sunnuntai 21. elokuuta 2016

Feikki savukalapihvit

Lohen hinta on noussut reilusti viime aikoina... Täällä tuore lohi tulee Norjasta,ja viimeksi marketissa käydessäni huomasin jo aiemminkin aika korkean lohen kilohinnan  nousseen vielä lisää.Himoitsin lohipihvejä,mutta  hinnankorotuksesta tuli sitten idea kokeilla jotain joka ehkä hieman muistuttaisi savulohipihvejä....Muutaman kokeilukerran jälkeen syntyivät pihvit,joiden koostumukseen ja makuun olinkin tyytyväinen.Näitä on nyt tullut tehtyä parikin kertaa,sekä uunissa että pannulla paistaen,ja hyviä ovat.

Feikki savukalapihvit
  • 250 gr kiinteää tofua;hienoksi raastettuna
  • 1 purkki veteen säilöttyä tonnikalaa
  • 1 dl perunahiutaleita
  • 1 suuri tai kaksi pientä kananmunaa
  • savuaromia reilusti (laitoin yli ruokalusikallisen)
  • ½ tl chilijauhtetta
  • 1 tl paprikaa
  • reilusti silputtua tilliä
  • öljyä paistamiseen/ pinnoille 
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi,ja anna massan levätä jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan. Jos paistat pihvit pannulla .lämmitä öljy kuumaksi ja paista pihvit pannussa,kääntäen ne paistamisen puolivälissä  niin että molemmat puolet saavat väriä.Käytin ruokalusikallisen pihvimassaa per pihvi,ja muotoilin ne kostutetuin käsin.
Jos nämä kypsennetään uunissa ,asetellaan pihvit öljyllä voidellun leivinpaperin päälle,ja öljyä levitellän myös pihvien pinnoille.Pihvejä paistetaan 180 C asteessa,kunnes pinta on saanut väriä,jonka jälkeen pihvit käännellään ja annetaan toisenkin puolen saada väriä.
Nämä olivat uunissa paistettuja. Koirani Bambi himoitsee näitä ja ihan vikisi kun otin nämä esille...
Kuva Break Timen ,uuden pretzelipaikan tiskistä. Kuulemma salaisen taikinaohjeen mukaan tehtyjä.
Sai maistaakin..,
Sämpylät ja pizzat oli tehty samaisen salaisen taikinaohjeen taikinasta.
Jälkiruuat olivat purkeissa

20 kommenttia:

  1. Harmillista, kun lohen hinta on nykyään niin korkea. Harvemmin saa tarjouksestakaan, ei edes kirjolohta. Ennen tuli paljon useammin syötyä kalaa, kun pystyi ostamaan kokonaisia lohia ja sitten vaan vetäisi kotona fileiksi. Nyt tuntuu, että kala kuin kala on hinnoissaan. Ja sitä olisi hyvä syödä useamman kerran viikossa, mutta ei kyllä pysty. Minulla on 6-henkinen perhe niin meille ei riitä yksi lohenpuolikas, hyvä että se kokonainenkaan! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi>Harmi kun lohen hinta on noussut.Sitä saa kyllä hyvin täällä,mutta on todella kallista Suomeen verrattuna,eli vaikkakin SUomessa kallistunut niin täällä se on harvinainen herkku tuon kalleuden vuoksi. Noin suurelle perheelle tosiaankin pitää olla iso kala...

      Poista
  2. Minä en täällä Norjan sisämaassa juuri osta tuoretta kalaa ollenkaan, kun en voi olla varma sen tuoreudesta. Eikä täällä ole helppoa löytääkään kokonaisia tuoreita kaloja. Useimmiten lohen ostan yksittäispakastettuina paloina. Se on kaikkein edullisinta. Ja lisäksi pakastekala on oikein hyvälaatuista. Sen tiedän nyt, kun oma poika tekee töitä kalastajana. Isoissa laivoissa kalat käsitellään ja pakastetaan laivassa.

    Mutta purkkitonnikalasta tykkään kovasti. Niinpä kokeilen varmaan ohjettasi, tosin ilman savun makua :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula:jotenkuten mulla on ollut sellainen mielikuva että tuoretta kalaa saa niin hyvin joka paikassa Norjassa,joten olen ihan yllättynyt että ei olekaan niin. Täällä pakastelohikin on aika tyyristä,joskus tarjouksessa mutta silloin yleensä kiinalaista,johon en koske.,. Ja siinä pakastelohessa on myös liikaa jäätä ympärillä... Purkkitonnikalasta saa tehtyä hyviä pihvejä:)

      Poista
  3. Oikein hyviltä näyttää nämä pihvit!
    Kivaa sunnuntaita Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kiitos,olivatkin hyviä:) Ja oikein hyvää sunnuntai-iltaa sinulle sekä hyvää alkavaa viikkoa:)

      Poista
  4. Tofu är verkligen bra i biffar, jag använder det ofta tillammans med bönor i vegetariska biffar. Vilka fina pretzel.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Det är det,använder ganska ofta:) Brukar inte äta bakverk med vit mjöl,men gjorde ett undantag när jag smakade på pretzels;D

      Poista
  5. Oiiih <3 Kasvissyöjän unelma löytää tälläisi reseptejä - kokeiluun!!

    http://lauraheinikki.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laura Heinikki:Kiva kuulla:) Tosin näissä on tuota tonnikalaa,mutta sen varmaan voi korvata jollain kasvisperäisellä.

      Poista
  6. Kivat pihvit ja loistava vaihtoehto kalalle. Norjalaista lohta saa täältä saa ihan pilkkahintaan mutta enpä sitä juuri osta, koska mitään ympäristöystävällistä ruokaa se ei ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kiitos,tosi hyvät pihvit:) Tosin olihan näissäkin kalaa,täällä tuo tonnikala tosin on lähiruokaa. Lohi on tosi hyvää harvoin syötynä,mutta tottahan on tuo ympäristöpointti..

      Poista
  7. Jännä pihviresepti! Nuo brezelit ovat mun heikkouteni, usein tulee napattua Lidlistä mukaan. Ei niissä taida juuri ravintoarvoa olla mutta herkkua ne on!

    VastaaPoista
  8. Matkatar:kiitos,tykkäsin näistä' tosi paljon.En yleensä syö mitään pretzelien tapaista,mutta en voinut vastustaa kun sai maistaa. Oli sekä suolaisina ja makeina versioina,ja tehdään paikan päällä.

    VastaaPoista
  9. Tofua ja tonnikalaa - niin mun suosikit samassa piffissä! Kalan hinta on kyllä liian korkea, aiempina kesinä on ehditty itse merelle kalastamaan. Nt oli tällainen vauvakesä ja kalat (kuhat) onneksi olemme saaneet vanhemmiltani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:munkin suosikkeja:) Kurjaa kun kalan hinta on niin korkea,just tänään marketissa voivottelin pakastelohen hintaa,oli korkea! Ehkä sitten ensi kesänä Amoskin jo onkii;D

      Poista
  10. Mahtavan näköisiä pihvejä, ymmärrän Bambin fiilikset ihan täysin! Itse olisin äitynyt vinkumaan viimeistään pretzelien kohdalla, ne on vaan niin hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta:kiitos,olen tehnyt jo aika monta kertaa ja tykkään tosi paljon näistä:) Bambi tosiaankin himoitsee näitä ja se katse,pakkohan hänelle on antaa maistiaiset vaikka ei pitäisi kun on mausteita ja sellaista niissä. Pretzelit,noin vähän maistettuna ,oli tosi hyviä:)

      Poista
  11. Onpas herkullisen näköisiä sun pihvit.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...