitkään tuo tahini mahtaa säilyä huoneenlämmössä?

    Tää on siis tosi hyvää =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta tämä meni mun roskapostiin josta sattumalta löysin sen vasta nyt. Mä kyllä säilyttäisin sen purkin jääkaapissa sen jälkeen kun se on avattu,etenkin kesällä,Talvella sitten se voi aika hyvinkin aikaa olla huoneenlämmössäkin ,jonkun aikaa,mutta itse aina laitan tahinin jääkaappiin sen avattuani-

      Poista
  16. Joo, kivoja ohjeita sulla kukkakaalista, pitääpä testailla näitä seuraavilla kerroilla :).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...