maanantai 12. toukokuuta 2014

Lakujäde kookospohjalla (vegan)

Laku on herkkua ja lauantaina harmittelin hieman tätä välimatkaa,sillä olisi ollut kiva mennä Lakritsisfestivaaleille....Mutta kun en päässyt niin lakuhimoisena muistin kaapissa olevan lakritsijuureni,jonka jauhoin jauheeksi ja johon lisäsin myös hieman jauhettua fenkolia sekä jauhettua anista,enemmän makua antamaan. Ja tuli mieleen että voisin käyttää jauhetta vaikka jäätelöön...näin syntyi kookospohjainen lakujäätelö,mutta kunnon lakumakua varten tarvitsin myös kuvassa näkyviä hollantilaisia lakuja,jotka olen ostanut Tel Avivin keskustassa sijaitsevasta hollantilaisten herkkujen kaupasta. 

Lakujäde kookospohjalla
  • 400 ml kookoskermaa/maitoa (suosittelen käyttämään Arroy-D:n kookosmaitoa,johon ei ole lisätty mitään muuta ja jonka rasvaprosentti on muita kookosmaitoja korkeampi,mikä tekee siitä erittäin kermaisen)
  • 1 dl Dansukkerin glukoosisiirappia
  • 3 rkl lakritsijauhetta
  • ½ dl lakritsisiirappia 
  • 3 dl tomusokeria
  • ½ tl ksantaania
Huom: tästä tulee parempi,jos glukoosisiirappia laittaa reilusti enemmän kuin 1 dl,mutta se oli kaikki mitä oli jäljellä viime kesällä ostamastani glukoosisiirapista,Lakritissiirapin tein keittämällä lakua ja vettä kokoon,kunnes laku suli veteen ja neste muuttui hieman siirappimaiseksi. Minulla nyt sattui olemaan noita hollantilaisia lakuja,mutta mikä tahansa laku käy siirappiin.Ksantaantia lisäsin hieman koska glukoosisiirappia ei ollut tarpeeksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jos omistat jäätelökoneen ,tee jäätelö sillä . Kun glukoosiirappia laittaa tuota ohjeessa olevaa määrää enemmän,ei jäätelökonetta tarvitse.Jäädytä jäätelö ja ota se esille hetki ennen tarjoilua. Hyvää tästä tuli ja lakun makukin tuntui jäätelössä aika selvästi:)

27 kommenttia:

  1. no on se nyt kumma kun en ole kaikilta kiireiltäni muka täälläkään ehtinyt kommentoida :-) Aivan ihanan kuuloinen jäätelö! Tuliko muuten kovin kookoksisen makuista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Andalusiana,kiva nähdä sinuakin täällä.pitkästä.aikaa.Ei maistunut kookos oikeastaan.yhtään,sen sijaan maustui laku:-)

      Poista
  2. Nam, onpa herkullinen jäätelömaku :) itsetehdyt jäätelöt ovat ihania! minuakin kiinnostaisi maistuuko jäätelössä kovasti kookos?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne,en.olekaan.tainnut aikaisemmin.laittaa lakua jäätelöön,ja hyvältä se maistuikin:-)

      Poista
  3. Ei ole ikinä tullut tehtyä jädeä itse. Ehkä pian taytyy kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli tuon.glukoosisiirapin avulla on helppoa tehdä.jätskiä itse ilman.konettakin,joten.suosittelen:-)

      Poista
  4. Kookos ja lakritsi ovat ihana yhdistelmä, niillä tulee herkuteltua kotona tuon tuostakin mm. lakritsi-kookoskekojen muodossa. ;)
    http://ssiiri.wordpress.com/2013/11/28/lakritsi-kookoskeot/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ssiiri,pitääkin katsoa tuo postauksesi kunhan ehdin

      Poista
  5. *kuola valuu* näyttää ihan superherkulta!

    VastaaPoista
  6. Naminami...nyt taidan tietää mitä tuon sulle tuliaisiksi :) !! Onko Sarona jo täydessä "tehossa" ???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli,täältähän saa suomalaista lakua irtopainossa terveyskaupasta,mutta aina minä lakusta ilahdun:;D Viimeistelyt käynnissä Saronassa,pitäisi olla viralliset avajaiset kun tulet...

      Poista
  7. Onpa ihanan näköinen annos! Laku- tai salmiakkijäätelöt ovat suosikkejani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni Minerva,laku kyllä maustaa kivasti,taidan tehdä toistekin:)

      Poista
  8. Laku on hyvää ja onneksi sitä saa nykyään täältä gluteenittomanakin, salmiakista puhumattakaan. Lakujäde menee kokeiluun ja ostinkin tuota mainitsemaasi ksantaania pienen purkillisen, joten ensi kerralla päsen sitä kokeilemaankin. Kiitos vielä vinkistä.:) PS: Viime postaukseni kanssa kävikin pieni kömmähdys teksti ja kuva eivät heti ottaneet täsmätäkseen, joten korjasin asian pikimmiten.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että gluteenitontakin lakua löytyy,olen ostanut kauralakua,sekin taisi olla sellaista? Muista laittaa ksantaania sitten vain ihan pieni määrä.

      Poista
  9. Lakritsi ja kookos ovatkin hyvä yhdistelmä. Kiva jäätelöohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,kiitos:) HYvä yhdistelmä onkin,tosin tässä ei tuo kookos paljon maistunut.

      Poista
  10. Kiitos maidottomasta reseptistä! :)

    VastaaPoista
  11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Aaaahhh, tuota olisi ihana maistaa. Varmasti herkullista.

    Miehet kertoivat, että olivat Hangossa linturetkellään ostaneet jotain todella hyvää salmiakkijäätelöä. Eivät sitten muistaneet katsoa sen jäätelökioskin seinää, jotta tietäisin saisiko jäätelöä muualtakin kuin Hangosta. On meinaan vähän pitkä matka täältä Helsingistä lähteä sinne jäätelöä hakemaan.

    VastaaPoista
  13. Birgitta: juu laku antaa kylllä kivasti makua:) No Hankoon on tosiaankin aika pitkä matka mennä ostamaan salmiakkijäätelöä,joten toivottavsti sitä löytyy Helsingissäkin:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...