tiistai 1. marraskuuta 2016

Maku tulee kastikkeesta

Kvinoaa ja bataattia,hyvää yhdessä ,mutta vielä paremmaksi tämän tekee kastike.Ja kastikkeen eniten makua antava raaka-aine on säilötty sitruuna.Sitä on purkissa tuossa kuvan takaosassa,ja värin sille antaa paprika-ja chilijauhe,jota tykkään lisätä kun teen säilöttyä sitruunaa.Tästä tuli tosi ihanaa,etenkin juuri tuon kastikkeen vuoksi:) Bataatin voi hyvin korvata kurpitsalla.

Kvinoa-bataattisalaatti herkullisella kastikkeella
  • noin 350 gr kuutioitua bataattia
  • 2½ dl keitettyä kvinoaa
  • ripaus suolaa
  • kourallinen tuoretta korianteria
Kastikkeeseen
  • 2 rkl säilöttyä sitruunaa
  • 1½ rkl sitruunamehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
Bataatti kuoritaan ja leikataan kuutioiksi.Bataattikuutiot pehmenevät tosi nopeasti keitettäessa,joten ne keitetään kiehumispisteeseen,ja ja sen jälkeen vielä minuutti pari keskilämmöllä..Keitetyt bataattikuutiot laitetaan lävikköön jäähtymään. Bataattikuutiot ja kvinoa sekoitetaan,kastikkeen ainekset blendataan sileäksi kastikkeeksi,joka sekoitetaan salaattiin. Maistellaan,ja lisätään suolaa jos siltä tuntuu. Sekoittelin salaattiin myös kourallisen tuoretta korianteria.
Säilötyn sitruunan teen  itse,ja odottelin kolmisen viikkoa sen valmistumista.Lisään paprikaa ja chilijauhetta sekaan,ja leikkaan sitruunaviipaleet pienemmiksi. Käytän yleensä säilöttyihin sitruunoihin tätä ohjetta  ,mutta paprika ja chilijauhe ovat oma lisäykseni . Säilöttyä sitruunaa pitäisi löytyä myös hyvin varustettujen kauppojen hyllyiltä.  Mark Bittmanin pikaversio on  myös hyvä jos ei jaksa odotella 3 viikkoa....

Druusileipä
Druusien  leipäpisteitä näkee täälläpäin useissa paikoissa.  Otin muutaman salakuvan(eivät pidä valokuvaamisesta)  kauempaa druusinaisesta ,joka teki lättänöitä druusileipiä.
Leipätaikina on ohutta,lähes läpinäkyvää,ja sitä venytetään tuollaisen tyynyn päällä.Tuollaisen ohuen taikinan teko on taitolaji,jonka druusinaiset varmaankin oppivat jo lapsena.Miten siitä taikinasta tulee niin ohutta selviää mm. tällä videolla.
Taikinalätty lätkäistään tällaisen laitteen päälle,jossa se saa ruskistua muutaman minuutin. Valmis leipälätty täytetään esim. labneh jugurttijuustolla ja zaatarmausteella.

P.S. Tänään,marraskuun ensimmäisenä,on kansainvälinen vegaanipäivä,ja tämän postauksen ruoka onkin vegaaninen

16 kommenttia:

  1. Säilöttyä sitruunaa, kuullostaa tosi mielenkiintoiselta ja herkulliselta, pitääpä laittaa pari purkkia tulemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:minulle säilötty sitruuna on ihana maustaja,suosittelen kokeilemaan:)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Älskar quinoa ,och det här var nog jättegott:)

      Poista
  3. Säilötty sitruuna on ihanaa broileriruoissakin.
    Kivaa marraskuun ensimmäistä päivää Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:totta,ja sopii moneen muuhunkin.Kiitos samoin sinulle;meille marraskuun ensimmäinen toi ensimmäisen kunnon sateen:)

      Poista
  4. Sailöttya sitruunaa, no eipa ole tullutkaan mieleen, kuulostaa ihanalta! Meilla on pihapuussa pian sitruunat kypsia niin pitaakin kokeilla. Turkissa tuollaisen naköisella leipaalustalla paistetaan gözleme-lettuja, eli isoja lettuja jotka taytetaan erilaisilla suolaisilla taytteilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra:ihanaa kun sulla on pihalla luomusitruunoita,eli siitä vaan säilömään sitruunaa;D Piti ihan googlata tuo gözleme,ja vähän samalta näytti,mutta tätä druusien leipälättyä tehdään ihan käsin,ei kaulimella melkein läpinäkyvän ohueksi. Mulle on kerrottu että jauhavat itse jauhot ja,että jauho on täysjyvää. Hyvää joka tapauksessa tuoreena,ja suolaisella täytteellä täytettynä:)

      Poista
  5. So simple and so delicious! Yes, this is exactly my kind of dish. In fact, my dinner last night looked very similar, with the addition of chickpeas and pumpkin seeds. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah> I really loved this dish,and surely you would too:) The addition of chickpeas and pumpkin seeds sounds lovely,so will add them next time I make this:)

      Poista
  6. Nam, Herkullista varmasti noilla aineksilla! :p

    VastaaPoista
  7. Taas niin just omat suosikkimaut. Nyt on kyllä laitettava noita sitruunoita marinadiin, uskon että on just mahtava maustaja kotikeittiössä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:tässä oli kyllä ihanat maut:) Ja suosittelen tosiaankin tekemään noita säilöttyjä sitruunoita,mutta myös tuo Mqrk Bittmanin pikaohje niille on aika hyvä,jos ei jaksa odotella viikkoja...

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...