tiistai 17. helmikuuta 2015

Yrttiset tofupaistikkaat ja aika kiva torikierros

Rakastan Ottolenghin ja Tamamin "Jerusalem"-kirjan yrttimangoldipaistikkaita,joita olen tehnyt niin monta kertaa etten edes muista kuinka monta kertaa !.Tosin olen ne yleensä tehnyt kirjasta poiketen uunissa paistaen,ja ihan yhtä hyviä ne ovat silloinkin olleet. Mutta jo pitkään on mielessä ollut tehdä niistä juustoton versio versio,ja viikonloppuna syntyikin sellainen.  Näissä oli samat vihreät ainekset,eli tilliä,persiljaa,korianteria ja mangoldia,mutta juusto vaihtui näissä tofuksi,kananmuna psylliumiksi ja jauho riisijauhoksi,joten nämä olivat myös gluteenittomat. Ja näistäkin tuli tosi herkullisia;ihanan rapeita päältä. Mitä enemmän näihin laittaa yrttejä sitä parempia näistä tulee ja minusta makua näille (ja niille juustoisille yrttipaistikkaille)  antaa eniten tilli,joten sitä kannattaa laittaakin nähin reilusti.
Yrttiset tofupaistikkaat n. 15 kpl  (uunissa)
  • 2½ dl yrttejä(tilliä,korianteria,persijaa) ja mangoldia (mangoldin sijaan voi käyttää pinaattia)
  • vajaa 300 gr  kiinteää tofua
  • 2 rkl riisijauhoa
  • 3 rkl oliiviöljyä + öljyä uunipellille ja paistikkaiden päälle
  • mausteita (käytin suolaa,pippuria,paprikaa,hienonnettua ja kuivattua auringossa paahdettua tomaattia)
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 rkl psylliumia + noin 6 rkl vettä
Silppua yrtit. Jos käytät mangoldia,poista vihreä lehtiosat lehtiruodista ,ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna seista kuumassa vedessä pari minuuttia ja siivilöi.Purista mangoldista kaikki mahdollinen vesi pois. Jos käytät pinaattia tee samoin. Laita yrtit ja mangoldi monitoimikoneeseen,lisää öljy sekä vedessä turvotettu psyllium.Jauha hienoksi.Kaada yrtti-mangoldi silppu kulhoon  ja raasta sekaan tofu raastimen hienolla terällä. Lisää valkosipuli ja mausteet. Lisää lopuksi riisijauho ja sekoita hyvin.Muodosta massasta litteitä pyöryköitä ja asettele ne uunipellille öljytyn leivinpaperin päälle. Sivele myös yläpinta öljyllä. Lämmitä uuni  200 C asteeseen ja anna paistikkaiden kypsyä 15-20 minuuttia ,niin että sekä ylä-että alapinta ovat saaneet hieman rapeutta ja ruskistuneet.Anna paistikkaiden jäähtyä ja tarjoile.Nämä ovat herkkua ihan sellaisenaan,sekä lämpiminä että kylminä.
Koirani rakastaaa näitä....
Sattumalta osuin eilen  sitten torilla kohtaan,jonne oli pystytetty väliaikainen ravintola;tv-ohjelman kuvausten ajaksi.Keittiössä hääri täkäläinen julkkiskokki,Segev,jolla on omien ravintoloittensa lisäksi myös suosittu tv-sarja.
Ravintolassa istui ihmisiä syömässä. Syöjien piti suostua siihen,että ovat mukana tv-ohjelmassa.

Tuotantotiimistä minulle kerrottiin,että Segev lähtee pian torikierrokselle,ja voin seurata mukana kuvaamassa.Odotin ja odotin,mutta Segev vain kokkaili,joten luovutin.(täällä asuville tiedoksi;tuo ohjelma tulee telkkarista perjantaina iltapäivällä tai  illalla,en ole ihan varma).Lähdin sitten itse torikierrokselle,ja maailma on pieni,sillä törmäsin pariinkiin suomalaiseen tuttuun siellä....
Lämpimiä maustettuja lupiinin siemeniä.Niitä syötäviä lupiineja....

Parsat näyttivät hyviltä.
Torin varrella myös asutaan.

16 kommenttia:

  1. En mä kestä mitä herkkuja siellä oikein on...

    VastaaPoista
  2. Tosi kivan oloinen ohje, vaikuttaa just sopivan helpolta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni Minerva:sekä helppo että herkullinen:)

      Poista
  3. Biffarna låter mycket goda och vilket härligt torg!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:biffarna var nog jättegoda,och som man kan se så älskar min hund ochså tofubiffar;D Och Carmel. torget är härlig:)

      Poista
  4. Noi paistokkaat näyttää aivan ihanilta! Mitäköhän voisin käyttää riisijauhon sijaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia ;kiitos,olivat tosi hyviä. Tuo yrttimäärä ja mangoldi(tai pinaatti) antavat kyllä ihanasti makua.Riisijauhon voi tietysti korvata ihan tavallisilla jauhoilla.

      Poista
  5. Vitsit, olipa kiva nähdä teikäläinen televisiojulkku (ja tietysti myös kaikki nuo herkut - erityisesti lupiinin siemenet!?) Olen tosi kiinnostunut aina paikallisista tähdistä, uutisankkureista ja muusikoista. Minusta ne kertovat paljon maasta ja ennen kaikkea toki kauneus- ja komeusihanteista... Kiinnostukseni saattaa myös toki johtua siitä, että olen toimittaja. Itsekin muuten kerroin aiheesta yhdessä postauksessani aikoinaan. Laitan sen linkin nyt tähän jos kiinnostaapi: http://chezhelena.com/2014/10/20/sunnuntai-illan-huumaa/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helena:kiva kuulla että tykkäsit:) Minustakin on tosi mielenkiintoista nähdä elämää muissa maissa ja ulkosuomalaisten blogit ovat siinä mielessä ihan mahtava juttu:) Menenkin katsomaan sitä postaustasi,kiitos linkistä:)

      Poista
  6. Ihan mielettömiä kuvia jälleen kerran! Ihana elämä...; )
    Käytkö muuten miten usein Suomessa ja milloin olet tulossa seuraavan kerran?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli-Hannele:kiitos ihana;tuo tori (ja muutkin torit täällä) on niin kuvauksellinen että tulee ihania kuvia:) Yleensä tulen Suomeen kesällä;tulisin useammankin kerran jos vain voisin.. Haaveilen että asuisin täällä ja siellä fifty fifty mutta se taitaa kyllä jäädä haaveiluksi. .Nyt tulen näköjään juhannuksen tienoilla.

      Poista
  7. Komistuskokki..:) oletko varannut jo juhannuksen lennon???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En vielä ,pitäisi kai että mahtuu;D

      Poista
  8. On kyllä mistä kokata tuolla toritarjonnalla. Ruokabloggaajan taivas. Koiralla taitaa olla hyvä maku :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Celebration Treats4U: no todellakin,siinä mielessä on kyllä hyvin asiat ruokabloggaajalla; D Bambilla on tosiaankin hyvä maku ja on hulluna tofuun;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...