lauantai 11. huhtikuuta 2015

Koukuttavan hyvät rosmariinikeksit Yrttiherkut-kirjasta

Kun kuulin Omenaminttu-blogin Hannele Kojon kirjoittavan yrteistä kertovaa keittokirjaa,odotin sitä innostuneena sillä rakastan yrttejä! Viime viikolla sain kirjan ja voi miten upean kirjan Hannele onkaan kirjoittanut! Kirjassa esitellään 20 erilaista tuoreyrttiä:jokaisesta yrtistä on paljon tietoa ja jokaisen yrttiesittelyn jälkeen löytyy ohjeita joissa käytetään kyseistä yrttiä.Lisäksi Hannele kertoo kirjassaan yrttien kasvattamisesta sekä hoidosta;samoin kuin sadonkorjuusta ja säilömisestä. Tämä on kyllä jokaisen yrttifanin unelmakirja! Kirjaa selatessa tekee heti mieli laittaa yrttejä ruukkuihin kasvamaan,...
Kirjan visuaalinen ilme on erittäin kaunis ja kaikki kirjan upeat kuvat ovat Hannelen valokuvaamia. 
Olen korvamerkinnyt kirjasta jo useita ohjeita ja ensimmäiseksi tein rosmariinikeksejä.Rosmariini on yrtti jota käytän aivan liian harvoin vaikka sitä kasvaa tässä ihan asuintaloni alla ja voin sitä sieltä poimia ilmaiseksi. Rosmariinikeksit olivat niin hyviä ja helppotekoisia että tästä lähtien rosmariinia tulee varmaankin kerättyä useamminkin......Kirjan muutkin ohjeet ovat houkuttelevia ja helppotekoisia:)

Rosmariinikeksit
  • 100 gr voita
  • 1½ dl ruisjauhoja
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 2-3 rkl kylmää vettä
  • (pinnalle suolahiutaleita)
Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää jauhot,leivinjauhe,suola ja rosmariini. Sekoita taikina murumaiseksi.Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi.Sekoita mahdollisimman vähän. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle.Ripoittele pintaan jauhoja ja kauli ohueksi levyksi,  Painele muotilla taikinasta ympyröitä tai muita kuvioita. Siirä pellille leivinpaperin päälle,pistele haarukalla  ja ripottele halutessasi pinnalle suolahiutaleita.  Paista uunin keski-tai ylätasossa noin 10 minuuttia.
Omat keksini olivat vähän vaaleammat sillä ruisjauhot loppuivat kesken ja vehnäjauhojen määrä oli hieman ohjeen määrää suurempi suhteessa ruisjauhoihin, 

Kirja saatu arvostelukappaleena.

24 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että pidät kirjasta ja hauskaa, että postasit siitä! Ja monet kiitokset konsulttiavusta Zhug-reseptin kanssa ;)

    Rosmariini on yksi lempiyrteistäni, tai no, on niitä kyllä muitakin. Yrttien maailma on niin kiehtova ja mahtavaa, kun yrttitarhassani alkaa jo vähän vihertää. Tänään huomasin muun muassa karhunlaukkojen nousseen. Pelkäsin vähälumisen talven tuhonneen ne. Ehkäpä tänä kesänä vierailet jälleen täällä ja yrttitarhassanikin?

    VastaaPoista
  2. Hannele:kirjasi on niin kaunis;upeat kuvat siinä ja niin paljon tietoa yrteistä ja niiden käytöstä:) Rosmariinia olen käyttänyt tosiaankin hyvin harvoin vaikka sitä kasvaa ihan vieressä mutta ehkä näiden keksien myötä sitä tulee käytettyä useamminkin:) Juhannuksena tulen taas Suomeen ja olisi ihanaa taas vierailla upeassa yrttitarhassasi:)

    VastaaPoista
  3. Hei, kiitos ihanasta reseptistä ja kirjavinkistä. Kokeilen ehdottomasti.
    Tervetuloa minun ruokablogia kurkistamaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Scarlet:ole hyvä vaan;Hannelen kirjassa on ihania ohjeita ja kirja muutenkin mahtava:) Kävinkin jo kurkistamassa...

      Poista
  4. Onpa mielenkiintoisen oloinen kirja ja reseptiäkin voisi testata! Täällä tuoreen rosmariinin saatavuus on kyllä hieman arpapeliä. Mitenhän kuivattu toimisi, tai sitten jokin ihan muu yrtti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni Minerva:kirja on tosiaankin hyvä tietopaketti yrteistä kiinnostuneille,ja todella visuaalisesti kaunis teos:) Kyllä varmaan kuivattukin rosmariini sopii tuohon hyvin:)

      Poista
  5. Näyttää hyvältä! Oispa ihana kirja, tuo pitää saada.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:keksit ihania,vein niitä ystävälle tänään joka pyysi saada niitä lisää! Ja kirja on mahtava:)Mukavaa sunnuntaita sinnekin:)

      Poista
  6. Onpa ihanan näköiset keksit! tuo kirja vaikuttaa kyllä todella hyvältä, sen voisikin käydä ostamassa kesää varten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:noihin kekseihin jää kyllä koukkuun! Ja kirja on paitsi hyvä keittokirja niin myös loistava yrttitietopaketti:)

      Poista
  7. Samainen kirja odottaa itsellänikin testattavien reseptien jonossa. Ihana kirja, josta inspiroiduin heti suunnittelemaan pihalle yrttitarhaa kesäksi. Herkulliset keksit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Hannelen kirja on kyllä mahtava teos jokaiselle,joka pitää yrteistä ja muutenkin (sinunkin kirjasi on ihana!): Olispa oma yrttipuutarha. Keksit tosi herkullisia:)

      Poista
  8. Mikä ihana kirja...en ollut tästä kuullutkaan! Kasvatan yrttejä ympärivuotisesti Zen Grown avulla...osa menestyy, osa ei. Rosmariini kitkutellut pari kuukautta, en raaski heittää pois. Minttu vielä hengissä, kun viime kesän kasvimaalta sen siirsin lamppujen alle...; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli-Hannele: tosi ihana kirja onkin,odotin sitä pitkään;D Zen Growin tapaiset laitteet ovat jänniä;täälläpäin tosin aika turhakkeita mutta kylmissä maissa käteviä:)

      Poista
  9. Saat poimia _ilmaiseksi_ rosmariinia?!? Koska sitä kasvaa sun ikkunan alla!?? Nyt menee jo liian paksuksi... :-D ;-)

    Hyvän kuuloinen ohje, täytyykin muokata omaa hieman vastaavaa siten, että laitan ensi kerralla myös ruisjauhoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta:no kun sitä kasvaa tuossa puistossa joka alkaa lähes heti ulko-oven jälkeen.Rosmariinihan on Välimeren kasveja ja sitä kasvaa täällä monessa puistossa.Siinä yksi yrtti mitä ei tarvitse koskaan ostaa;D Ruisjauhoilla kekseista tulikin tosi hyviä:)

      Poista
  10. Kirja vaikuttaa ihan sellaiselta, että se on pakko hankkia. Ja keksit pitää ehdottomasti testaa sopivan hetken tullen. Blogisi on muuten mahdottoman ihana, mutta yksi vika siinä on: blogiasi lukiessa tulee aina nälkä. :)

    VastaaPoista
  11. Maria:kirja on tosiaankin ihana tietopaketti ja ruokakirja yrteistä pitäville.Ja keksit ihania,suosittelen! Ja voi,kiitos niin paljon sanoistasi sinä ihana:)

    VastaaPoista
  12. Pitää kyllä laittaa tämä hankinta listalle. Ja kiitos, siitä onkin jo aikaa, kun minua viimeksi on sanottu ihanaksi. :)

    VastaaPoista
  13. Tuosta kirjasta mä haaveilen! Ja noi keksit on niin mun makuun! Rosmariini, kun vaan toimi todella hyvin leivonnaisissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia:suosittelen,ihana kirja:) ja keksit,niihin jää koukkuun!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...