maanantai 21. heinäkuuta 2014

Kesän viilentäviä herkkuja:tahinijäätelöx2 ja mango-kookospuikot + kikherneitä italialaisella vivahteella

Tahini on kyllä ihme ruoka-aines,sillä se taipuu suolaisena niin moneen,mutta myös makeana;onhan se esim. halvan tärkein raaka.-aine.Jäätelöissä tahinilla saa myös tehtyä  mahtavan pohjan,sillä tahinin korkea rasvapitoisuus takaa,että jäätelöstä tulee kermaista..Yhdistettynä kookokseen siitä saa vieläkin kermaisemman;mahtavan ihanaa  kermajäätelön tapaista maidotonta jäätelöä,ilman kermaa....Usein käytänkin tahinia vegaanisissa jäätelöissäni,esim.täällä(kuva linkin takana)Inspiksen kahden maun jäätelöannokseen sain täältä;tosin toteutus on erittäin kaukana tuosta täkäläisen ravintolan annoksesta,jossa on tahinisorbettia,kahvigranitaa ja seesamituile.Omassani on tahinista ja kookoksesta tehtyä jäätelöä,josta puolet on maustettu kahvilla ja puolet vain vaniljalla.Päällä mustia seesaminsiemeniä. Tein pienen annoksen ,joka riittää kahdelle.Ja tämä oli tosi hyvää!

Tahinikookosjäätelöä,kahvilla ja ilman 
  • 3 rkl hyvälaatuista tahinia
  • 8 rkl kermaista kookosmaitoa
  • 5 rkl glukoosisiirappia
  • aitoa vaniljaa puolesta vaniljatangosta
  • 1 kukkurallinen tl murukahvia+ripaus lämmintä vettä
Sekoita tahini,kookosmaito ,vanilja ja glukoosisiirappi tasaiseksi joko tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Jaa kahteen osaan. Sekoita murukahviin sen verran vettä,että se liukenee veteen ja sekoita kahvineste toiseen tahinikookosjäätelöannokseen.Tarkista onko makeutta tarpeeksi ja lisää tarvittaessa.Jäädytä.Ota jäätelö pois pakastimesta noin 5 minuuttia ennen tarjoilua,anna odotella hetken huoneenlämmössä ja ota lusikalla tai jäätelökauhalla joko kvenellin muotoisia (no ei ihan onnistunut minulla.) tai pallosia
Ja lämpimällä säällä maistuvat myös muut jääkylmät herkut,kuten nämä kookos-mangopuikot,jotka makeutin stevialla.  Näihin 3 puikkoon tuli yksi keskikokoinen mango,muutama desi kookosmaitoa ja steviaa maun mukaan. 
Tämä hieman italialaiseen makumaailmaan sopiva kikhernesalaatti taas syntyi keittämistäni kikherneistä( 2½ dl) ,joihin lisäsin reilun ruokalusikallisen pestoa, leikattuja kirsikkatomaatteja,ison kourallisen korianterin lehtiä+varsia,1½ tl valkoviinietikkaa sekä suolaa ja mustapippuria.Herkullista oli!

The ice cream with tahini and creamy coconut milk was really yummy,and so simple to make.All it needs is 3 tbl of good quality tahini,8 tbl of coconut milk,5  tbl or more (according to taste) of sugar syrup or glucose syrup(I used a finnish glucose syrup,which is great for making  ice cream without the need for an ice cream machine...) vanilla scraped from half a vanilla pod and a tl of coffee granules,dissolved in a tiny amount of water. I mixed all the ingredients,minus the coffee,into a smooth paste,then divided the ice cream mixture into 2 and mixed the coffee with one half. Both mixtures were then frozen and taken into room temperature about 5 minutes prior to serving.

28 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä jätskejä! Viilennyksen tarpeessa täälläkin ollaan! Banskujätskejä kummempaa en kuitenkaan ole saanut aikaiseksi, vaikka jätskikelit ovat parhaimmillaan. Kahvijätski kuulostaisi mahtavalta, kaksi kärpästä ikäänkuin, virkistystä kofeiinista ja kylmyydestä :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Paula:) Täällä on ollut normaalia siedettävämpi sää tuloni jälkeen ,eli tänään aamulla jopa satoi! Mikä on ennennäkemätöntä heinäkuussa. Mutta päiväsaikaan on tosi lämmintä ja silloin maistuu tällaisen viilentävät herkut:) Kahvi tosiaankin on niin hyvää kylmissä jutuissa:)

    VastaaPoista
  3. Mun pitäisi tehdä mansikkajugurttipuikkoja mutta jostain syystä meidän mansikat katoaa ennen kuin saan aloitettua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli,mansikkajugurttipuikot ovat nameja mutten ihmettele sitä etteivät mansikkasi päädy siihen asteeseen;D

      Poista
  4. Mangojäätelö sopiikin hyvin just näihin helteisiin... olen mangosta tehnytkin smothieta. Kiitos kivoista ohjeista.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta,mango on tosi hyvää smoohtieissa,vaikka mango ei ihan lempparihedelmiini kuulukaan,niin kuitenkin sitä tulee tällaisissa käytettyä paljon,sekä salaateissa.Ole hyvä vain:)

      Poista
  5. Minäkin kiitän ohjeista. Tahini, kookos ja mango ovat suosikkejani. Kunnollisia mangoja on tosin kotoa yleensä mahdoton löytää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luimupupu:) Tahini ja kookos,sekä mango ovat kaikki hyviä aineksia ja kesällä vieläkin enemmän., Harmi ettei kunnon mangoja ole helppo löytää...

      Poista
  6. Herkullista jäätelöä. En ole löytänyt tahinia tämän pikkukaupungin ruokakaupoista, kai sitä Suomessakin on ?
    Salaattia pitää kokeilla, kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena:oli herkullista.Tahinia kyllä löytyy hyvin suurimpien supermarkettien hyllyiltä,kuten vaikka CityMarketin ja S-marketeista.Varmaan jos pyydät niin tuovat sitä sinnekin,jos ei sieltä löydy. Salaattikin oli tosi hyvää:)

      Poista
  7. Låter riktigt gott med tahini i glass. Och mango är så fräscht!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn>tahini 'är faktiskt toppen när man lagar glass :) Vi har just nu bästa mangotiden:)

      Poista
  8. Tämä ohje tuli juuri sopivaan kohtaan, koska olen jo pari päivää miettinyt mitä teen tahinipurkkilla jonka ostin jonkun aikaa sitten kun tein hernekvinoapyöryköitä. Ja hauska sattuma että laitoin juuri pakastimeen mango-kookosjäätelöpuikkoja. Mango on persimonin kanssa minun ehdottomat lempihedelmät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppu:kiva kuulla:) Hernekvinoapyörykät kuulostavatkin hyviltä! Tahini on tosi monipuolista,tässä blogissa on esim,.mont ohjetta sille tahinitagin alla. Ja hih,taisi olla telepatiaa tuon mangokookospuikkojen kanssa;D

      Poista
  9. Sinulta opin tahinin käyttöä silloin yhtenä kesänä ja edelleenkin pidän kovasti vaikka en tule usein hankkkineeksi. Tuo jäätelösi on takuulla ihanaa herkkua !

    Kiva kuulla sinusta. Aloin olla huolissani kun teillä päin on niin levotonta enkä tiennyt oletko kunnossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita;muistankin kun mentiin sun kanssa ostamaan tahinia;D Se on hyvää ja lisäksi tosi hyvä kalsiumin lähde:) Jäätelö tahinipohjalla on tosi hyvää:)

      Kiitos ajatuksista ,kaikki hyvin,ja aina ei näytä ihan samalta kuin mitä uutisissa näkyy....

      Poista
  10. Nam, kyllä maistuisi! Helteet jatkuvat vieläkin täällä ja jäätelöä tekee kahta kauheammin mieli. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni Minerva:aika lähellä taitavat nämä asteet olla sekä siellä että täällä nyt ja silloin maistuvatkin kylmät jutut:)

      Poista
  11. Katselin näitä kuvia Instagramissa ja herätti mielenkiintoni. Kiitos vinkeistä ;)

    VastaaPoista
  12. Yritin eilen laittaa viestiä, mutta eipä se sitten tullutkaan läpi. Njäh. Tahinijädeohje vei mieleni ja kieleni, olenhan tahinin salarakastaja ! Tulin juuri viikoksi Lontooseen, enkä tiedä mistä tuota ihanaa lähi-idän tahnaa mahtaisi saada. Voisin kokeilla Holland&Barret -terveyskauppaa, hmm mmm. Olen huomannut, että tahinin saatavuus on vähän niin ja näin lähi-idän ulkopuolella. Korjatkaa, jos olen väärässä olenko? =) Espanjassa, Portugalissa ja Briteissä ei ole tullut vastaan ja Suomessakin oli muistaakseni kiven alla kun aikoinaan naarasin. Tämä voisi mennä kokeiluun kunhan saan raaka-aineet kasaan ! Kiitos ! PS. Kaikkea hyvää ja tositurvallista sinne Israelin maalle. luen uutisia enkä tiedä itkeäkö vaiko parkua. Propaganda on sitä luokkaa, ettei uskalla kovaan ääneen sanoa rakastavansa Israelia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maama ihanainen,onnneksi tänne viestittäminen onnistui:) tahinijäde on ihanaa ,ja helposti sitä käyttämällä saa tehtyä terveellisen jäden.Sun kannattaa siellä Lontoossa suunnata ehkä etnisiin kauppoihin. Suomessahan nykyään,tai ainakin Helsingin alueella,sitä löytyy helpostikin suurempien markettien hyllyiltä ja takuulla vielä helpommin Lontoosta. Kerro sitten miten onnistui.
      Kiitos ,elämä tääällä mun alueella ihan ok,mitä' nyt jotkut ilmahälykset välillä ja ihmiset allapäin.Media on aika yksipuolista kun tästä alueesta kerrotaan,what can you do.....Toivotaan vaan että tämä kamala sota loppuu ja samalla taas rauhallisempaa molemmille puolille...

      Poista
  13. ooh ja aah :-) eipäs olisi tullut mieleen tahinia jäätelöön laittaa :-) ja nuo kookosjäätelöt - ihan taivaallisen näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Andalusiana:tuon rasvaisuutensa ja muutenkin rakenteensa johdosta sopii mielettömän hyvin jäätelöihin tuo tahini! Ja kiitos,oli hyviä:)

      Poista
  14. Ah, your creamy tahini ice cream couldn't have come at a better time... We've finally hit a bit of a heatwave in San Francisco, and I could sure go for something sweet, cool, and refreshing! I love how simple the recipe is, and full of healthy ingredients at that.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah,thanks:-) this ice cream is so good and so easy to make on hot days:-)

      Poista
  15. Kylläpä tuo kikhernesalaatti näyttääkin herkulliselta! Pitää kokeilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi,oli sen verran hyvää että tein jo toiste:;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...