Simppelistäkin salaatista saa tosi näyttävän kun sen asettelee kauniisti. Tämän ihanan raikkaan porkkana-omenasalaatin kokosin keoksi lautaselle.
Simppeli porkkana-omenasalaatti(2 annosta)
- 1 porkkana
- 1 Granny Smith-omena tai muu hapokas omena
- 1 rkl oliiviöljyä
- muutama tippa seesamiöljyä
- 3 rkl limetin mehua (sitruunakin käy)
- 1 rkl hunajaa
- mustapippuria,chilihiutaleita
- persiljan lehtiä
Kuori porkkana. Kuori omena osittain niin että se jää raidalliseksi.Jos tässä ei käytä luomuomenaa kannattaa omenan kuoriosa ensin pestä kunnolla.Ota kuorijalla ohuita litteitä suikaleita sekä porkkanasta että omenasta ja asettele suikaleet kauniisti keoksi lautaselle.Ripottele päälle oliiviöljyä,limetti -tai sitruunamehua,seesamiöljyä ja lopuksi hunajaa.Ripottele päälle mustapippuria ja chilihiutaleita.Lisäsin tähän chilihiutaleita vasta kuvaamisen jälkeen ja ne kyllä antavat salaatille makua.Minusta tämä ei kaivannut suolaa joten en lisännyt sitä tähän. .Leikkaa persiljanlehtiä päälle.
Herkullisen raikasta!
Limettien lyhyt sesonki loppui täällä ja viimeisen kiloni puristin mehuksi ja säilöin mehun jääpalapussiin ,joka meni pakastimeen. Kuoripuolikkaissa oli jäljellä hedelmälihaa ja hieman mehuakin ja keksin keittää niitä myskikurpitsakuutioiden kanssa. Limetinkuorista ,hedelmälihasta ja mehustahan irtoaa paljon makua sekä myös pektiiniä,joka hyytelöittää hillon,Tästä ei tosin tullut hilloa ,vaan paksussa liemessä olevia limetin ja vaniljan sekä piparimausteen makuisia kurpitsakuutioita,josta varmaan olisi tullut myös hilloa jos olisin käyttänyt enemmän sokeria (tummaa..)
Rakastan limettien makua ja tuo salaatti on myös mun makuun ja niin kaunis!
VastaaPoistaAllu;niin minäkin:) täällä vaan niillä on niin kovin lyhyt sesonki,mutta on hieman nyt pakastettuna onneksi sitä mehua ja kuoriraastettakin,kuivattuna. Kiitos,ulkonäkö on puoli annosta;D
PoistaTyylikäs annos..yksinkertainen mutta varmasti maukas.Aion kokeilla,on nopea tehdä? Muutama ystävä tulossa lauantaina syömään.Kiitos Jael :)
VastaaPoistaKiitos Anneli ihanainen;vain muutama aines mutta oli niin hyvän raikasta:) Vihreä omena sopii niin hyvin porkkanan kanssa.
PoistaTällaiset salaatit on kyllä huippuja: helppotekoisia, terveellisiä, maistuvia ja kauniita. Sievä annos todellakin!
VastaaPoistaRommirusina:sehän se,ei vie kauan laittaminen ja saa laitettua nätiksi annokseksi:) Kiitos:)
PoistaNäyttää ja kuulostaa tosi hyvältä. Teen tätä viikonloipuksi.
VastaaPoistaHanski:kiitos:) Varmastikin tykkäät,tämä on niin hyvän raikasta.Itsekin teen sitä varmaan taas huomenna.
PoistaTäytyypä kokeilla, nam!
VastaaPoistaAnsku Bcn:varmasti tykkäät,tämä on tosi hyvää:)
PoistaIhanan raikkaan oloinen salaatti. Tuli heti sellainen fiilis, että tuo sopisi kivasti kalaruuan kaveriksi. Täytyypä näyttää tämä miehellekin.
VastaaPoistaOuti>kiitos! Tosiaankin,kalan kanssa sopisi vallan hyvin:)
PoistaOih! Raikkaan oloinen.
VastaaPoistaKaura:kiitos,olikin tosi raikasta:)
PoistaNiin kaunis annos - ja ei kyllä pelkästään kuvaa katsomalla tajuaisi, miten yksinkertaisista aineksista koottu!
VastaaPoistaLady of the Mess:kiitos Lady:) yksinkertaisistakin aineksista saa tehtyä tosi näyttävän annoksen:)
PoistaVilken fräsch sallad och så fin!
VastaaPoistaHovkonditorn:tack snälla du,jätte fräscht och gott:)
PoistaIhanan yksinkertainen ja varmasti raikas salaatti! olet myös niin kekseliäs kaikkien kasviksien kanssa :)
VastaaPoistaAnne:kiitos:) Nämä mahtavat kasvisvalikoimat täällä ovat todella inspiroivia:)
PoistaKokeiluun menee, kiitos Jael!
VastaaPoistaMaireanna:kiva kuulla:)
PoistaIhana salaatti ja sitten tuo että voi kirjoittaa limen lyhyen sesongin loppuneen. Kunpa se edes joskus alkaisi täällä ;)
VastaaPoistaHellan ja Viinilasin välissä:kiitos:) Täällä tosiaankin tuo limen sesonki on kuukauden pituinen ja sitten muun ajan pitää turvautua muunlaisiin sitruunoihin(onneksi monta lajiketta,useimmat hyviä). Joten sitä pitää hieman säästellä.Teillä ei kasva mutta sitä ainakin saa kaupoista ympäri vuoden:)
PoistaOnpahan erittäin kaunis salaatti, jopa herkän kaunis. <3
VastaaPoistaTiia:kiitos ihana Tiia:)
PoistaTäytyykin huomiseksi tekaista porkkanasalaatti tällä tyylillä. :) Jotenkin sitä aina vaan tarttuu raastimeen ja tekee sitä samaa porkkanaraastetta vuodesta toiseen. Se silppu ei paljoa silmää miellytä. :D
VastaaPoistaPiparkakku Akka: on kyllä kiva välillä vaihdella vihannesten tarjoilutapoja;ihan kuin makukin silloin olisi erilainen;D
PoistaKiitos jälleen kerran vinkistä miten käyttää uudella tavalla saadut viisi kiloa porkkanoita...tykkään muutenkin syödä niitä kun saa hieman väriä pintaan : )
VastaaPoistaHeli-Hannele: Ole hyvä vaan:) ja 5 kiloa porkkanaa,aika paljon porkkanoita,mutta niistähän voi tehdä vaikka mitä;)
PoistaVoi kun ihana resepti, ja niin kauniit kuvat <3
VastaaPoistaJahka tulen lomalta kotiin, niin tätä on kokeiltava.
Kiitos
Mirka:kiitos ja kiitos;) Ja oikein hyvää loman jatkoa!
PoistaNäyttää taas niin herkulliselta tämä sun salaattisi. Sun kuvat näyttää muutenkin aina niin upeilta.
VastaaPoistaMaiju:salaatti oli ihanan raikas.,On kiva vähän välillä vaihdella noita perinteisiä tapoja käyttää vaikka porkkanaa.Ja kiitos:)
PoistaKauniisti asetellut porkkanasuikaleet, kyllä! Olen viime aikoina oikein fiksahtanut kaikenlaiseen vuolemiseen ja lastuihin. Ja yleensäkin annoksen tekstuuriin ja ulkonäköön. Etenkin kasvisruoissa ja simppeleissä annoksissa se on todella tärkeä, oikeastaan puolet ruoasta - tai ainakin kolmannes.
VastaaPoista-Savusuolaa, Janica
Janica:kiitos:) Kasvisruuissa (ja muutenkin) ulkonäkö on puoli ruokaa ja on kiva vaihdella välillä tapoja laittaa vihanneksia.Ihan yksinkertaisillakin tavoilla melkein maistuukin erilaiselta.Esim.vihannescarpacciot ovat ihania ja nekin niin simppeleitä:)
Poista