perjantai 18. heinäkuuta 2014

Väsyneen bloggaajan tofupata eli tofua ja vihanneksia valmiilla ma po tofu-kastikkeella(vegaani ja kevyt)

Torstaina  aamuyöllä  palasin kotiin ja koska lento oli osittain yöllä,en saanut nukuttua minkä johdosta päivä meni vähän kuin sumussa.... Illalla matkalaukkua purkaessa  huomasin,että ViiVoanista ostamani valmis Ma po tofu-kastike oli päätynyt mukaan,vaikka tarkoitus olikin  ollut käyttää se Helsingissä ollessa.Oikeasti ma po tofuun tulee sekä lihaa että tofua,mutta aamulla marketissa ,vieläkin hieman väsyneenä.,  ostin joitakin kasviksia sekä tofua ja käytin kastikkeen niihin ja  hyvää tuli.Ja koska käytössä oli valmis kastike,helpotti se väsyneen bloggarin kokkailua;D Jos kastikkeen haluaa valmistaa itse;löytyy sellaisen ohje täältä.
Tässä käyttämäni kasvikset eli muutama paprika,pieni munakoiso,muutama punasipuli ja muutama kourallinen tuoreita siitakesieniä. Tofuna minulla oli yrteillä  maustettua salaattitofua,noin 300 grammaa,mutta ihan hyvin sekin tähän kävi.

Tofua ja kasviksia valmiilla ma po tofu-kastikkeella
  • 2 paprikaa
  • 2 punasipulia (tai tavallista sipulia)
  • 1 pieni munakoiso
  • noin 300 gr tofua
  • muutama kourallinen tuoreita siitakesieniä (tai muita sieniä)
  • vajaa ruokalusikalllinen öljyä (käytin rypsiöljyä)
  • pussillinen valmista ma po tofu-kastiketta

Pilkoin kasvikset ja tofun palasiksi,mutta sienet jätin kokonaisiksi.Ensin paistoin tofun.Tässä tuli samalla testattua arvioitavakseni saamaani Swiss Diamond-kattilaa,jossa ruokaa voi paistaa jopa ilman rasvaa.Suomessa syödyt lukuisat ruisleivät lisäsivät muutaman kilon,joten ruuan valmistaminen kattilassa wokin sijaan sopi hyvin.Swiss Diamond-kattiloilla on mahtava lämmönjohtokyky ja riittää ,että kattilaa lämmitetään keskilämmöllä.Lisäsin kattilaan ainoastaan vajaan ruokalusikallisen öljyä,ja ensiksi kattilaan menivät munakoisokuutiot. Kansi päälle ja odottelin joitakin minuutteja;välillä kävin kääntelemässä. Munakoisokuutiot saivat hyvin väriä lyhyessä ajassa.
Munakoisojen ruskistettua lisäsin paprikapalat sekä paloitellut sipulit.Kansi taas päälle ja odottelin muutaman minuutin.
Sitten oli siitakesienten vuoro.Sekoittelin muiden kasvisten joukkoon,,kansi päälle ja odottelin muutaman minuutin.
Lopuksi lisäsin tofupalat ja tämän jälkeen kastikkeen.Sekoittelin hyvin,laiton kannen päälle ja odottelin viitisen minuuttia,välillä sekoitellen.
Hyvää oli ja kevyttä;öljyähän tässä 3 annoksen tofupadassa  oli vain vajaa ruokalusikallinen.Valmiissa kastikkeessa oli kyllä myös öljyä,mutta loppujen lopuksi tässä ei paljon rasvaa ollut.Swiss Diamond-kattila osoittautui aarteeksi;mikään ei palanut pohjaan pienestä rasvamäärästä huolimatta ja kasvikset kypsyivät hyvin ja tasaisesti,ja ruuasta tuli hyvää.Pidin etenkin siitä miten hyvin munakoisokuutiot ruskistuivat kattilassa pienestä öljymäärästä huolimatta:) Swiss Diamond-tuotteiden hinta on aika suolainen,mutta olen vuosien varrella käynyt läpi aika monta kattilaa,jotka alussa ovat ihan hyviä mutta jonkun ajan kuluttua huomaa,että ruokaa kypsennettäessä sitä tarttuu helposti pohjaan,ja muutaman vuoden kuluttua on saanut heittää koko kattilan roskakoriin.Swiss Diamondilla sen sijaan on elinikäinen takuu(rajoitettu,kunhan kattilaa käytetään ja huolletaan oikein,joten loppujen lopuksi hyvä kattila tulee ajan myötä halvemmaksi kuin monta huonoa kattilaa.
Kattila saatu arviointituotteena täältä
Viime viikolla sain kutsun ihanan Andalusianan  luokse,joka oli todellakin nähnyt vaivaa tarjottavien suhteen.Ensin oli ihania pieniä alkupalakupposia joko salsalla tai katkarapusalaatilla täytettyinä,ja viinin kanssa,tietysti;D
Sitten tämä hurmaava mustekalasalaatti,jossa oli ainakin mustekalaa,aurinkokuivattua tomaattia,härkäpapuja,paprikaa ,uusia perunoita ja muuta hyvää.Oh ja aah!
Ja se jälkiruoka;ihanat appelsiiniposset;päällä  turkinpippuria ja marenkia. Mmm,hyvää! Ja Andalusianalla on käytössään myös tosi hyvät kuvausrekvisiitat;D Kiitos E ja M ihanasta iltapäivästä;oli mukava taas tavata E:)

Edit:Ma Po To Tofu-kastikeaines ei näköjään olekaan vegaaninen....

14 kommenttia:

  1. Tosi herkullisia annoksia väsynyt bloggaaja loihtii! Toivottavasti saat levättyä - sekä keho että mieli ... Minulla on tavoitteena tuota tofua lisätä ruokavalioon ainakin kerran viikossa - kiitos inspiraatiosta jälleen kerran, Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nina:kiitos:) Väsynyt siinä mielessä myös että en jaksanut mennä oikeasti ma po tofu-ohjeen mukaisesti (vegaani versio). Ilmahälytyksiä on ollut jo aika monta tuloni jälkeen,mikä hieman ehkä häiritsee mieltä,kun pitää yhtäkkiä juosta rappukäytävään (talon turvallisin alue) ja aikaa on vain 45 sekuntia) mutta tänään on olo jo levähtäneempi,onneksi:) Tofu on hyvää ja niin monipuolista,toivottavasti maistuu sinulle Nina:)

      Poista
  2. Hyvän näköistä settiä jälleen kerran, väsyneenäkin. :) Minä olen myös tykästynyt noihin Swiss Diamond-tuotteisiin, omistan paistinpannun ja kasarin ja olen kyllä niihin tyytyväinen (vaikka hinta tosiaan olikin aika suolainen).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina:kiitos:) Ihan hyvä setti tuli tuolla kastikkeella,vaikka se ei oikeastaan ollutkaan ma po tofun mukaisesti tehtyä:) Ihastuin nyt oikein kunnolla tähän Swiss Diamond kattilaan;sillähän on oikein ilo tehdä ruokaa:)

      Poista
  3. hyvä että pääsit turvallisesti kotiin ja toivon mukan se elo turvassa myös jatkuu :-/ Ihana nähdä - seuraavaan kertaan ;-)!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Andalusiana: matka meni ihan hyvin ,vaikka väsymys vaivasi (en oikein onnistu nukkumaan koneissa...etenkin kun Finskin penkit ovat niin kapeat;D Päivittäin on ollut näitä hälytyksiä,mutta toivottavasti pian loppuvat,samoin kuin koko tuo tilanne.Ihanaa oli tosiaankin nähdä,lehitraot:)

      Poista
  4. Herkullista murkinaa on väsynyt matkailija jaksanut jälleen! ViiVoan on ihan huippu liike, josta löytää yhtä jos toista kokkailuun.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jatta:) ViiVoan on tosiaankin huippuliike,ja vain parantunut vuosien varrella.Ostin sieltä' esimerkiksi pari pussia venezuelalaista maissijauhoa arepoja varten (ohje blogissa..)

      Poista
  5. Onks toi Viivoanin kastike vegaanista? Paketin ainesosissa osteri.

    VastaaPoista
  6. Heli,hups,tuo jäi multa ihan täysin katsomatta...Menin nyt Lee Kum Keen eli valmistajan sivuille,mutta siellä ei ollut kastikkeen aineksia,enkä löytänyt muualtakaan,mutta laitan tänne postaukseen tuosta,kiitos:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...