torstai 24. syyskuuta 2015

Herkullinen tofukulho sienillä ja riisinuudeleilla

Herkullisen tofuaterian ohje on peräisin "What's cooking Thai"-kirjasta,jossa on monta hyvää  ja helppoa thaimaalaisen ruuan inspiroimaa ohjetta,mutta mikään autenttisen thairuuan kirja se ei kyllä ole. Muutin ohjetta itselleni paremmin sopivaksi.

Herkullinen tofukulho sienillä ja riisinuudeleilla (kaksi annosta)
  • puolikas pakkaus riisinuudeleita (125 gr)
  • 100 gr tofua 
  • 2 valkosipulin kynttä pilkottuna
  • 2 rkl öljyä paistamiseen¨'
  • 2 sentin pala inkivääriä,hienonnettuna
  • 4 pilkottua kevätsipulin vartta
  • 100 gr herkku-tai muita sieniä(käytin herkkusieniä) paloiteltuna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl tummaa ruokosokeria
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl  maapähkinävoita
  • 1 rkl chilikastiketta 
  • muutama basilikan lehti
Laita ensin nuudelit kulhoon ,ja kaada päälle kiehautettua vettä. Anna nuudeleiden pehmentyä noin 15 minuuttia. .  Huuhtele kylmässä vedessä ja laita lävikköön kuivumaan. Lämmitä öljy wokissa ja paista valkosipulia,inkivääriä ja kevätsipulia muutaman minuutin. Lisää paloitellut herkkusienet ja paista vielä muutama minuutti .Lisää nyt tofu.
Sekoita soijakastike,sokeri,kalakastike,chilikastike ja maapähkinävoi kastikkeeksi ja kaada wokkiin,.Lisää nyt nuudelit ja paista ruokaa vielä muutaman minuutin ,käännellen.  Kaada ruoka kahteen kulhoon ja leikkaa päälle basilikaa ohuina nauhoina.
Keittiössäni tapahtui kamala katastrofi muutama viikko sitten kun avasin erään keittiökaapin oven ja siellä ollut parsakaalin siemeniä sisältänyt rasia putosi niin että kansi irtosi.Parsakaalin siemenethän ovat pienen pieniä ja niitä pääsi kaikkialle: lattialle,keittiötasolle, altaaseen,kaappiin ja ties minne.Yritin pelastaa niistä niin monta kuin mahdollista ja laitoin ne itämään.Olin ihan unohtanut koko rasian ja miten hyviä parsakaalin idut ovatkaan.
Siitä lähtien olenkin idättänyt niitä vähän väliä ja kohta ovat siemenet jo loppu....

12 kommenttia:

  1. Siellä oli katastrofista voittoon tilanne. Hyvin näyttää itävän.
    Kivaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi<onneksi onnistuin keräämään sen verran että tuli kaunis versoviljelmä:) Kivaa torstaita sinnekin!

      Poista
  2. Ajatustenlukija :D Mietin just muutama tunti sitten, että mitä voisin kokata tofusta tai sienistä, kun molempia on jääkaapissa ihan riittämiin. Muutkin ainekset taitaa löytyä kaapista, joten tässä taitaa olla mun huominen ruoka! Kiitos tuhannesti tästä ohjeesta ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linda>näköjään;D Kiva että sulla löytyi ainekset kaapista,tämä oli tosi hyvää:) Ja ole hyvä vaan:)

      Poista
  3. Nojjjjust, mun pitää lähteä kauppaan hakemaan tofua, tätä mä haluan lounaaksi! :-D Idut ovat lähteneet tosi kauniisti versomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta:sienet ja kaikki anekset tuossa namia:) Idut kasvoi kivasti keittiön ikkunan edessä:)

      Poista
  4. Voi miten hienot idut! täällä on jo kaikenlaiset kasvatukset lopeteltu tältä vuodelta, ensi vuonna taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne>tosi hyvin iti nuo parsakaalin siemenet ja idut on tosi hyvät.Noitahan voi talvellakin idätellä,vähän valoa ja hyvin kasvavat:)

      Poista
  5. Tosi herkullisen näköinen annos, tätä pitääkin tehdä joskus lounaaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina:kiitos,toivottavasti tykkäät!

      Poista
  6. Hei, mainitset ohjeessa valkosipulin, mutta sitä ei ole aineslistassa. Paljonko tarvitsen sitä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups,se jäikin tuolta pois.Laitoin tuohon 2 kynttä

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...