Taannoisessa porkkanapostauksessani laitoin kuvan porkkanakakusta,ilman ohjetta ja kun minulta kysyttiin ohjetta päätin tehdä kakun uudestaan.En ollut nimittäin kirjoittanut ohjetta muistiin sitä tehdessä;se oli vähän sellainen ex-tempore-kakku,mutta ainekset olivat vielä hyvin muistissa joten tulipahan ohje kirjoitettua ylös,etenkin kun kakku on niin mehevän herkullinen:)
Appelsiininen porkkanakakku(laktoositon)
- 1,2 dl oliiviöljyä
- vajaa 2,7 dl muscovadosokeria
- 1 tl kanelia
- ripaus vaniljaa
- hyppysellinen muskottipähkinää
- 3 kananmunaa
- 1 appelsiinin kuoriraaste
- 2 dl appelsiinimehua
- 3,5 dl vehnäjauhoa
- 2 dl kookosjauhoa
- 10 gr leivinjauhetta
- 3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
Sekoita hyvin sokeri ja öljy ja lisää joukkoon kananmunat,vatkaten. Lisää mausteet,appelsiininkuoriraaste sekä appelsiinimehu ja sekoita hyvin.Sekoita kuivat ainekset sekä porkkanaraaste erillisessä astiassa ja lisää ne käännellen kosteaan seokseen,Sekoita kunnes taikina on tasaisen näköistä.Öljyä kakkuvuoka ja sirottele kookoshiutaleita pinnoille. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista kakkua 180 C-asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun isketty tikku tulee kuivana ulos. Anna kakun täysin jäähtyä ennenkuin poistat sen vuoasta. Kuorrutin kakun tomusokerin ja appelsiinmehun sekoituksella ja päälle sirottelin kuivaamaani pomeranssijauhetta.
Tumma sokeri antaa kakulle makua ja olen molemmilla kerroilla käyttänyt muscovadosokeria.
P.S.Kakku on vielä parempi seuraavina päivinä...
Aiemmin olen postannut täällä gluteenittomasta porkkanakakusta
P.S.Kakku on vielä parempi seuraavina päivinä...
Aiemmin olen postannut täällä gluteenittomasta porkkanakakusta
Viime päivinä en ole flunssan vuoksi käynyt torilla enkä muuallakaan mutta viime viikolla kävin taas torilla lempihummuspaikassani syömässä hummusannoksen.Suolakurkut sopivat tosi hyvin hummuksen seuraksi.Juuri ennen flunssaa (miten tämä flunssa tulikin nyt eikä talvella....) ehdin kuitenkin käydä ihanalla aamiaisella ihanassa paikassa:)
Herneitäkin saa vielä.
Nämä ihanat herkut taas lumoaa...
VastaaPoistaKiva idea vappuun myös!
Susanna:kiva että tykkäät:) Kakku tosiaankin sopisi hyvin vappupiknikille:)
PoistaHerkullisen näköinen kakku, ja tosi kivan muotoinen! Porkkanakakkutunnelmissa tänään itsekin...
VastaaPoistaJerry :kiitos,tästä onkin tykätty:) Porkkakakut:)
Poistavitsit, että on herkullisen näköinen kakku. Mukavaa vappua.
VastaaPoistaNelli:tein 2 kertaa ja vein tutuille;tykkäsivät:) Kiitos,meillä ei vappua ole mutta oikein hyvää vappua sinne!
PoistaMorotskaka är så gott och gott att ha i apelsinsaft också.
VastaaPoistaHovkonditorn.Morotskakor är så saftiga och goda:)
PoistaPorkkanakakku tuo veden kielelle jo kuvana ja kun lukee reseptiä :)
VastaaPoistaPorkkanan ja appelsiinin maut sopivat yhteen. Olemme tehneet appelsiininpaloilla mehevöitettyä porkkanaraastetta. Hyvää.
Kiitos Rita ihanainen:) Porkkana ja appelsiini ovat tosiaankin hyvä yhdistemä,minäkin usein lisään appelsiinia porkkanaraasteen sekaan:)
PoistaIhanan näköinen tuo hummusannos! Olisipa täälläkin tuollaisia paikkoja joka kadun kulmassa.
VastaaPoistaPorkkanakakkusikin näyttää hyvälle. Taidanpa pyöräyttää tuollaisen tässä lähipäivinä :)
Sofia:todellakin ihana hummusannos,lempparini:) Hummus on torin hummuspaikasta ja vaikka hummus on usein aika raskasta niin tuo on kevyttä koska kuoret on poistettu. Syön tuollaisen annoksen joskus aamiaiseksikin jos olen torin liepeillä;D Porkkanakakku oli tosi hyvää,sitä meni kahdelle kaverille ja tykkäsivät:)
PoistaIhanan kuuloinen kakku. Porkkanakakut on hyviä ja appelsiini sopii varmasti tosi hyvin. :)
VastaaPoistaParanemisia!
Herkkuhovi:kiitos:) Porkkana ja appelsiini tosiaankin sopivat hyvin yhteen.Kiitos,sitkeä flunssa, mutta parempaan ollaan menossa:)
PoistaI love carrot cakes and this one looks really unusual and delicious Yaelin! :D
VastaaPoistaLorraine:I love carrot cakes too:) I have this old cake tin that made this cake look quite nice;D
PoistaIhana resepti!
VastaaPoistaTiedätkö, minulla on samanlainen kakkuvuoka, olen saanut sen äidiltä ja se taitaa olla aika vanha;)
Ihanaa vappua Jael, vaikka sielläpäin ei vappua olekaan:D
Anne:kappas vaan.,tuo vuoka onkin tosi ihana. ja minäkin olen sen jostain saanut ja tänne raahannut. Kakku on tosi hyvä ja ihanan mehukas ja maukas:) Täällä ei tosiaankaan näy vappua mutta helmikuussa oli Purim-juhla,jolloin pukeudutaan hassusti ja joka hieman muistuttaa vappumeininkiä;D
PoistaKiitos Jael tästä mahtavasta reseptistä! Kakku meni uuniin hetki sitten, ja nyt odotellaan vapunpäivän illalle herkullista huipennusta! Lisäsin taikinaan vielä hiukan raastettua inkivääriä :)
VastaaPoista- Laura (aka reseptiä kakkuun aiemmin kysellyt "Anonyymi")
Laura:kiva kuulla että teit tämän ja toivottavasti maistui:) Inkivääri lisänä kuulostaa oikein hyvältä:)
PoistaHerkkua oli, kiitos vielä reseptin jakamisesta! :)
PoistaKiitos Laura että tulit kertomaan:)
PoistaAppelsiini on kiva lisä porkkanakakkuun, kuulostaa hyvältä! Nappasin viimeksi to do -listalle talteen linkin siihen postaukseen, jossa oli kuva ekasta kakkuversiosta tajuamatta ollenkaan, että resepti puuttui - hyvä, että nyt saan tästä sen ohjeenkin ;)
VastaaPoistaPaula:Todellakin appelsiini on hyvä makupari porkkanalle.) Ja siitä tuli lisää mehevyyttäkin kakkuun. Kerro sitten mitä tykkäsit jos teet tätä.
PoistaSuch a delicious and hearty carrot cake! I love the fact that you used coconut flour here, since the flavor sounds like an excellent match.
VastaaPoistaFor once, our market scenes look very similar! I just adore those tall mountains of sweet snap peas...